Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 3 October 2009

episod III : canopy

Dalam episod kali ini, aku ade kesilapan skit. Sepatotnya aku masokkan entri canopy ni dulu then only entri make-up. Takpelah.... lupakan saja hazlynda! kisah kali ini memang kesah hazlynda yang demand dan kelam kabot. Mane tak nye, sudah hampir 2 bulan aku berpindah menetap dan bermaustautin di Bandar Baru Sungai Buloh dan dua hari sebelum majlis iaitu pada hari jumaat baru aku pulang ke Selayang. Itupon dah lewat malam jam 10 baru tiba. 30 minit kemudian tibalah rombongan pangkin mini pelamin yang hendak didirikan (entri mengenai subjek itu akan dibentangkan keesokkkan hari ek?). Malam itu kami rilex sedikit, keesokkan harinya baru nak ngemas dan menyiapkan apa yang perlu sebab esok gotong-royong satu family, jadi taklah rasa letih beno!
Semasa pangkin didirikan, tibalah rombongan kedua iaitu khemah. Sedang dorang asyik mendirikan khemah, aku pon keluor menjengok dan memastikan apa yang aku nak, ada disitu. Tiba-tiba............................... aku nampak kaen berlipat di atas meja, rupanya kaen untuk scallop (betulkah ejaan?) berwarna cream!!!! what the heck? sudah 3 kali aku bilang white..... off white...... WHITEEEEEEEEEEE............!!!! aku sudah bilang sebelum 2hb lagi then untuk confirmation pon aku dah bilang dan bile ditunda pon aku bilang lagi ALL WHITE! Aduyai, ponin palo den! Aku tak kira, bile aku kate white, white lah yang aku nak, disebabkan mereka takot (barangkali) salah sorang daripada mereka pulang untuk ambil kaen berwarna PUTIH. Akhirnya............................. alhamdulillah (=

Ini table flower hasil gubahan aku dan kazenku
(Akibat lebihan bunga untuk gubahan hantaran,
lebih baik kite manfaatkannya!)

Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak white (=
Saya suka putih, nampak bersih

Table flower yang kami gubah. sangatlah last minute!

Kalo diikutkan hati, tong 2 ekor ni pon aku
nak putih...... nasibaek maseh dapat dikawal (=

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011