Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 19 October 2009

superb tapi rindu!

Entri kali ini mengisahkan aku sebagai pendidik dan aku bangga menjadi seorang pendidik! 2 bulan yang lalu aku hanya dapat membayangkan sahaja. Sebenarnya aku agak cuak + gabra gak biler dapat tau aku nak ngajor budak bachelor dan sebagai pendidik baru ceburi bidang ini, aku telah pon dihantar ke Kampar, Perak!!! Omigod, perasaan aku ketika itu bercelaru complicated sangat yang teramat sangat! Macamane aku nak berdepan ngan mereka? Muke aku memang nampak cool tapi dalam hati Ya Allah, Dia saja yang tahu!
Hari ini terjawaplah segala persoalan yang selama ini terbuku, nak mendidik anak orang bukan mudah, apa-apa pon haroslah ada kesabaran. Dengan tahap kesabaran aku yang agak ok, alhamdulillah aku dapat deliver apa yang aku haros deliverkan today dengan selamat tanpa persoalan. Aku rasa aku dah cube sedaya upaya aku untuk terangkan satu per satu apa yang haros dilakukan untuk assignment mereka. Setahu akulah dulu masa kat UiTM, lecturer takde bagi walaupon s-a-t-u, sendiri mau ingatlah! Asyik kene bambu depan orang ramai. Memang tensen sangat tapi akhirnya jadi jugak designer!
Setibanya kat Kampar, Ya Allah, rindunye aku bile terkenang kenangan indah di UiTM Seri iskandar, terbaek woOkk!! Bile berada di sana, aku dapat rasakan seolah-olah seperti aku di UiTM, kehijauan alam sekeliling bangunan, pekan kecil yang memeriahkan suasana pagi, jalan sempit yang lenggang, air sungai + air terjun yang jadi kegemaran hujung minggu, memang tak dapat dilupakan. Nasebaek aku dapat ke sana setiap Isnin, sekurang-kurangnya dapat melepaskan rindu aku pada UiTM Seri Iskandar. Bestnyeeeeeeeeeeeeee kalo dapat ke sane!!!

3 komentar:

FareeZan says:
at: 20 October 2009 at 11:29 said...

ah pekan lame tuh.amik gnbo building kat kampo ok gak semat dowhh.. tapi aku lagi rindu building2 kat epo..

sri iskandar ttp di hati.
jom rewind?

syanaim says:
at: 20 October 2009 at 13:00 said...

::mmg rindu babe..lagi2 teringat zaman2 lecturer yg gerek..hahhaha..rindu bangat..jom konvoi sri iskandar..huhu::

hazlynda kushairi says:
at: 22 October 2009 at 00:33 said...

//ejan
jom.............!!!
rindu ayo sungai
rindu ayo terjon
rindu keli masak cili
rindu teh ais pak din
rindu pak guard garang
rindu bukit aman
rindu studio graphix
rindu bilik tehebatku!!!

//nasya
jom weh...............
siyes aku teringin sgt
bile sampai kampar
rase mcm dah dekat sgt
rindu seh!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011