Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 25 June 2009

Afif Ali's 2nd audition for Dumex Dugro

Semalam, aku bawa Afif ke audition lagi. Wahhh....... Tak sangka si kenid kusayang ini dipilih diantara ramai-ramai. Mereka short-listkan 25org kenid-kenid dari umur 1.5thn - 2thn. Seperti biasa, kenid ni bukannya ade perasaan dan mereka taktau ape yang perlu dorang lakukan melainkan kita, yang dewasa ini, kenakan bagi arahan utk mereka bergerak dan memainkan peranan seperti yang dihendaki oleh director. Susah woOOoo!!! Bukan senang nak handle kenid-kenid. Bile suruh menari, dia buat taktau je, sampai tok-tok n mama lynda skali joget dalam bilik tu. Nasebak ade tokba, woOoo bile tokba ade, cergas si kenid ni. Orang kuat tokba ni...... Jangan main-main!

Pada awalnya nak set appointment jam 11pagi tapi itu waktu Afif tido jadi mak pon tunda ke jam 2.30ptg. Mak tak dapat bawa Afif sbb mak ade kursus di Bangi dan abah pula kerja. Cian Afif! Nasebaek ade mama lynda yang maseh boleh menjadi driver cum personal assistant Afif Ali. So, selepas Zuhor kami pon gerak ke Jalan Semarak. wOooo masa tiba disana, dia baru bangon dan maseh blurrrr lagi.... Hinggalah dalam bilik utk warm up kan kenid-kenid sekalian, Afif nampak ball, barulah terjaga dari mamaian die. Afif...... Afif.........

Gambo ni selepas dia bermain ball.
"Afif dun kick the ball, Mama Lynda. I only love to pass the ball to others"


Gambo ini pulak bile Afif dapat cookies. Maseh menunggu giliran utk masok audition.


Ini Putra Mikhail, kawan baru Afif. Panggil dia Mikha. Cute gile!!!
Birthday Mikha 010208 dan Afif sehari selepas itu 020208. Afif ada kawan baru!!!
Selepas sesi warm up, barulah seorang demi seorang dibawa ke dalam bilik sebelah untuk ujibakat dan mencungkil bakat semulajadi anak-anak kecil ini. Dalam bilik tu, tak berkesempatan aku nak amek gambo si kenid ni beraksi sbb aku, tokba, tokma & tokteh terpaksa melakukan aksi-aksi supaya Afif tiru kami dan ngikut apa yang dikehendaki oleh mereka. Haish! Wish him luck! Let us all pray, Afif will be one of them in the tv commercial.

Lorong Gurney, 24th June 2009

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011