Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 21 December 2009

Penang itu kampungku

Haha entri kali ini, cerita mengenai holidays aku bersama family di Penang. Selalunye pada waktu cuti sekolah, Bonda pasti akan pulang ke JB, pasti pasti pasti ke JB tapi kali ini kami pulang ke Penang. Mengapa Penang? Ade TIGA sebab tertentu kami beralih angin ke Penang.


1 - Abgku bekerja di sana


2 - Si dia bekerja di sana


3 - Kampungku di Penang


Kalau zaman dulu kala, bile orang tanye, kampung kat Penang ke? Aduyaiii.... muke macam anak mami, mesti kene chop Penang tapi aku teros bilang, taklah sy orang JB - sebelah Bonda dan Penang - sebelah Ayahanda. Disebabkan aku tidak lagi bersama Ayahanda, dah pasti aku sukeeeeeeeeeeeeeeee JOHOR! tapi sebenarnye mengikut asal usul keluarga, sebelah Bonda, datuk orang Penang, nenda orang Johor. Oleh yang demikian, kampungku tetap di Penang.


Sebenarnya, Penang sebuah kampung yang cukop indah sebab kalau dibandingkan dengan JB, JB tu ala-ala KL jugak cume bile di Penang, terasa suasana kampung, belakang umah sawah padi nan hijau (weeeeee sy sangat suke!) Indah sangat ciptaan Allah. Pagi-pagi bile bangun mesti nak mengadap sawah padi sbb kehijauannya sangat memikat hati hamba. Siyes, aku memang terase seperti mahu pulang ke Penang lagi bile ade kelapangan. Setiap sudut di Penang, sangat indah. kalo di Pulau, tak perlu diceritalah kan? Memang heaven makanan lah ek? Bile berade di suasana aman dingin kampung, seolah-olah aku iingin berade di situ lagi, biarpon jasad di KL, hati tetap di kawasan lapang yang terbentang luas ini. How amazing!

Inilah sawah padi yang terdapat di kawasan belakang umah peninggalan sedare mare atuk ku!

6 komentar:

kelipkelipchumel says:
at: 22 December 2009 at 13:49 said...

emmm..nice view.sgt menghijau..daku jua suka png..pemandangannya indah.plg suka nikmati pejalanan kt atas feri tanpa hiraukn skeliling..jua bangunan2 lama yg very historic.aihhh...

hazlynda kushairi says:
at: 22 December 2009 at 22:31 said...

betulku cik bayu. penang sangat indah. historical bangat. yang penting, daku pon suke ngan sawah padi yang menghijo, sangat selese mate memandang *tenang* kan?

kelipkelipchumel says:
at: 23 December 2009 at 08:29 said...

iyeee..benar itu..pemandangan menghijau itu mmg menenangkn..tmbh lk inche 'penenang' kamu kt sana kn.ehehe..mknn pon byk besh kt sana rite.mmg percutian ke penang sukar utk ditolak lah.

hazlynda kushairi says:
at: 23 December 2009 at 11:20 said...

hehe haros diterime.
takleh ditolak kalo ke Penang.
encik penenang dpt half day
(boss yg sangat baek hati)
gara-gara teman kami sekeluarge.
*padan muke*

FareeZan says:
at: 24 December 2009 at 14:49 said...

mane jeruk buah pale? tau juai kain jeh huh

hazlynda kushairi says:
at: 29 December 2009 at 03:13 said...

KAHkHAkAHkHAa
aween ni cnn tul!
lebeh pantas dr aku.

ade jeruk lagi ni jan,
mau? meh le ke sungai buloh.
meh meh meh (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011