Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 6 September 2010

DIY Bunga Manggar - DONE!

Salam minggu raya peeps!

Erk, sy takde mood raye tahun ni with nenda's condition, it's totally diff from the year before *sobs*

Okeh, it's been a while sy tidak hapdet blog sbb busy buat marking, busy selesaikan apa yg patot before raya, busy membuat kueh raye - ok, yang ni sy tipu *haha*

Finally, my DIY bunga manggar dah siap. Lately ade juga sy bace blog Ann & Ash dan FF entry tentang bunga manggar. As for me, memang rase tak lengkap kalau takde bunga mangagr dlm majlis sbb majlis sy sangat la mengikut zaman dulu, no gadgets / technology stuffs for hantaran *sobs* still giving telor as my door gift *hehe* etc.

Untuk bunga manggar, i want it modern, takmo yang kilat² lembik itu *erk* Sy seorang yang simple dan semestinye apa saje utk wedding sy, memang simple, i mean, teramat simple *heheee*

For his side, sy hanya menggunakan ribbons - two colors which are yellow and cream. Okeh, itu theme utk rumah the fiance. sy menurut saje ape yang die nak. see, how lucky he is to have me as his wife? I will do anything as long as his family happy. Nanti kalau kite nak handle semua, kompem cancel jadi menantu - overshadow. over tahu. cannot!

For my side, yes, i'm using sakura as my bunga manggar. I got this idea as I passed by Petaling Street to get some flowers. Selalunye memang paling senang nak dapat kat PS, deretan McD and UO, sangat banyak. Sy ke sane 2 days before CNY, memang harge dapat ditawarkan sehingga sy dapat ni semua less than RM50. Ranting kayu? Tak jadi digunakan, terlalu tegak, tidak melentur, so we decided to use lidi kelapa sawit. Bunga manggar ni tidak mengambil masa seperti mengikat ribbons di atas.
Alhamdulillah, bab bunga manggar memang dah 100% siap. Dari pemegang hinggalah ke hujung lidi ini *yahOo* Last weekend, banyak yang dapat disetelkan utk pihak the fiance. few strikes on the list, lega sikit. Owh ye, sy ade lagi satu DIY yang dah siap - hampir siap, insyaAllah by today boleh siap :D THE CORSAGES - mine, simple je okeh!

Till then, nak siapkan marking.

Take care peeps!

21 komentar:

Bai says:
at: 6 September 2010 at 12:11 said...

tak sabar nak tengok bila dah terpancak!

nYomeL says:
at: 6 September 2010 at 12:19 said...

mesti cantek bile dh pacak kan~!! sgt kreatif. all the best utk diy yg seterusnya~!! :)

Xora says:
at: 6 September 2010 at 12:27 said...

Suka2..!! idea berbeza.. B2B menongkah kebiasaan! Go Haz!

sk says:
at: 6 September 2010 at 12:28 said...

lynda!!

suka yg sakura tu! sweet sgt!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 September 2010 at 12:46 said...

BAI :
dah terpacak nanti kene tunggu next year lah. kang pacak awal², mak bising HAHA nanti die bilang seksited (teringat nawal) nak kawen HAHA :D

NYOMEL :
bile dah pacak taktau ape jadi. risau gak tapi dah try pacak skit aritu. DIY seterosnye? pengsan! mlm ni nak siapkan :(

XORA:
idea sebenarnye dtg dr tok johor aku daaa mase tu belom tunang lagi, sbb tu bile p PS baru teringat idea die, teros bargain and wallah! thanks CNY :D thanks to you too babe >.<

SK :
ingatkan suke sy. cheit. ahaaa mebe sbb die soft pink, tu yg sweet kot? tengs babe >.<

hana yoriee says:
at: 6 September 2010 at 12:55 said...

lynda: mmg sgt cantek bunga manggarnye!! byk idea bagus2 lah lynda ni..hihi =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 September 2010 at 13:00 said...

HANA :
idea itu dtg secare kebetulan, itupon idea asal dr tok johor sy. hurm.... idea laen mmg simple, takde yg WOW pon :D asal siap n ade *hehe*

si kecil says:
at: 6 September 2010 at 13:21 said...

lynda, ini sangat cantik! tiba2 rasa nk ubah idea gula2 tu jd sakura plak. haha..well done! cantik sgt.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 September 2010 at 13:32 said...

KECHIK :
silakan babe, kamu ade lagi 9bulan kan? sempat tunggu raye cine tahun depan, sbb selalunye time CNY je ade jual n murah sgt bile dah nak dekat CNY. gudluck babe!

Reen Tart Nenas says:
at: 6 September 2010 at 13:57 said...

lynda, best nyer. suka yg riben. saye xrajin, so guna tipikal bungga manggar je...

fia says:
at: 6 September 2010 at 13:59 said...

wah cantiknya..sangat tere la...

ElyaElmo says:
at: 6 September 2010 at 14:27 said...

lynda....jelesss nye dgn preparation u...wuuuuuuuu

harzharun says:
at: 6 September 2010 at 14:28 said...

hebat ah idea nih...apa lg yg ko DIY?...cepat buat n update..aku nak nengok!

Nora a.k.a Aira says:
at: 6 September 2010 at 14:37 said...

cantek. sakura wat teringat japan theme hehe =) chayok2 !

Miss Inaza says:
at: 6 September 2010 at 19:55 said...

Wah! Kena salute you lynda~ rajin sangat lah!! buat bunga maggar untuk both sides lagi tu.. salute banyak banyak...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 September 2010 at 22:01 said...

REEN :
idea ribbon tu mase kak long sy kawen dah gune tapi saje nak enchancekan lagi kegemilangan ribbon HAHA :D ni pon rajinkan diri babe. kugagahi, sekali seumur hidup :D

FIA :
tengs babe. terer utk berkat kesabaran n ability yg Allah beri pade kite semua. cahiyok! jom kite diy beramai²

ELYA :
takmo jeles babe. yuk buk, cargas! kite diy bersame.

HARZ :
ade mek. baru je siap. yabedabeduu sbb yg senang, tu yg gigih tu :D nanti aku hapdet ek?

NORA :
tengs babe. HAHA amek sakura pon kebetulan pink, kene lak ngan theme :D

INAZA :
takmo salute² sy... kegigihan n kesabaran tu penting. cepat babe, row ur boat! diy yuk!

Lynda.CG says:
at: 7 September 2010 at 11:33 said...

sangat rajin sangat cute nak tiru sama gak bole yg sakura tu?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 September 2010 at 06:13 said...

SIS LYNDA :
bab kawen, lynda mmg jadi yg paling rajin HAHA boleh boleh. nak lynda tolong pon boleh tapi kalau sis kawen after mine lah. kalau before, tak dapek den nak nolong HEHE :D

Ciksue says:
at: 27 November 2010 at 20:54 said...

wahh,rajin sungguh.comel
beli katne yea lidi kelapa sawit tuu,hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 24 December 2010 at 09:52 said...

CIK SUE :
beli kat tepi jalan dr kuala selangor :D

Dia.Honey says:
at: 3 March 2011 at 12:20 said...
This comment has been removed by the author.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Hornymoon

RH Hornymoon
We love to travel and have fun together. For us, hornymoon is everyday, not only on special occasions *kisses*

Tabung Gajah

They blog on weddings

Nerdy Writer!

Nerdy Writer!
They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, Mya 4Weddingku!

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011