Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 4 October 2009

episod IV : mini pelamin

Entri kali ini adalah kesinambungan daripada entri yang lalu. Menceritakan mengenai mini pelamin yang sunggoh last minute ini. pada awalnya, kononnye, aku yang poyo ini mengutarakan hasratku untuk mengadakan babak sarong cincin didalam kamar Bonda (nak ikut style dolu kala la kononnye!) Aku pon dengan bersemangat wajar telah mengemaskini kamar Bonda dan menghias serta menambahkan aksesori (= Katil rotan tu berusia 26tahun, dibeli sewaktu Bonda kawen dulu. Old skool habes! Pada mulenya aku hampir suruh Bonda tuko yang baru tapi bile dah digilap semula.. Wah.... nampak antik pulak. Yang penting, aku berpuas hati dengan rekaan interior citarasa ku sendiri. Jangan fikir mudah ek untuk buh mendalah itu di syiling (sila lihat gambo di bawah). Mana tak nye, garisan haroslah lurus, kalo senget sangat nanti orang kutuk budak art and design. We have pride! (eh over!) Seminggu sebelum aku masok hospital, kamar ibu sudah siap dihiaskan. Tiba-tiba..........................

Aku tau kamar ini simple dan boring,
tapi aku suke! style cik hazlynda (=

........... bile Bonda berbincang dengan family, mereka berpendapat bahawa dengan ruang yang agak limited ini, agak sukar untuk orang tengok babak yang paling penting dalam drama ini. Pasti pihak sana mahu melihat saat-saat cincin disarongkan. Apabila difikirkan semula, setelah dibincang bersama ahli keluarga Bonda, mereka berpendapat, jika nak sarung cincin didalam kamar, ruang agak limited dan pasti ramai dari pihak sane ingin menyaksikan. Bila difikirkan semula, ada kebenarannya disitu. Bile dikira balek account, hehe bukan kedekut tapi haroslah berbudget supaya aku tak lupa diri, kan en razmie? Alhamdulillah ade rezeki lebih, aku pon meminta khidmat Uncle Salikin untuk hiasan mini pelamin. Beberapa hari sebelum aku admitted, alhamdulillah aku dah setelkan apa yang haros aku lakukan. Agaknya, dok sebok ngemas rumah, kamar dan ruang depan umah, itulah sampai denggi. Overdose sangat, guna energy unlimited. En razmie sampai geleng kepale asyik dok ngemas je, itupon naebaek aku belom sambong kerjaya aku lagi. Ada la masa untuk kuruskan diri, cantikkan diri dan menjalankan tugas sebagai anak dara Pn Azimah (= Owh, ini dah melalut ni. Berbalek kepada cerita mini pelamin, akhirnya, setelah ditundakan 2 minggu majlisku itu, aku hanya dapat mini pelamin yang simple tapi memberi seribu sejuta makna dalam hidupku.


Thanks to Uncle Salikin and team for the simple
but yet lovely romantic mini stage


4 komentar:

dialicious says:
at: 5 October 2009 at 09:37 said...

nice once lynda!mekap cantik sgttt!pelamin pun sweet.wah..betol2 dh mcm kawin ni..hiks hiks but i love white n salikin sidek's collection seme cun2 tp mahal kan wak.nway congrats dear.we share the same engagement anniversary :)

hazlynda kushairi says:
at: 6 October 2009 at 12:38 said...

thanks cik diah. next year we can celebrate together. tapi awak dah tak celebrate engagement anniversary. hehe. thank you so much cik diah~

anil lutaze says:
at: 6 October 2009 at 14:09 said...

hehehe...welcome to our club..mksod aku wedding blog..haha..

blog ko kini suda sket2 mnjoing alam wedding...tahniah2...

hazlynda kushairi says:
at: 7 October 2009 at 11:36 said...

hahahaha
wedding club takpe nok
but belom join the club
still single but taken!

aku rase cara mudah
nak dapat info bout
keperluan wedding...
thru BLOG hehe
terutama blog kamu
sangat manfaat dan berfaedah (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011