Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 21 July 2009

bOo-sun!

Hurm, baru aku teringat
dah dua hari aku tak hapdate blog.
sebok sangat dengan muka buku
yang takleh bawa kejayaan pon.
kekadang aku terasa bOo-sun ngan muka buku.
masa awal2 memang beriya
asyik maen game je tapi sekarang ni,
bOo-sun!
Kelmarin aku agak busy sikit.
seperti yang dirancangkan hari itu di rumah nenda,
meeting adik beradik bonda untuk persiapan majlis bertunang.
macam poyo kan? Tapi nak buat macamane,
aku ni hidup tanpa Abah.
oleh yang demikian semua urusan
haros berbincang dengan family bonda.
akhirnya mendapat satu kata sepakat.
Pak Long & Pak Uda aku akan menjadi wakil.
bOo-sun!
sebab..... petang ku kene tolong di dapor
persiapan utk makan malam sebab.....
santapan bermula semula berbicara.
aku dan bonda pon plan buat mee rebus
uish..... the best in Selayang *hehe*
Semalam aku happy, happy terama sangat
mendapat kabar berita yang memang aku nantikan
akhirnya aku mendapat tawaran
tawaran menjadi tutor di UTAR, Petaling Jaya
seangkatan dengan En Raduan & Suhaila (=
Alhamdulillah.
inilah pekerjaan yang aku paling suke
aku pasti tidak berasa bOo-sun!
bonda aku seorang pendidik
haroslah darahnya mengalir di dalam diri aku
aku pon berdoa agar aku dapat
jadi seorang pendidik
yang bisa menggegarkan UTAR *miahaha*
wish me luck....!!!
Hari ini pula aku agak busy dari pagi
aku ke Majlis Perbandaran Selayang
untuk mendapatkan permit khemah sementara
tak terlintas di benak otak aku bahwa
kalo cik nak dirikan khemah depan umah
dimana menghalang laluan kereta
cik kene amik permit
tak pernah aku tahu ini semua
masa meeting family
Pak Long ada memberitahu
oleh kerana itulah aku pon bergegas
nanti bile dapat complaint
aku jugak yg kene bayo saman!
aku ingatkan semuanya beres...
selepas itu aku haros ke
balai polis berhampiran dan hantor surat
uuuiiikkkssss..... sebegini rumit?
bOo-sun tul ngan undang2!
*migrain*

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011