Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 22 December 2009

workplace si dia

Hurm.... agak membosankan bile aku sendiri tiada idea untuk blog ini. Entri kali ini mengenai tempat kerja si dia di tengah lautan. Sebenarnye dekat je ngan darat, takdelah tengah sangat! Hehe (= Inilah tempat kerja si dia yang bekerja sebagai site engineer dimana si dia haros membuat jambatan ke landasan (aku kurang pasti) sepanjang 3km dari Penang Port. Aku pon kurang pasti bagaimana mesin-mesin ini beroperasi cume yang aku tau kerjanya berkaitan dengan koordinat lah, nombor-nombor sekeliling pemikiran. urgh! tidak utk orang berjiwa seni seperti kami hehe.

Site dimana si dia sedang bekerja

Tiang-tiang kuning? hamba tidak pasti. ampon!

Oh maaf ye. kami sempat berdansa di tepi laut itu (=

Hotel Palm Inn yang kami menginap - yang menjadi hotel rasmi warga Antara Koh (M) berhadapan dengan Penang Port. Bile pagi menjelma, tak perlu alarm clock, dah pasti-pasti bunyi ketukan tiang-tiang dari site boleh mengejutkan kite. Gambaran diatas adalah sebahagian dr jaoh yang dapat aku snap untuk santapan hamba. Ade gambaran yang difokus pada kapal si dia tapi gambar belom ditransfer. Harap maap ek? Kalo aku dapat bekerja di Penang, pasti aku tidak akan menolak (eh, yeke? sorry - kurang pasti 50-50 lg. Tapi keindahan negeri ini telah membuat hamba jatoh hati. Ingiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin sekali aku datang untuk bercuti dan sebenarnye sebab inilah aku bersetuju sangat ke Penang untuk cuti-cuti Malaysia kerna si dia ada di sana (=

2 komentar:

anil lutaze says:
at: 23 December 2009 at 20:53 said...

amboi ada udang di sebalik taugeh upenyer

hazlynda kushairi says:
at: 23 December 2009 at 23:49 said...

kEHkehkHekhe
haros bijak bertindak nok.
kalo tak, melepas dinda (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011