Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 17 November 2009

dah ade date!

kHakHakHAkhakhAKhKAhKAhkAHkHakHakHAkAHkhakhakhKaKhakHAkHAkhAKhKAHkAHkHAKhKAhkHAkha
HAkHakhakhKAhKAhkHAkHKahkAHkHakKAHkAHkhAkAHkHahkhKAHkHAkhKAhKAhkAhkHAkHAkhAKhKAHa
Yang pastinye aku hanya mampu tergelak BESOR bile membincangkan hal tarikh bersame si dia. Entri kali ini adalah mengenai pemilihan tarikh kami kawen! Sebenarnye seperti yang dirancang semase bertunang, ikatan antara 6 bulan ke 12 bulan. kami sudah pon bercadang untuk melangsungkan selepas aidilfitri, insyaAllah jika dipanjangkan umor dan jodoh kami berdua. tup-tap, awal bulan ini, majikan si dia memberitahu bahawa namanye tersenarai di antara jurutera yang haros ke Vietnam untuk projek di sana. hati aku dah dup-dab-dup-dab. Oleh sebab itu. perasaan aku merundum seketika dan mengambil mase untuk adjust keadaan kembali redha. Betul kate family dan kawan-kawan, ini semua dugaan mase bertunang. Aku dan si dia terima dengan redha. Si dia ke sana mencari rezeki lebeh, maybe ade hikmah disebalik kejadian. Sepatotnye si dia haros ke sane awal bulan ini selame 14 bulan jangka mase projek kat sane. Rasenye kalo mengikut kiraan aku, selesai dalam bulan december 2010 (jika tiada masalah) atau maybe berlanjutan? Oleh yang demikian, tarikh awal yang dipilih adalah 02 october 2010, disebabkan aku nak jugak 02hb!! Selepas pengesahan keberangkatan si dia ke sana, ditunda hingga ke hujung tahun, maybe november atau december tapi macam takde beza pon? tul tak? Si dia boleh pulang ke Malaysia, 4 bulan sekali. Huhhhhhhh......???!!! 4 bulan sekali je weh? Bape lame cutinya, aku pon tak pasti. Macamane nih? Naek bingung pale nih memikirkan. Bagaimana dengan persiapan di Kl dan Nogori? Aduyaiiiiii.................... Akhirnya kami telah mencapai satu matlamat, satu persetujuaan, satu suara, satu pencapaian, satu demokrasi dan satu malaysia untuk memilih tarikh tuuuuuuuuuuuuuuuutttt bagi melangsungkan majlis kami. Yang pastinye bukan bulan october, november nor december. adalah~ Setelah dipersetujui oleh kedua-dua pihak, baru aku gtau ek? Doakanlah hubungan kami direstui dan dipanjangkan umor dan jodoh. Amin.

3 komentar:

FareeZan says:
at: 18 November 2009 at 16:19 said...

2/10/2010?hurmm...hope tarikh lainla.
:P
ok aku teka.. bln dpn kan?

hazlynda kushairi says:
at: 18 November 2009 at 20:23 said...

bulan depan?
pinjam duet ko ek?
kHEkHEkEkHee
tetttttttttt salah!
kan aku bilang bukan
bulan 10 11 12 thn depan
ko jalan dlu babe
aku susuri kendian.
insyaAllah (=

anil lutaze says:
at: 19 November 2009 at 23:06 said...

mcmlg awal je bunyiknyee....hahahahaha

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011