Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 1 October 2009

episod I : hantaran

Harap ampon semua. Aku pon taktau nape minggu ni love mode is activated! hakhakaka! Aku nak berkongsi ngan kalian semua saat indah aku menjadi tunangan orang. Bukan apa yang kita rancang akan berjalan dengan lancar, semuanya aku ambil sebagai dugaan. Mana tidaknya, dua hari sebelum aku bertunang, aku admitted sebab denggi. Aku rasa dah beribu kali aku bilang. Nak buat macamana, ini semua bukan kehendak aku, dugaan dariNya. Aku redha.

Setelah ditunda 2 minggu, tiba hari yang paling aku nantikan seumur hidupku. Mudah-mudahan dipanjangkan umor dan jodoh untuk kami hidup bersama. 16 OGOS 2009, tarikh yang penting dalan hidupku (pra-penting) sebab aku akan bergelar tunangan org (baru bertunang, dah over excited!) Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Semua persiapan memang aku teliti satu per satu. Bonda dan si dia pon pening kepale melayan kerenah aku. Al-maklum le, aku the only child pada Bonda, seharosnya aku mahukan yang terbaek dalam hidupku. Sekali seumur hidup je babe!

Dalam episod kali ini, aku tunjukkan hantaran yang telah siap digubah (fresh flowers takleh buat awal2) mengikut tarikh 02 OGOS 2009 yang telah ditetapkan. Terima kaseh kepada Aunty ku, Aunty Jue yang telah membantu menyiapkan hantaran aku. Saya seorang yang demand. Saya mahu yang terbaek untuk diri saya. Ampon ek Aunty Jue kalau pening pale dgn saya! So........ inilah hantaran dari kedua-dua pihak. Aku menghantar 7 dulang dan si dia membalas 5 dulang.


DARI EN RAZMIE

Cincin pertunangan

Baju Kurung
(sebenarnye untuk nikah tapi kami
berpakat untuk kegunaan raya ni)

Chocolate with teddy

Fruit cake


Cherries
(ampon! cherries dalam fridge.
gambo diambil malam sebelumnya)






DARI CIK HAZLYNDA



Tepak sirih

Songket
Chocolates

Fruit cake

Bunches of grapes

Crabtree & Evelyn
Baju melayu
(ampon lagi! gambo ni asalnya landscape,
tetibe upload jadi gini. saya bukan master of blog.)
Kurma and hazels

(ampon lagi ek!)

7 komentar:

anil lutaze says:
at: 1 October 2009 at 21:14 said...

tu ade tu fresh flower...nice..bgos kan kalo ade makcik2 atau sedara mara or keluarga yg boleh tulun..jimat duit nok

FareeZan says:
at: 2 October 2009 at 11:07 said...

nmpk mcm xsabau je kak.hehe cptla kawen

hazlynda kushairi says:
at: 2 October 2009 at 11:33 said...

//anil
betul nok...
aku setuju.
bagi duet raye je (=
alhamdulillah.
selamat aku de aunty leh tolong (=

//ejan
hahahahahaa
kene sabau gak nok!
takleh nak cepat....
kene tunggu die setel down sini
ko pasti akan rasakan debaran
hamek ko 17hb nanti!!!
kHAkHKAHhaha =p

syanaim says:
at: 2 October 2009 at 14:17 said...

::samalah..mesti cerewet punyer...btw hantarn chantek..nasya dulu sampai tertido nak buat..::

hazlynda kushairi says:
at: 2 October 2009 at 14:43 said...

nasha, kite nak tolong buat
tapi sebab dok demam seminggu
pastu bile hantaran siap
kite lak masok hospital
hamek....................
sume dah siap, bunge je tak letak lagi. kite sumbang idea je le (=

kelipkelipchumel says:
at: 4 October 2009 at 17:35 said...

very da santek loh kamu nyer hantaran with all da fresh flowers..so suweeettt...

hazlynda kushairi says:
at: 4 October 2009 at 22:26 said...

mekaseh cik bayu (=
research + observe
hehe tangan aunty yg creative
tu yang melazatkan hidangan.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011