Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 14 October 2009

good morning Miss!

Sudah-sudahlah kite mengenai entri pertunanganku. Takot nanti ade yang tak suke atau buhsan dengan omonganku itu. Entri kali ini mengenai aku sebagai pendidik a.k.a tutor. Macam tak percaya, sudah 2 bulan aku di Universiti Tuanku Abdul Rahman, next week aku dah start mengajar bachelor students for subject corporate identity. The first semester and the first badge yang aku akan mengajar adalah student Graphic Design year 2 semester 3 (kalo ikut di UiTM, kiraannye macam part 3 le.... Memang aku suke subject Corporate identity, akan kusalorkan ilmiah yang selame aku bekerja kepada mereka tapi..... Akankah mereka dengar? Seminggu kelasku 3 kali saja tapi setiap hari isnin aku akan ke Kampar Campus dan 2 hari selebehnye di Petaling Jaya. Boleh ke aku handle dlm short semester ini?

Sungoh-sunggoh aku macam tak percaya. bonda pernah bilang dulu, "dari dulu mama suruh u jadi lecturer u taknak. tak ke mane darah mengalir" makan dalam tuh! Memang betul kate Bonda, darah mengalir tak ke mana, pucuk pangkal segala persoalan, boleh ke aku menjadi seorang pendidik? Dengan perwatakan aku begini, boleh ke anak-anak didikan ku mendengar cakap ku? Mengikut kata-kataku? Mengikut apa yang aku ajarin? Owh tidak!!! Pening kepale bile memikirkan apa aku akan buat on the first day of teaching? Apa aku akan bilang pada mereka? Memang bile tengok orang mengajor, kite rasa macam senang je, even Bonda pon bilang "you can do it, be a good educator" Owh noooo...!!! Bukan semudah itu, Bonda experience sudah hampir 30 tahun sedangkan aku? Mungkin aku perlukan practice and experience a lot.
Susah kite nak tilik what's our future gonna be. Dulu aku sangkakan aku jadi architect, beriya 1 semester aku amek archi at last aku tukor course ke graphic. Iyeee.... Memang itu yang aku mahukan, i loveeeeeeeee colors! Setelah bekerja baru aku sedar, life as a designer is not as sweet as you thought during early days. Memang banyak pengorbanan dan kesabaran. Bonda pon banyak kali bilang, jadi je lah lecturer kan senang, tak perlu balek lewat-lewat. Aku tersepit diantara dua, at last, aku memilih jalan as an educator. Hopefully aku leh jalankan tanggungjawap serta tugas aku sebagai pendidik yang baik.
Wish me luck!


Kampar Campus


Aku akan berada disini setiap hari isnin bagi proses pengajaran

4 komentar:

weDa says:
at: 14 October 2009 at 15:11 said...

good luck! :)

hazlynda kushairi says:
at: 14 October 2009 at 22:22 said...

thank you dear (=

FareeZan says:
at: 15 October 2009 at 15:12 said...

u can do it!ewahh!
aku pon letih nk keje mcmnie..
ade keje kosong?hehe

hazlynda kushairi says:
at: 22 October 2009 at 00:41 said...

i did it!
kHAKhKAHaa
meh jan meh
ade kosong kot
kalo tak nape anto
aku n sue sampai
ke kampar
hehe =p
try le apply......
leh buat kroni uitm hehe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011