Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 31 December 2009

gudbye twenty-nine

WISHLIST for twenty-nine


1. start kumpul duit untuk kawen
ACCOMPLISHED!

2. akan bertunang mase umor 25 tahun walaupon taktau datenye bile
ACCOMPLISHED!

3. stay bekerja kat Berjaya - kerja kuat utk extra $$$
HAHA =p MOVED TO UTAR. REZEKI DI SINI (=

4. atleast dalam akaun asb ade 10k in year 2009
ACCOMPLISHED! ALHAMDULILLAH

5. jage bonda and nenda sebaek mungkin
ACCOMPLISHED. BERHIJRAH SUDEH!

6. turunkan berat badan - kalo leh 50kg and maintain?
ACCOMPLISHED BUT NOT TO THE TARGET. KINI 53kg from 58kg - ITU PON SBB DENGGI!

7. less shopping, save more
MASEH 50-50. INSYAALLAH FOR 2010.

8. bawak kereta secare tenang, jangan asyik nak laju or tekan pedal sampai abeh
IKUT MOOD!

9. ingat pesan bonda, dengar cakap si dia
IKUT MOOD!

10. less ym and facebook, more reading
REALLY INTO THIS! BEDTIME STORIES (=


Tahun 2009 memberi seribu satu erti dalam hidupku dan yang paling aku tidak menyangka ialah aku sudah pon menjadi tunangan orang! Dari seorang teman yang menjadi pendengar setia akhirnya berubah menjadi teman hidup ku utk selamanya (sangat tak percaya!) Pelbagai susah senang, suke dan duke (peratosan duke lebeh tinggi berbandaing suke) yang aku hadapi dan harungi. Tahun 2009 aku kene denggi dan 1st time dalam hidupku aku dimasokkan ke dalam hospital iaitu 2 hari sebelum majlis pertunangan aku! Sehari selepas majlis pertunangan, rumah aku dimasok pencuri lahanat. Video cam abes disambar. Duet and rantai emas (bonda kasi) abes dikebas. Pintu bilik dicungkil untuk masok. Grill dapor belakang dipotong dan memberi laluan masok ke dalam rumah. Sesungguhnya, aku sumpah si lahanat itu akan hidup huru hara atau mungkin sudah mati? (bagus. alhamdulillah) Sabar hazlynda. Apepon, aku tetap pasrah dan redha atas ape yang terjadi.
Btw sudah 3 tahun aku tidak menyamput NYE (new year eve) sbb aku mempunyai alasan aku tertentu. Masok tahun ni, 4 tahun aku dok di rumah dan tido atau melayari internet sudeh! malas lah nak berasak-asak dengan manusia, berselisih peluh dgn mereka (h1n1 mcmane?) jalan jam dan mamak atau tmpt2 makan pasti full atas dumda bunyi bunge api tu. owh, sunggoh aku tidak kuasa utk melayan itu semua dan sebaliknya aku dok di rumah layan dvd then layari dihujung jari anda sambil makan jajan dan tido! Keesokkan harinya buat cucur udang (ouh, feveret si dia) dan makan dengan family. sangat merrier! tak pecaye, cubalah tahun depan buat seperti aku ek? Gudluck!
Hurm..... Lagi 5minit nak ke penghujung tahun 2009. Aku ingin memohon maaf jika ada yang terase atau tersalah taip disini selama tahun ini. Jika buke blog baru dan lupakan yang lame (hah, lupe yang lame? gilak... mane leh!) Whatever it is.... Alhamdulillah aku maseh diberi kesempatan utk melihat dunia hingga ke tahun seterusnya dan mudah-mudahan Allah akan berkati serta permudahkan lagi perjalanan hidup aku yg mendatang. Syukran!

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011