Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 2 October 2009

episod II : make-up

Untuk episod kali ini, aku masok ke bidang menghiaskan diriku yang tak seberapa cantek tapi alhamdulillah cukop sifatnya. Masa bertunang, muka aku dihias cantek oleh Nasha. Aku bersyukur kerana mendapat perkhidmatan saudara-mara masa bertunang. Bukan nak jimat kos (adelah jugak!), tapi aku dapat merasakan jika teamwork itu ada, mengeratkan lagi pertalian kite. Memang dari dulu, dari makcik-makcik aku kawen hinggalah sepupu sepapat, Nasha or Izzat yang make-up kan. Kami serasi hehe (=
Seawal jam 9 pagi, ketika itu aku sebok dok ngemas ruang depan, al-maklumlah, aku ni memang pantang berselerak atau bersepah. Ada je yang menyakitkan mata aku ini. Aku suka ruang yang lapang supaya tetamu selesa berada di rumah kita. Nak lak menyambut kedatangan keluarga si dia. Biarlah semuanya teratur dan tidak menjadi bahan mulut orang. Betul tak? Bile Nasha call, "awak, kita dah keluar dari umah tau." Aku pon apa lagi, bergegas masok toilet dan mandi. Setapak dengan Selayang, taklah jaoh mane, 30minit insyaAllah sampailah Nasha. Setibanya Nasha, kami breakfast dulu sebab takot nanti perot kosong (padahal memang kuat makan!)
After breakfast nasi lemak, bermulalah operasi mencantikkan diri untuk tontonan umum. Seumur hidup, aku tak pernah make-up heavy macam ini siap dandan rambut lagi. Tapi sehari sebelum majlis, aku dah siap pergi waxing, treading, pedicure and manicure sebab aku tau, kita mestilah hias diri kita cantik dan bersih, barulah sedap mata orang memandang. Memang Nasha dah warning awal-awal, "awak jangan shape kening awak, rambut jangan gunting ok?" Oleh sebab itu, after tunang, teros aku buat fringe aku semula. Rimas lah panjang sgt! Sesi menghias serta mencantikkan diri bermula.....

Sila keringkan rambut dulu. Inilah akibatnya mandi lewat!


Sesi mencantikkan kening yang memang cantik hehe =p


Inilah wajahku selepas selesai disolek tang mate je!






Selepas dandanan rambut siap, aku pinjam brooch Bonda
untuk mencantikkan lagi supaya tak nampak kosong!






Selendang dipakai. Thanks to Uncle Salikin
for the beautiful selendang and baju kurung.
Akhirnya, inilah hasil dari Nasha.
Thank you so much Nasha! Love you much.

10 komentar:

etHEL says:
at: 2 October 2009 at 20:56 said...

I like the make up... Not too over not too light... Just nice to perfection.... Ala bsides your oso naturally pretty... *winks winks*

hazlynda kushairi says:
at: 2 October 2009 at 23:00 said...

//jacq
thanks dear!
*blushing*

kelipkelipchumel says:
at: 4 October 2009 at 17:42 said...

hurmmm...all white..mmg kelihatan bersih jua suci murni loh...chumell..chumelll..

hazlynda kushairi says:
at: 4 October 2009 at 22:28 said...

//bayu
betul tuh! white is perfect
kalo leh hitam,
nak gak hitam
barulah chemical romance
hehehe =p

weDa says:
at: 8 October 2009 at 09:12 said...

hi there. nice make up :)

hazlynda kushairi says:
at: 8 October 2009 at 12:48 said...

thanks weDa (=

Afeeqa says:
at: 4 January 2010 at 17:38 said...

akak cantik. kahwin jgn lupa jemput. hihi. :D

hazlynda kushairi says:
at: 20 January 2010 at 13:41 said...

insyaAllah feeqa (=

zaza
at: 7 April 2010 at 11:07 said...

cantik mcm Pn. adlin ~ imelda

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 August 2010 at 05:49 said...

ZAZA :
huh? puan adlin? die lagi cantek la wak....

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011