Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 29 November 2009

musim tsunami

Oopppsss..... Entri kali ini, selalunye bile zaman UiTM, musim tsunami bermaksud musim final. Pasti kelam binti kabut dibuatnye. Bilik pulak, macamane kemas sekali pon, pasti macam tsunami jugak!! Betul tak? eventhough aku dah mengajar sekali pon, musim tsunami tetap berlaku pada aku pada musim final tapi final semester stduent, aku pon turut kene tempias tsunami. kelam binti kabut bile semua markah nak kene settle before final presentation. Aku pulak jenis very the last minute, haaaaaaa........ memanglah keje tu bertimbun Cik Hazlynda!
1. ASSIGNMENT 1 - REPORT WRITING
Aduyaiiii.... no pligirism!! yang bermakne no ctrl c + ctrl v = copy + paste. Student tak dibernarkan copy paste dan mengamalkannya. Sape yang copy paste, HAROS re-do!!! kesiankan student2 aku? tapi aku tak punyai kuasa itu, lecturer yang bilang suh re-do, aku akur je. nak tau macamane leh detect? haaaa.... memanglah banyak keje aku kan???!!! nak kene check satu per satu. firstly, go to google.com then taip sebaris ayat yang ditulis oleh student then search. kalo kuor link ayat tu, CONFIRM copy paste! hehe. bijak kan lecturer aku? kesian sangat2 pada students aku. aku sangat memahami sbb dulu mase aku belajo pon aku buat mende yang same. haha =p
2. DESIGN BRIEF
Haaaaa ini agak pening skit sbb haros check and go through sangat teliti. even gramattical and spelling error pon kene check!!! Sumpah, aku tak tipu. haha, ngat senang nak jadi cekgu? bermimpilah kamu Cik Hazlynda. kekadang aku rase macam dah jadi cekgu english pon ade. haha. macam-macam ayat aku bace yang kekadang boleh buat aku tersenyum sendirian. beginilah rupenye lecturer2 aku tanda kertas aku ek? haish!
3. COMPUTERIZED
Ini part paling best bile dapat menilai work stduent. wahhhhhh....!!! part paling aku suke and even aku ade favourite group aku. aku bukan pilih kaseh tapi aku suke cara from a-z pembikinan design tersebut. itu je. concept and idea originality from student, sangat menghiburkan! part ni, khamis ni baru duduk semeja berbincang ngan lecturer serta tutor2 laen untuk pemberian markah. so, arini dan esok memang aku sangatlah busy menyiapkan ape yang perlu.
Sighhhhhhh............. (jangan mengeluh Cik Hazlynda. didiklah mereka, bimbinglah mereka supaya rezeki yang kamu perolehi berkat) pendek kata, menjadi seorang tutor, sangatlah berat tanggungjawabnye!

2 komentar:

anil lutaze says:
at: 3 December 2009 at 22:13 said...

babe aku smpai skrg x dpt bygkan ko brd di tpt lecturer2 kite dulu..siyes babee....hahaha...

hazlynda kushairi says:
at: 3 December 2009 at 22:58 said...

haha babe!
aku lagi tak percaya
tapi dah 1 sem berlalu
yahOOooooo
bile kite ngajo
baru tau weh perasan lecturer kite
karma babe!
ape kite buat,
eg : dtg lewat, borak, bising,
sain attendence utk kwn... etc
bile stduent buat,
saket hati n cian lecturer kite
hahaha =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011