Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 8 October 2009

episod VI : booked

Alhamdulillah. Selama 25tahun aku selalu terbayang-bayang, siapa boyfriend aku, siapa tunang aku dan siapa bakal suami aku. Dan aku bermohon padaNya semoga ikatan yang telah selamat diikat ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Masa si dia propose ajak bertunang, aku agak terdiam dan agak lama memberi kata putus. Bukannya ape..... Dalam hati aku terdetik "beraninya die propose aku!" Sebab selama kami berkawan, memang die mangsa buli aku. Aku sukeeeeeeeeeee sgt menyakat die. Die yang agak pemalu dan pendiam pada awal kenalan rupe-rupenye boleh tahan bile bab menyakat aku semula! Nampak je gitu...... Sekali die dah bercakap, non-stop, takde fullstop! Selepas beberapa hari, aku mengikut kata hati dan hati aku terdetik bahawa dialah orangnya.
Macam tak percaya bile kami dah start kumpul duit dan survey barang-barang untuk majlis pertunangan. Kekadang macam kelako pon ade. Daripada cactus teros jatoh ke hati! hahahahahahaha Secara jujur aku katekan, sepanjang berkawan sehinggalah ke hari ini, alhamdulillah, walaupon dah jadi tunangan, kami still macam dulu, bergurau senda, menyakat satu sama lain, saling buli-membuli macam zaman bercinta. Tiada halangan untuk kami gelak berdekah-dekah tawa tersipu-sipu suke duka sesame. First time in my life, aku bebetul dapat menikmati kebahagiaan dalam alam bercinta. Alhamdulillah dan moga berkekalan selamanya! Kate Bonda sememangnya betul, kalo dari dulu mase Bonda kenenkan aku ngan si dia, mungkin sekarang dah bertambah-tambah bahagia. Thanks to Allah for His blessings! Trimas bonda kerna merestui hubungan kami. Dan akhirnya................................... cincin pengikat cinta kami sudah terletak dijari manisku.

Saat terindah dalam hidupku bile bergelar tunang En Razmie (=

Restu dari Bonda si dia

Senang hatiku melihat Bonda tersenyum di hari pertunanganku.

Wajahku setelah bergelar tunang si dia. Alhamdulillah.

4 komentar:

anil lutaze says:
at: 8 October 2009 at 18:30 said...

wajah ko mantain je mcm bet yg aku kenai dulu...gilakk...hahaha

hazlynda kushairi says:
at: 9 October 2009 at 10:12 said...

hahaha
aku tetap aku
yet mase tu
aku mase leh gelak tawa
mcm kehidupan seharian~

FareeZan says:
at: 9 October 2009 at 14:10 said...

ko klau posing mmg kalah nasha ajis...

hazlynda kushairi says:
at: 11 October 2009 at 21:50 said...

KHAkHAkhAKhaa
ade skit kan kan kan
rupe aku mcm nasha aziz
kan kan kan kan kan
cume version tembam =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011