Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 16 July 2009

Bingungnye...!!!

Alamak, hari ini aku tak joging di waktu pagi. Sudah beberapa kali aku nak ambil pemandangan matahari terbit di Taman Metropolitan Kepong tapi asyik lupa sebab aku tak bawak hp ke sana. Gila?? Takot seh nak bawak. Tapi suasana pepagi jam 6.45 aku dah tiba di sana. Sebenarnya aku dicabar oleh En Razmie untuk menguruskan badan sehingga 50kg sebelum kawen. Wahh...!!! Pantang diri ini dicabar. Akhirnya, berat masa 2008 sewaktu mengenali diri beliau, berat aku 59kg. Yessss.....!!!! Kini berat aku 54kg. Alhamdulillah.

Hari ini, wahahahaha, aku suke hati sangat ni, aku ke UTAR ade interview as tutor. Sekian lama aku tunggu utk interview, sekian lama aku tunggu turn.... akhirnye, aku interview tak sampai 10minit pon. Paling tak tahan bile HR tu melopong melihat aku. Sebaris yang ditanya, sepuluh baris yang aku jawap. Hah, naseb la dpt aku yg suke cakap!

Bile dah masok dalam bilik interview. Wah, first time aku diinterview dengan ramai org. 5 org!! Dulu mase kat British Council, 3 org je yang interview. Masa kat Berjaya, 2 org je yang interview. Kali ini, wah, meriahnye universiti ni! Paling best sekali bile interview menggunakan microphone. Aish, ingatkan aku salah masok tempat, kot-kot la pencarian bintang UTAR. huhu =p Walaupon tak sampai 10 minit di interview, aku berpuas hati dengan hujah-hujah aku walaupon aku ini suke omong kosong aja donk! Kirenye macam dorang paham kot ape yang aku nak dlm hidup ni. Syabas Hazlynda!

Bile balek, tetiba aku terasa rindu sgt dgn desk aku kat Berjaya. Aduih...!!! Desk aku pon dah de orang laen duduk, junior UiTM haha =p Aku rindu bangat ngan kekawan Berjaya. Bukan apa, aku memang benci ex-boss yang berlagak mcm die manager! Tapi ngan staff laen, i have no problem! Serious. Skang ni, aku dah jadi bibik sementara Puan Azimah dan Puan Mariam. Hurm~ Its ok. Tunggu rezeki laen pula *sigh* haishhh..!!! Jgn ngeluh Hazlynda!!!



Esok pula, waduh..... peningnye kepala ni. Lupanya lagi 2 minggu hari pertunangan aku. Dulang belom amek lagi. Alas pon belom cukop lagi. Eeeiiiiii............ Tak sangka nak tunang pon kecoh. Kalau kawen nanti? Lagi lah kepoh + kecoh = Poco-Poco. Haros ke Ampang Park untuk mengambil semua harta benda yang disewa *migrain*

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011