Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 29 December 2009

kisah lalu - kisah mereka

Wahhh lame gile tak update blog tapi malam ni terase macam nak tulis sesuke yang sangat mencuit hati hamba. Bagaimana kita hendak mulakan cerita ini ek? Oklah... Untuk entri kali ini, aku ingin memohon maaf seandainya ada yang terasa atau ada yang rasa-rasa macam hendak hentak je aku ni ek. Hehe.
Firstly, hari Khamis yang lalu, aku membawa Afif Ali (anak Kak Long ku) ke The Curve dari jam 1030 hinggalah ke 1730 sehingga tibanya si dia dari Penang. Kesian tengok Ali, asyik terperap di rumah dan memandangkan aku pulak malas nak ke office mase semester break anak-anak, aku pon mengambil kesempatan 'flexible hours' UTAR untuk merayap seharian bersama Ali. Paling mencuit hatiku, setelah hampir 4.5tahun aku berpisah dengan si dia yang kini bergelar ex aku merangkap suami org (haha kisah percintaan 3 bulan shj - tidak dikategorikan dalam erti kata cinta, harap maklum. haha) Back to the story, aku telah terserempak dengan die di entrance Curve (bahagian Maybank + 7Eleven) ketika die hendak keluor dan aku pula hendak masok ke dalam. Kami saling berpandangan untuk seketika waktu sehinggalah die lalu di sebelahku. Alhamdulillah. Aku sangat bersyukur bile die melihat aku dalam keadaan sedang membawa 'anak' berjalan-jalan pada waktu bekerja. haha. Sudah pasti die beranggapan bahawa aku sudah berkahwin, mempunyai anak dan tidak bekerja - ditanggung 100% oleh suami. haha (padan muke!) Aku pon tak tahu nape aku suka sangat bile bertembung dgn die, mungkin disebabkan die kantoi keluor dating ngan housemate bestfrenku - Fazleen. Sangat sengal! Aku di Perak dan die di KL dengan perempuan laen dan sejurus setelah perempuan itu pon tahu tentang perangainya, akhirnya mereka berpisah dan die berkahwin dengan isterinya yang bersaiz besau (ops! celupar mulut i. ampon!) hehe (=
Kisah selanjutnya apabila mereka cube menunjukkan kasih sayang bersama keksah hati baru mereka. Haaaa ini pon melucukan hati hamba. Teramat sangat mencuit hati dan teramat sangat tidak heran! hehe. Secara jujur, setelah putus sesuatu hubungan itu, aku maseh mahu berkawan cube segelintir kaun adam yang agak ego yang membuatkan aku rase mcm 'aaahhh forget bout it hazlynda!' Aku seperti malas buhsan hendak melayan kerenah mereka. Jangan fikir aku terhegeh-hegeh ingin mengetahui tentang hidup mereka selepas berpisah dengan aku. nak tahu mane aku dapat info terkini lagi sensasi bersertakan bukti? (Siyes, aku tidak pedulik pon!) tapi apakan daya bile teman-teman rapatku ingin berkongsi cerita lucu mereka-mereka ini bersamaku. Bile difikirkan balek, aku sudah ade kehidupan aku sentiasa yang kini jaooooooooooooooooh lebih bahagia dengan yang lalu. Aku taknak cemari hubungan aku bersama si dia tapi mujurlah si dia sangat memahami dan cool je (= tidak cemburu membabi buta. tidak mengongkong hidupku (owh, itu yang paling aku sayang!) Dan disebabkan sifat si dia itulah yang membuatkan aku seorang yang jujur dalam perhubungan, setia dalam satu ikatan, tiada rahsia antara kami berdua. Kalau dulu, aku sampai bersubahat dengan family supaya dapat membebeaskan diri ini dr api neraka mereka! Buhsannya relationship begitu! Siyes nok, aku tak tipu.
Tapi aku ada juga bekas cinta yang maseh keep in touch sunggohpon aku dan die sudah pon bertunang. Tapi ade certain parts je yang boleh dilayan, selebehnye - malas! Tapi kesian die kerana mempunyai tunang yang sangat cemburu membabi buta. haha. Nak buat macamane, dugaan orang berdarah manis kot? Bile diingatkan semula, kelakar la kesah zaman mude remaja dan bile umor kite sudah meningkat dewasa, aku rasakan seperti 'tak kuase nak layan!' Dan hakikatnya aku sangat bahagia ketika ini dan berdoa dan memohon agar kebahagiaan yang aku kecapi saat ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin!

2 komentar:

syanaim says:
at: 30 December 2009 at 12:50 said...

::insyallah..kejujuran perlu utk kita kekal dlm hubungan babe..btw nice entry..::

hazlynda kushairi says:
at: 30 December 2009 at 22:02 said...

betul babe.
aku sangat setuju.
its something to share.
kite bahagia dgn pilihan kite.
yang penting kite hidup bersama yang paling kite cintai *chewah*

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011