Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 2 August 2009

Daku sudah discharged!!!

hari ini... perasaan ku bercampo aduk.
tidak tahu apa yang sedang dirasakan.
ada perasaan gembira,
gembira setelah boleh pulang
ade perasaan sedeh,
sedeh apabila ngenangkan hari ini
adalah hari yang paling aku nantikan.
tapi tak mengapalah hazlynda,
ini semua dugaan Allah
pada kite hambanya.
aku terima dengan akur dan redha
segala dugaan dan ujian Allah.
maybe, ade hikmah disebalik ini semua.
tapi jaoh sudut hati ini,
aku kesian dengan bonda ku.
aku tau apa yang dilaluinya,
tidak semudah yang disangkakan orang.
bonda seorang yang kuat,
disebabkan itulah dia mampu
membesarkan aku sehingga kini
dengan hasil usahanya sendiri.
semalam petang aku sudah dibenarkan
pulang ke rumah tapi aku tidak pulang
ke rumah Selayang, sebaliknya
kami pulang dan tido di rumah makcik ku
di Bandar Baru Sungai Buloh.
mempunyai beberapa faktor yang
membuat aku tidak mahu pulang ke rumah.
hanya Allah yang tahu.
aku seperti mahu mencari rumah utk disewa
biarlah yang berdekatan dgn rumah makcik ku ini
aku sudah rasa tidak selamat seperti dulu.
ahhh........ orang mmg sentiasa cemburu
dgn apa yang kite ada.
biarkanlah mereka hazlynda.
u have ur own path.
seawal pagi tadi aku sudah bangon
sayu rasa hati bile ade yang ngucapkan
congrats dida on ur engagement!
hurm...... dengan sayu aku reply
sy postpone pertunangan sy.
sudah tidak dapat digambarkan lagi
macamana perasaan hati aku ini.
Allah saja yang tahu.
setelah apa yang terjadi sepanjang
2 minggu yang lalu,
aku sudah mula berfikir.
aku berjanji pada diri,
aku akan bangkit,
aku akan membuat perubahan,
ini janjiku pada mama.

4 komentar:

yutat says:
at: 2 August 2009 at 17:12 said...

jng le sedih2....xkemane ah en.farid kamil tu hehe..yg penting ko xsakit2 dh...ape lg jom kampai!!!!

anil lutaze says:
at: 2 August 2009 at 20:04 said...

Yay!!! sudah kluar hosp..sudah2...kembali fokus pd prtunanganmu.... lagi 2 minggu...

jLdc says:
at: 2 August 2009 at 22:35 said...

Dun worry everything will be okay... Behind every trial in life there's something amazing... Build up ur health so u'll be stronger.... *wink winks*

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2009 at 00:12 said...

YUTAT, baeklah! aku bangkit. alaaa aku takmo abg farid kamil. kan aku dah bilang, aku nak abg aaron aziz. cubalah ngerti hatiku ini??!!

ANIL, aku pon happy nok dah kuor hospital. wihuUUuu...!!! kembali fokus pertunangan?? aku haros fokus kerja baru dulu hehe thanks babe!!!

JACQ, thanks babe for ur kind words. i agree, every single thing that happened in our life will teach us a lesson which will make us be a better person.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011