Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 18 November 2009

sgt sesak!

Aduyai........... Aku tahu tugas aku sebagai pendidik memang amat berat. Gaji yang diterima biarlah berkat dan jangan hanya curahkan ilmu ala kadar atau asal boleh.
tarik nafas panjang seketika
Bukan apa, masa awal aku masok UTAR, memang hampir sebulan aku makan gaji buta hehe yelah, belom ade class untuk aku ngajar waktu itu, stduents maseh final ketika itu. Dan selepas itu, barulah aku diberi tugasan selama 10jam waktu mengajar (oh gilak!) dan aku dihantar ke Kampar untuk kali pertama aku sebagai pendidik. Dan aku berasa lega apabila mendapat anak didik yang ok untuk semester ini (fuh! lege) tapi tunggulah hingga evalution aku diterima hujung semester nanti. Pasti ada celanya (percayalah!)
Hari ini bila aku ke pejabat urusan, seperti biasa aku akan berjumpe die Sue (dialahh rakan UiTM dr dip hingga deg hingga master merangkap officemate sebelah meja. haha) Sue bilang dia sudah tengok jadual untuk semester depan. Eh, tak boleh jadi ni, aku pon haros tahu jugak! Waktu ketika itu dah hampir lunch hour, pasti Aween dah nak ready keluor. Aku pon dah tak sabar nak tau jadual aku. Aku teros call Aween hehe (gelojoh). Aween bilang, aku ade 12 waktu mengajar pada hari isnin (1000 hingga 1300 then sambung 1400 hingga 1800), selasa (1200 hingga 1500) dan khamis (1000 hingga 1200). Sangat sesak! (hampir tidak boleh bernafas) Aku teros bilang ngan Sam (tukang buat jadual) supaya dapat habeskan waktu kelas hingga jam 1600 sahaja sebab kelas master bermula 1800, mcmana aku hendak ke kelas? nak ke shah alam? jam di subang? oh gilak!
Tapi bukan ini je yang membuatkan aku sesak tetapi bila mendapat tahu bahawa aku akan mengajar..........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
CREATIVE THINKING
and
MULTIMEDIA APPLICATIONS
Sangat sesak dan sangat tidak puas hati. Boleh ke Cik Hazlynda?

5 komentar:

Anonymous
at: 19 November 2009 at 15:43 said...

giler la nama aku ngn sam pun terlibat..heheh..all the best !!

hazlynda kushairi says:
at: 19 November 2009 at 21:11 said...

kamu sangatlah gleme cik nam.

thanks weh TAPI.......
tukokan jadual aku?
bior start sume class kul 10
abeh kul 4 hehe leh leh leh?

anil lutaze says:
at: 19 November 2009 at 23:05 said...

ko giler creative thinking...hahahahahaha..bravo lah bett

FareeZan says:
at: 20 November 2009 at 08:55 said...

multimedia application?erkk. adakah turut mengajar animation?hahaha.bertabahlan bettyku.

ala ko abeskanlah kelas awal.mcm xbiase.
siapakah tanpa nama di atas?kalu awenn mmg aku lempang die.blog aku xpenah nk singgah ngn komen.siap kau!

hazlynda kushairi says:
at: 20 November 2009 at 10:11 said...

//anil

sedangkan kelas creative thinking pon aku selalu cabot / tak dtg
mase belajo dulu inikan.......
nak ngajor? mimpi ngeri!!!

//bejan
di atas tanpa nama ialah AWEEN.
multimedia tools ok lagi kot?
inikan applications?
aku kene bukak buku balek daa

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011