Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 8 June 2009

Help Me?

taken from : Stress by Miss Pancakes (deviantART)
Aaaarrrrggggghhhhh..............!!!!
Bulan June 2009 adalah bulan tension bagi aku. Waaaa.... Semuanya dugaan bagi aku. Haros bersabar dan haros berserah.
1. Aku telah berhenti berkhidmat di Berjaya dan aku maseh mencari dan menunggu peluang yang ade. Aku dah taknak jadi designer. That is so not me! Buhsan seh, malas gila aku nak pikir kerja. Sudah la.... Ade la kot rezeki aku dimana-mana, cume aku haros sabar menanti~ Dah seminggu aku tak berkerjaya tapi aku sempat buat skit-skit persediaan untuk hari pertunangan ku. Dalam pada takde duet, sempat lagi shopping (= lagipon, duet simpanan si dia cukop untuk persediaan itu~
2. Laptop aku yang sudah berusia 5tahun sudah uzur.... Aduihhhh~ Tak satu-satu yang menimpa diri aku. Dah la dengan tiada pekerjaan then nak kene repair itu dan ini. Wahhh.... aku rasa macam nak beli yang baru tapi mengenangkan si lappy aku ni dah banyak berkhidmat untuk aku dalam tempoh pembelajaran aku. Banyak berjasa tu! Time kaseh lappy ku~ Aku pon taktau ape silapnya, jadi aku tunggu kalo dot kerja laen, aku rase aku nak beli yang baru. Sudah tak larat nak melayan sakit terok lappy ku itu! Oleh kerana itu, aku tak dapat online, tak dapat ber'ym', tak dapat berfesbok, tak dapat update blog selama 2 minggu! Oh tidak........ bencinya aku dengan keadaan ini!
3. Tak satu-satu yang menimpa..... Dslr aku pulak tetiba blank hitam bile aku snap gambo. Aku pon taktau apa masalah sebenar yang dialami, aku bawa beliau ke hospital untuk menerima rawatan di PJ (persekitaran 80's sunggoh! huru hara) bencinye nak kene drive ke sane!! At first kami (aku, faz & fyna) ke MBPJ sbb tauke kedai camera tu bilang pada aku, kat MBPJ, rupa-rupanya kat PKNS. Shit!!! Dah la parking kat roof top dan tiada lif ok???? What a day! Namun ku gagahi demi dslr aku. So sorry, kene admitted dlm hospital for a week and for a week aku hidup tanpa camera!
TAK SUKA.....!!!!!

7 komentar:

cikwa says:
at: 8 June 2009 at 23:58 said...

besabo ajela bett yaa...pasti yang terbaik menanti ko nie..

hazlynda kushairi says:
at: 9 June 2009 at 00:12 said...

amin........
mudah-mudahan bebeh~
bile nak lepak bersama?
wawa n yuyat pon dah tak sudi ngan aku )=

syanaim says:
at: 9 June 2009 at 00:33 said...

::babe kita sama status skrang..dunt worry k..ader rezeki kat mana2::

hazlynda kushairi says:
at: 9 June 2009 at 00:36 said...

betul tuh~
aku dah fed up le.
sampai malas nak pikir!

yutat says:
at: 9 June 2009 at 08:18 said...

amboi?xsudi ape nye bet2 oi?
ahad ni kate nk lepak?jom
bet2 blanje hehehehe

hazlynda kushairi says:
at: 9 June 2009 at 09:35 said...

aku blanje tapi gune duet ang??
hahahahahaha =p
SETUJU!!!!

yutat says:
at: 9 June 2009 at 10:15 said...

jap2 chek wallet dulu....aiseh..ade 20 sen je cmne?hehee

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011