Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 7 December 2009

tertangguh lagi?

Hurm.... entri kali ini mengisahkan sepasangan tunangan yang tidak tahu dimane kesudahan cinta mereka? Eh, macam bunyi orang putus cinta pulak! sebenarnya, kami sudah tidak tahu dimane hendak dimulakan dan bila akan berakhirnya episode cinta kami berdua. kisahnya bermula..........

v


v


v


v


v


pada awal tahun 2009, si dia pernah mengutarakan hasrat untuk mengahwini aaku tetapi aku tidak pula memberikan jawapan serta merta pada si dia. bukan aku tidak mahu mengahwini cume aku maseh perlukan mase untuk berfikir dan memberi jawapan. akhirnya, by end of the week, aku menerima lamarannya dengan hati yang ikhlas dan aku tahu, insyaAllah, si dia pasti yang terbaek untukku. kami pon plan untuk mengadakan majlis merisik dan bertunang sekaligus tetapi ayahanda si dia tetap nak ikut adat iaitu merisik dan kemudian bertunang.


alhamdulillah, majlis merisik di antara dua keluarga berjalan dengan lancar pada 02.05.09 yang lalu dan ditetapkan majlis pertunangan diadakan pada 02.08.09. tetapi malangnya seminggu sebelum bertunang aku telah jatuh saket - demam selame seminggu dan 2 hari sebelum bertunang, aku ditahan wad kerana denggi. perasaan aku ketika itu, Allah saje yang tahu. majlis pertunangan ditangguh pada 16.08.09, seminggu sebelum ramadhan. perasaan debaran untuk kali kedua tidak lagi aku rasai sebab semuanya telah aku rasai sewaktu seminggu sebelum tarikh sepatotnya aku bertunang tapi aku tak boleh tolak ketentuan Illahi. aku redha, aku terima. alhamdulillah, aku sudah 3 bulan 11 hari menjadi tunangan en razmie.


kini dugaan bertunang yang aku haros hadapi. kami berpakat untuk berkahwin 02.10.10 tahun hadapan memandangkan aku nak sangat semua majlis aku pada 02hb dr merisik, bertunang hinggalah bernikah. malangnya, bulan lepas, nama si dia naik untuk berkhidmat di vietnam selama 12-14 bulan. owh tidak! begitu besar dugaan yang aku haros hadapi. pada awalnya, memang aku tak dapat nak terima dugaan ini akhirnya aku redha dan terima dengan hati terbuka. majlis kami ditangguhkan lagi. it's ok sayang. kita hadapi bersama, susah senang pon bersama. bulan hadapan, si dia akan fly ke vietnam, meninggalkan aku di sini, menunggu serta menguruskan segala persiapan kami. insyaAllah, kami akan berlangsung pd 01.01.2011 dan berdoa agar si dia selesai urusan di sane secepat mungkin. tetapi semuanya bergantung pada cuaca sbb si dia berkhidmat sebagai site engineer yang bekerja mengikut keadaan cuaca di tepi lautan. kami hanya mampu berdoa agar Allah permudahkan perjalanan kami sebagai bakal mempelai. amin~

6 komentar:

anil lutaze says:
at: 9 December 2009 at 17:56 said...

alaa...maknanya lambat lgilah ko kwen..melepas aku nk mkn nasi minyak ko dlm amsa trdekat ni...xpe..brsabar ye bet

hazlynda kushairi says:
at: 9 December 2009 at 19:15 said...

iyeeeee kak anelan.
makin lambat lagi le....
aku pon taktau kesudahannye.
takot ditunda lagi.....
hurm~
*pasrah*

FareeZan says:
at: 11 December 2009 at 15:08 said...

kawen je bsk.ikt die keje sane. ok ape.hehehehe.

hazlynda kushairi says:
at: 11 December 2009 at 21:03 said...

haaaaaaaaaaaa la jan,
pinjam duet ko dlu?
kAHkHkHakhKAhKAhkHAa
takmo ahh.....
nanti aku hilang pekerjaan
and master class.... TAKMO!
*selfish*

kelipkelipchumel says:
at: 22 December 2009 at 13:52 said...

hebat gak dugaan kamu..sabo yee..insyaAllah sumenya baek2 aje..

hazlynda kushairi says:
at: 22 December 2009 at 22:40 said...

amin!
mudah-mudahan.
thanks cik bayu (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011