Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 25 October 2009

APA Guidelines?

Pada mulanya aku agak binggung ngan APA guideline. Apa itu APA? APA? What the heck? Setelah aku google sendiri, baru aku mengerti makna APA iaitu American Psychological Association guidelines. Bile aku search, ini yang aku terimas input-input dari google :
General APA Guidelines
Your essay should be typed, double-spaced on standard-sized paper (8.5" x 11") with 1" margins on all sides. You should use 10-12 pt. Times New Roman font or a similar font.
Include a page header at the top of every page. To create a page header, insert page numbers flush right. Then type "TITLE OF YOUR PAPER" in the header flush left.
.......................... etc
Panjang naa.... Malas aku nak copy paste! Setelah aku bace satu per satu rupe-rupenya guideline yang betul untuk membuat report atau apa saja dalam bentuk karangan panjang lebor. Aku pon membuat persediaan secukopnya supaya nanti kalau students aku tanya, sekurang-kurangnya aku tahu dan aku telah pon membuat kajian mengenai perkara tersebut. Di sini mereka menitikberatkan juga mende2 begini sbb setahu aku di UiTM dulu, masa kite buat report sesuatu assignment mahupun thesis, kite buat syok kite je asalkan kemas dan sedap mata memandang. Ini bagi aku lah kan sebagai pelajar yang "rajin" ke kelas on time.
But different case in UTAR, when the first time I heard about APA from the lecturer, i was like <>?@!$%^&* what the heck is that? It's ok, I have to know and I need to do some research on my own. Sebagai pendidik, macamane kite nak didik orang laen kalau kite sendiri tak pasti mengenai sesuatu itu? Betul tak? Bile dah seminggu mengajar ni, baru aku sedar, untuk menjadi seorang pendidik yang bebetul educated, it's not that easy. When we teach in the class, we ask students, normal questions that our lecturer used to ask which is "Any questions?" or "Do you understand?" As a student yang nak class habes cepat, we will DEFINATELY say "YES, WE DO" tapi bile balek ada je yang kite tak paham. Betul tak? Same goes to my students, the next day, they will ask their lecturer to explain again and again. How would you feel? You've taught them but in the end, they just dun get it? And now, baru aku tahu bagaimana perasaan lecturer aku bile mengajar aku pada ketika dulu. people might say, "Owh tutor? that's good! An easy job to earn more money!" Whooaaa........!!!! Stop and think. IT'S NOT THAT EASY DUDE!!!
And now, I've learn my lesson, always do research and think what am I gonna teach them tomorrow before class starts. I have to prepare myself before I can educate and transform them to be a designer. How can I help them to be one of the best?
*clueless*
*sleeping mode is activated*

2 komentar:

anil lutaze says:
at: 29 October 2009 at 17:07 said...

weyyh...ape ko ajar bdak2 erk..bleh aku tau...sng cerita..apekah yg ko ckp n ajar?


**su pon ngajar sne? kemslam die er

hazlynda kushairi says:
at: 29 October 2009 at 22:09 said...

aku ajor corporate identity
corporate branding loh!

aku pon fenin tetibe kene ikut guidelines la itu la
sah sah aku kene research dulu
kang student tanye, niaya je!

sue pon same, dok sebelah meje
KekehkHEkhEkhee wsalam (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011