Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 6 October 2009

episod V : ketibaan

Owh tidak! Aku ingat aku sempat masokkan entri yang ini semalam tapi agak sebok membantu Bonda dan Aunty di rumah terbuka mereka, aku pon tido awal akibat kekejangan otot dibahagian kaki. Letih seh! Ok.... Episod kali ini mengisahkan ketibaan rombongan dari pihak lelaki. Majlis pertunangan aku dijalankan sebelom Zuhor, kalo leh settle sebelom Zuhor. Setibanya rombongan di sana, aku menglocatekan mereka di rumah jiranku yang paling rapat, jarak lebih kurang lima rumah dari rumahku. Rombongan tiba tepat pada waktu yang telah dijanjikan dan ditetapkan. Semua yang dirancang, alhamdulillah berjalan dengan lancar.


Dari umah jiran ke umahku syorgaku



Setibanya di ruang depan umah

Memandangkan aku hanya hidup bersama Bonda, dalam bab-bab ini, wakil dari pihak aku adalah Pak Uda (abg Bonda) dan Pak Ap (abg ipor Bonda). Selama ni pon memang Pak Uda banyak memaenkan peranan dan banyak membantu aku dan Bonda. Dalam bab-bab begini memang Pak Uda amatlah prihatin bahkan dia pon ada menyaranku untuk mencari Abah. Sebenarnya Abahku bekerja under one roof ngan Pak Uda di MAS Kargo. Sebab tu kami berhubung melalui Pak Uda tapi that was wayyyyyyyyy back, 10yrs ago? Berbalek pada topik kite, nasebaek tiada pantun mantun dalam drama ni cume aku pon tidak menyangka yang wakil bercakap dari pihak aku kena makan sirih! haha kesian Pak Uda dan Pak Ap. Memang serious, aku pon tak tahu yang bab-bab ni semua even si dia pon tak bilang sama aku. Nak taknak, mereka pon makan jelah sirih tu.



Inilah Pak Uda aku. Wakil bagi pihak aku bersama ayahanda si dia (=

Pak Ap yang mengikut tradisi makan sirih sebelum berbincang *cian*

Alhamdulillah semuanya selamat dan kini tiba saat
yang paling aku nantikan selama 25thn.
Jeng jeng jeng................................ dalam entri seterusnye!

5 komentar:

yutat says:
at: 8 October 2009 at 08:50 said...

entah nye bet2 ni...bz je...gmbr2 time posing2 u tunang pon i xdpt lg..huh

anyway, cantik mini pelamin, kawin nanti lg gempak r hehe

hazlynda kushairi says:
at: 8 October 2009 at 10:58 said...

hahaha
u nak simpan gambo i posing nape?
nak frame besor2 kat umah u ke?

yutat says:
at: 8 October 2009 at 11:01 said...

cheh, nk gmbr2 aku le...lg pon kn nk letak kt blog aku kasi panas skit bontot seseorg tu hahahaha

hazlynda kushairi says:
at: 8 October 2009 at 11:19 said...

shiot ja. sok aku bwk external
takpon tgk mlm kang
kalo laptop dah ok
aku ym kasi ang naa

yutat says:
at: 8 October 2009 at 11:28 said...

haha xpe2..bile2 ko free r..

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011