Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 17 February 2009

A Family Trip to Malacca [Day 02 - 26 January 2009]







Seawal pagi kul 9, semua dah bangon dan breakfast sebab semua nak pergi ke Water World. Excited dah semuanye ngan pelampong la swimming suits. Haishhh.... pening makcik2 and tok2. Bayangkan kami berjemur berendam dari jam 11 pagi hingga ke 4 petang. WuhuUuUUuuu memang best tapi penat. Lunch we had nasi ayam and soft drinks memang under package so, its free. Dan yang paling best sekali, Afif Ali bile dah bertemu ayaq.... memang taknak naek!!!


Petang pulak after tea time, Toktam, Tokteh, Tokma, Tokba, Aboh Afif, Mama Chu, Mama Lynda, Chu Aila, Yana and Baby Afif p bicycle riding dari rumah hingga la ke Cowboy Town. Gamba atas tu mase rehat seketika masa dah sampai Cowboy Town sementara tunggu Tok Intan and Mak Afif datang amek Afif yang terlena semase menjadi pembonceng bicycle Tokba. Ape la Afif ni...!!! Yang gamba bawah bile dah tak larat nak naek bukit, Tokma and Tokteh terpaksa berjalan dan seret bicycle tapi bile turut bukit.... fuuUUuuuhhhh tak hingat nak brek!!!





Actually malam tu kiteorg celebrate birthday Mama Lynda, Abang Aiman, Akak Yana and Baby Afif. After celebrating, at around 11.30pm Alloy plan utk jalan2 kat Jonker Walk. Not all of the family members pergi, yang veteren2 semua tinggal di rumah kepenatan ngayuh bicycle. hehe (= Klako tul Tok2 ni la.... We end up pergi ke mamak stall on our back to A Famosa. We reached home around 3am. Lepaking + Gossiping = ???

26th January 2009, A Famosa Malacca

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011