Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 28 January 2010

ada apa dgn facebook?

Owhhhhhh.....!!!! Hari ini emosi sy sangat tidak stabil. Rasenye macam nak meletup. Eh, baru sedar, dah lame gile sy tak hapdet blog sy, bukan ape terlalu busy ngan semester baru buka dan sangat penat membuat dua kerja dalam satu mase. mencik tau! Pagi ini kelas Creative Thinking seawal 8pagi, bila sedar sy dah bangun lewat jam 6.30. Alamak! Baju tak bergosok lagi dan rambut haros dicuci setiap pagi. Dengan keadaan jam di area Damansara-PJ, membuatkan sy rase macam nak terbangkan kereta ketika itu, not moving at all okeh? Jam dah kul 8 tepat dan sy maseh queue utk touch and go. Lambat sangat nih dan sempat sy beri arahan kepada anak-anak supaya ke mamak dan sarapan sebelum sy tiba. Setibanya di fakulti jam 8.45, lewat sangat ni tapi kelas tetap dijalankan okeh? Banyak ilmu yang perlu disalurkan hari ini mengikut schedule yang telah sy tetapkan.

Then habes je kelas, seperti biase facebook dan membace blog teman-teman (satu kemestian) termasok hari ini sudah 5 orang menanyakan sy soklan yang sama iaitu "Lynda, kamu dah putus tunang ke?" Satu tamparan hebat tuh! Satu soklan yang sangat memberangsangkan. Sy pon bilanglah "Eh, mana ade! Simpang malaikat 44. Alhamduillah maseh bersama. Nape?" Haish...... dorang nih, jangan buat suspen boleh? Alasan yang diberikan adalah yang sama cume struktur ayat yang berbeda iaitu "Lah........ Tengok gambo bertunang dan album korang berdua dah tade, even Razmie pon same" (eh, motif? sebok tgk album2 sy!) Persoalannya sekarang, ini dah jadi macam culture dalam masyarakat kite, bile sesorang itu tukor status atau delete semua album di dalam alam maya tu, adakah itu bermakna mereka sudah tiada perkaitan, pertalian atau perhubungan? Nape mereka ini sangat berfikiran kolot? Oleh yang demikian, disini sy jelaskan bahawa kami telah mendelete semua album di dalam facebook for our safety purposes. Begini, mase faculty board meeting di universiti sy nih, mereka ade bilang tentang penyalahgunaan gambar di dalam facebook untuk tujuan pengiklanan. oleh sebab yang demikianlah kami mengambil keputusan untuk delete all the albums in our facebook. eventho dah diprivacykan pon, mereka maseh boleh dapat. Apa gunanya? Mereka di luor sane lagi bijak, jadi kite tak boleh pertikaikan.

Sebab tu sekarang ini pon, sy hampir kureng gemar dengan facebook dan jika nak ditamatkan account facebook, macam sayang setelah 4 tahun bersama facebook (sejak dibuka 2006 sy dah mule berkecimpung) tapi mase awal-awal tak ramai sangat org gune, kini makin berleluase dan disalahgunakan. Yang lebeh merimaskan apabila di wall kite ade yang hantor present-lah, smile-lah, roti-lah, pillow-lah haish... tak paham! Apa keistimewaan facebook selaen utk keep in touch ngan kekawan?

** Sy ingin memohon maaf jika ade yang terase atau tidak berpuas hati dengan luahan hati ini. Mohon ampon!


** update **
Al-fatihah untuk arwah Tok Mat, adik kepada arwah Tok Wan sy yang baru saje meninggal dunia sejam yang lalu, lebeh kurang jam 13.30. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan digolongkan dalam golongan orang yang beriman. Amin.

4 komentar:

syanaim says:
at: 28 January 2010 at 17:22 said...

::babe..biasalah tu manusia..takper its depend on u..ur way how to keep that thing careful..kdg2 aku x phm knapa ader jer manusia x puas hati ngan kita kan..sampai nak tahu putus ker x..btw hope u happy..sok jom lah lepak sama..huhu::

FareeZan says:
at: 28 January 2010 at 19:18 said...

dorg mmg kecoh.aku tulis widowed status pon smpai nk naik court hahaha.

eh.takziah kat famili ko ek

Nurulhuda|Adlie says:
at: 28 January 2010 at 19:39 said...

lynda, thats why i delete je fb i, tak kuasa la nak layan benda2 mcm tu and now i cuma ada blog kesayangan sahaja..

mmg betul fb boleh merosakkan life kita secara tak sedar, boleh jadi salah faham, macam2 lah.. tgk ajelah u, that simple action u did pun jadik issue..

hazlynda kushairi says:
at: 28 January 2010 at 22:10 said...

@nasha
aku sokong babe. kite tau ape kite buat and just ignore the rest. tak dapat ape2 pon. sok lepak mane? warong penyet curve jom? hehe

@bejan
ko tulis wiNdow ke widow? kompius aku??!! naek court dh selesai belom? haish sabo la babe =p
btw, thanks. pas abeh keuzuran, insyaAllah aku bace yassin.

@nurul
sangat agree ngan kamu. fb kadang kala merosakkan life kite bile ade yang tak reti nak handle fb dengan sebaek mungkin. susah org gini. u ade blog kesayangan u yg i pon suke bace blog kesayangan u tu. keep blogging ek (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011