Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 3 December 2009

twilight

Edward Cullen : i have one condition, if you want me to do it by myself.
Bella Swan : a condition?
Edward Cullen : and then, forever.
Bella Swan : what is the condition?
Edward cullen : marry me?
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sangat sweet!
WihuuUuUUUuuu berakhir sudah musim tsunami aku tapikan dalam mase yang same aku telah 2 kali nonton twilight : new moon. entah kenapa kali ini aku rase obsess sangat dengan episode ni sedangkan episode twilight yang lalu, aku hanye nonton sekali je. hurm........ yang pastinye mesti sbb Cullen, Edward Cullen starring Robert Pattinson (he's hawt!) eh............... dah macam budak sekolah lak nak minat2 artis tapi itulah hakikatnye. dalam newmoon die nampak nyerlah dr semua lakonannye termasok Harry Potter. pasti ade yang kate, Jacob lagi ganteng tapi for my sight, love at the first sight ngan Pattinson (weeeeeeeeeeeeeeee), Pattinson yang terbaek!
Aku bukan seorang analisa yang suke mengkritik atau menganalisa sesebuah movie. aku hanya suke menonton wayang, tak kesahlah dengan si dia atau teman-teman atau sahabat-sahabat aku dan ade kala nye aku akan pergi seorangan untuk menonton asalkan dapat mengisi masa yang terluang atau ketika stress. kalo dulu-dulu ketika aku putus cinta, aku memang kerap sangat ke redbox. weeeeee seminggu sekali mesti pergi tapi entah kenapa makin lama, nak lak bile dah masok alam pendidikan, mood ke arah karaoke sudah tiade lagi, bahkan aku lebih suke bace buku, menonton, majalah, facebook, blog dan twitter (= dah macam orang tua pulak tapi itulah hakikatnya. aku lebeh suke luangkan masa di rumah atau menonton (tapi tak semua movie aku tonton) kekadang ade jugak yang aku repeat tontonannye. sampai bonda pon marah "asyik movie je, p tido kat gsc" haha (=
Ok, berbalek kepada cerita twilight, yang paling penting, aku sudah tau kesudahan ceritanye!! Sebenarnye aku sudah bace buku coretan Stephenie Meyer *sangat best* aku sendiri tak sabo nak tunggu twilight : eclipse, next year. Dan aku ade bace satu petikan dr intenet yang twilight akhir breaking dawn akan dibahagikan pada 2 episode. twilight sebenarnye ade 4 episode tapi setelah dibahagikan lagi, kini menjadi 5 episode! aku memang setuju sangat! yang pasti Pattinson akan kekal as Edward Cullen tapi mungkin sampai episode eclipse, then diwarisi oleh anak beliau bersama bella (= sangat sweet! vampire yang sangat cute untuk ditonton! Sama seperti Christmas Carol, walaupon aku sudah bace buku tu 2tahun lalu dan telah menonton theatre di KLPac but yet nak nonton movie. Impaknya berbeza. kalo tak pecaya, kalian baca buku twilight : eclipse then tonton movie next year, berbeza bangat! yang pasti aku berpuas hati sebab ape yang aku baca telah direalisasikan menjadi sebuah movie yang sangat best!
*sangat puas hati*

4 komentar:

intan kurus
at: 4 December 2009 at 13:44 said...

i always found out vampire are more sexier than werewolf.sgt la merekah the butang baju.rite.?huhuu. Rumors said pattinson will be until braking dawn, together with stewart.hope so=).
my humble comment on new moon punya cerita, i glorify stephenie Meyer than Chris Weitz..i felt the book are more alive than the film la.bella n edward also jacob in book version lg the melekat dihati g2..jgn marah no cik linda..hehhe.opinion je.tpkan seyesly cant wait for breaking dawn nye film. x sbr nk tgk CGI hebat.camne dorg nk wat tuk film ni nanti.bella nye unconventional pregnancy, renesmee hybrid,jacob imprinting, superb power some of the vamp in each coven,..hurmmmm.byk jgk masalah kite ni.hhehe.xpe lynda.ko minta hollywood gak.bukan cam ad sape tah. time zaman sekolah dulu minat KRISTAL???betoi x pajijan?

hazlynda kushairi says:
at: 4 December 2009 at 23:32 said...

KAHkHakHAkHakHAkha
hurm.... aku agree gak with ur opinion. so true!
reading is more alive but when it comes to pattinson starring edward, he's hawt! and that makes me feel hornymoon with mr cullen in the big screen! haha =p
the vampire is not scary but too cute to watch him. thru reading, we can feel the character more alive but we just cant imagine how they look like tapi bile kuor movie tu, i know that i dun wanna miss any of those saga's episodes. stephenie did a great job!

huh? sape minat KRISTAL? ed bejan? KEhKehKehkHekHEkheee =p

intan kurus
at: 7 December 2009 at 13:46 said...

pajijan la..jgn x ngaku minat kristal dulu.hahhahhahha.tah pape pajijan.

Yuppp!!!pattison r cute!hot 2..melting wif his self deprecating attitude, sexy smile exposing his eye-tooth and british accent.soooo darn sexyyyy la..yummy2=P

hazlynda kushairi says:
at: 7 December 2009 at 23:16 said...

bukan yummy dah...
superlious vampire.
if only he knows that malaysians
are REALLY after him!
KAHKAHkHAkAHkHAKha
aku, one of them la...
kalo die nak, aku pon nak.
wah, berangan!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011