Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 8 June 2009

I wish i have a wish...

I do have a wish.
Aku selalu mengidamkan sebuah perkahwinan yang perfect eventho aku tau mane ade menda dalam dunia ni yang perfect. But...... i know i am not perfect, itu bermakna boyfriend aku pon tak perfect cuma dia mempunyai ciri-ciri lelaki yang selama ini aku idamkan. he's not so tall, jadi kalo kawen aku pakai heel, lebeh kurang sama tinggi. Kulit? Tak berapa gebu puteh dan tak berapa gelap gelita so ok lah..... Dun be so choosy hazlynda (=
Macam semua jugak, semua orang mengidamkan perkahwinan yang perfect baek dari segi make-up, gambo, hantaran, pelamin, canopy dan segala-galanya. Bagi aku setiap langkah tu hanya sekali seumur hidup, insyaAllah... Amin! So, disebabkan sekali seumur hidup itulah yang membuatkan kita nak yang terbaek dalam hidup kita as for me and for him. Duit boleh dikumpul, harta boleh dicari tapi cinta sejati? Itu yang susah nak dicari. Dia laen dari yang laen, every understanding, low profile dan yang paling penting, dia hormat orang tua, dia sayang aku!
As for me, dari hari risik yang lalu 020509 aku akan jadikan sesuatu yang sangat istimewa dan kenangan paling indah dalam hidup aku. Step by step kita akan lalui. First stage, merisik, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Tiada gambar-gambaran kerana merisik kan untuk suai kenal je, jadi aku hanya dok di dapor dan tolong mana yang patot. Ke ruang tamu pon bila dipanggil. Tak sabar rasanya aku nak melangkah ke second stage iaitu bertunang. InsyaAllah mengikut perancangan ayah si dia bulan August dan pihak aku telah memutuskan tarikhnya pada 020809. Wahhhh semuanya 2. Why 2? Aku pon taktau. Nanti aku kaji rahsia nombor 2 ok? Tak sabar rasenya nak tunggu hari itu, 2 months to go!!!
Dalam masa 2bulan inilah aku dan si dia telah membuat persediaan sedikit demi sedikit, al-maklum lah, si dia bukan senang nak dapat cuti, dating pon sebulan sekali, bagaimanakah itu? Sekali dia balek sini, seharian mencari apa yang boleh dicari. Padahal tunang tak perlu banyak barang sangat cuma kami sebok mencari cincin, baju untuk dibuat hantaran, baju tunangku dan kain songket. Cian en razmie, pokai skit ye? Its ok, as i said, sekali seumur hidup je (=
So far...... kami dah temui cincin yang dicari-cari sehingga membuat kami rambang mata. Nak tau cincin ape? Sat g pas makan aku update lagi (=

8 komentar:

cikwa says:
at: 8 June 2009 at 23:56 said...

wow..tahniah bett..kau melangkah juga akhirnya..dah rezkikn...wah bahagiannya...apapepun aku doakn korg disatukan dan majlis korg nnt berjalan baek dan selamat..amin...
wah x sabonya aku nak tggu hari tu...hehehe

hazlynda kushairi says:
at: 9 June 2009 at 00:14 said...

amin.....
mudah-mudahan~
aku pon mcm tak pecaya
aku pon taktau aku dah bersedia atau tak untuk kawen.
aduih!!
abg yuyat ku sayang mcmane???
haish...........

yutat says:
at: 9 June 2009 at 08:18 said...

nape ngan aku lak....aku xbsalah.............

hazlynda kushairi says:
at: 9 June 2009 at 09:38 said...

sbb aku sayang ang la yuyat!

yutat says:
at: 9 June 2009 at 10:16 said...

oh noooooooooo....nanti farid kamil ko serang aku lak hehehe

hazlynda kushairi says:
at: 10 June 2009 at 20:24 said...

apo farid kamil??
razmie isa le....
tapi aku nak aaron aziz!!!
boleh?
tak dapat aaron, syazwan pon boleh laaa~

yutat says:
at: 10 June 2009 at 20:54 said...

amboi?demand hehehe

hazlynda kushairi says:
at: 11 June 2009 at 23:50 said...

bab tu mmg aku demand
siyes aku nak aaron aziz!!!
tak penah miss cete die tau~
hensem + gagah = sayangku aaron

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011