Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 15 July 2009

Ampon Maaf Dipinta

WihuUUuuu........ dah seminggu tak update blog. Busy nye terase walaupon tak kerje nih. Kesah mengenai Michael Jackson tak habes-habes lagi. Macam-macam cerita yang aku baca dan dengar. Orang tu dah 3minggu meninggal dunia, sudah-sudah la tu. Sepanjang minggu lepas dan minggu ni. aku busy teramat sangat.

Khamis, 090709
Aku ade interview berhampiran gile ngan umah aku. It's a marine company. Position as Admin Support. Nak ke keje sini? Gaji boleh laaa...... RM1800. Banyak save wowwwhhh sbb dekat ngan umah. hehe. Tapi masih dipertimbangkan sebab kalo aku accept pon, 05th August baru start keje.

Jumaat, 100709
Aku de interview kat Kumon Asia Selayang Jaya as teacher's assistant, part time basis. Oh tidak! Aku ngajar Maths? hahaha Walaupon mak aku cekgu Maths, aku ni budak arts yang dah lame tak berkecimpung ngan angka2. Aduih. Still underconsideration. Wahhh.... memilih betul Hazlynda ni. haha.

Sabtu, 110709
Aku ade kenduri kat Segamat, Johor. Pada hari yang same gak, arini Dilla tunang!!! Oh tidak, cian dilla aku tak dapat hadir ke majlis pertunangan die. Gerak ke Johor pepagi gile jam 8.30 sebab nak sampai awal so that boleh balek awal. Long distance journey, jaoh tuh babe. Aku drive pergi dan balek. Sampai KL kul 6ptg. Aku pon pas maghrib tido sampai keesokkan harinye. Best betul!

Ahad,120709
Aku ke umah Aunty Jue utk setelkan hal hantaran. Hazlynda memamng terkenal dengan last minute. haha. Mama pon dah potpet potpet bile nak setelkan barang2. Laipon tunang ni kan semuanye maniss-manisan je. Aku dah setelkan cume ade je menderemeh temeh yang tak setel lagi. Saket otak!

Isnin, 130709
Pagi ni aku ade interview ka Sime Darby Nursing College jaoh nun kat Shah Alam section 26, kat HICOM sane tuh. Jaoh gile!!! Tapi as usual, aku kan gile company besor-besor ni. haha. Yelah......... Aku hanya pentingkan gaji and life as a designer kat advertising company lagi payah dari company2 gini. Banyak wOoo kene pikir. Yang lwaknye, one of the reason nak interview aku sbb aku pernah keje kat British Council and they aspect English aku Advanced Level. Aku pon ape lagi, aku kan poyo kalo bab-bab gini. hahaha =p Aku pon cakap la ala-ala British accent (walaupon aku tak penah ckp pon) Saje nak tunjuk communication skill. Alhamdulillah aku berjaya! YahOOooo!!!

Selasa, 140709
Semalam ape yang aku busy sangat? Aku busy ngemas umah and pergi ke Giant membeli barang-barang keperluan. P bayo bil yang agak lewat sudah. Ini sume gara-gara Astro yang lembab menghantar bil. Malas aku nak ngadap post office berkali-kali ngan sesaknye. Eeeuuuwwww....!!!!

Rabu, 150709
Hari ini aku busy gak. Busy ke Ampark Park mengambil keperluan-keperluan untuk hantaran. Baru aku sedar, lagi 2minggu je ek? Tapi aku ni leka and kekadang lupe aku ni nak bertunang!! haha. Malam ni aku kene tido awal sbb sok ade interview kat UTAR. Wish me luck. Aku naaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk sgt keje situ. Arrghhhh!!!!! Memilihnye Hazlynda ni.........!!!!

4 komentar:

yutat says:
at: 16 July 2009 at 08:14 said...

ye r buzy?ke tido je puan linda oi hehe

hazlynda kushairi says:
at: 16 July 2009 at 12:23 said...

ewah ewah~
aku busy tido?
haroslah.....!!!!
ngah tak keje ni
tido sepuasnye
wahahahahaha =p
jgn jeles....................!!!

yutat says:
at: 16 July 2009 at 16:52 said...

jelesssss!!!aku xcukup tidoooo

hazlynda kushairi says:
at: 16 July 2009 at 18:50 said...

bestnye yuyat
aku baru bangon tido ptg!!
hahahahahaha tgk tv.... mkn....

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011