Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 16 January 2010

blog sebagai rujukan utama

Memandangkan malam minggu ni sy sendirian di kamar dan tiada undangan untuk keluar bersama teman-teman weekend ini, sy lebih banyak menghabiskan masa depan screen dan membuka link-link yang berkenaan dengan wedding. Mood sangat positive malam ni utk pencarian, pemahaman dan penyesuaian diri terhadap kajian perkahwinan. wah... skemanye ayat! Pada awalnya, sy rase macam tak perlulah nak poyo utk mencari rujukan wedding, lagipon ade lagi 11 bulan cik hazlynda, still ade mase yang banyak lagipon, bukannya 6 bulan lagi, rilex.... breath in, exhale~


Tapi setelah sy baca perjalanan2 bakal permaisuri rumahtangga di blog ni, wah, gerunnya. Mereka ini sangat serious dan berkomitmen tinggi dalam persediaan perkahwinan mereka. Sy? Al-maklum lah, budak art n design terkenal dengan sikap yang sangat last minit, salah seorangnye, sy-lah! Esok nak submit work, sok pagi sebelom hantar baru nak pegi print. sigh! zaman gila-gila remaje, tapi best - experience (=


Oklah, sebagai rujukan untuk mendalami persediaan perkahwinan sy yang bakal menjelma 11 bulan dari sekarang, senarai dibawah merupakan senarai blog yang paling sy suke bace dan follow, terutama labels : wedding.

anelan ♥ http://anillutaze.blogspot.com/

nasya
http://nasyrahnaim.blogspot.com/

diahlicious ♥ http://diahlicious.blogspot.com/

bakal puan amy ♥ http://amymissunderstood.blogspot.com/

hidden wing ♥ http://whitelacetale.blogspot.com/

mya & dyana ♥ http://4weddingku.blogspot.com/

ladynoe ♥ http://misi5april2009.blogspot.com/

spreadmyhappiness ♥ http://spreadmyhappiness.blogspot.com/

sabby
http://sabsabby.blogspot.com/

sha pattinson ♥ http://tripfantasticbride2be.blogspot.com/

alena ♥ http://butterflyinframe-daramanisku.blogspot.com/

tales about white lace n tiara ♥ http://hatiharzharun.blogspot.com/

2become1 ♥ http://brideinmaking.blogspot.com/


Buat mase ni, ini yang selalu sy kunjungi dan bace, ilmiah sangat blog ni. journey mereka as bride to-be (=

16 komentar:

anil lutaze says:
at: 17 January 2010 at 16:59 said...

babe...beb aku yg carca marba tu ko jdikan reference...hehe...haru biru doe...dbb dh lame dah entry psl wed preparations ni...hehehe

anil lutaze says:
at: 17 January 2010 at 17:01 said...

*blog
*sbb

hahaha..sbb excited menaip

hazlynda kushairi says:
at: 17 January 2010 at 21:19 said...

anel :
hahahaha
aku suke care ko research
bebtul research utk
yang terbaek 4 ur b-day
aku menyusuli langkah2
kalian... lambatnye aku nih!

FareeZan says:
at: 18 January 2010 at 14:15 said...

weyh ko jgn buat gile buat mcm student dl.. haha nk kawen sok br nk cari baju ngengeee

hazlynda kushairi says:
at: 18 January 2010 at 21:49 said...

bejan :
hahaha bab kawen kali ni
aku bersungguh
bab blajo, biase ahh tuh!

Nurulhuda|Adlie says:
at: 18 January 2010 at 22:44 said...

oh cik lynda, senyap2 je ek, hhehe.. xpe kita sama2 share okeh anything apsal wedding.. :)

hazlynda kushairi says:
at: 19 January 2010 at 16:35 said...

huda :
okeh bereh! jap jap ni huda mane satu ni? huda ilp ke huda jb?

Nurulhuda|Adlie says:
at: 19 January 2010 at 22:00 said...

eh i huda spreadmyhappiness la, hehe.. ramai ek kawan nama huda?

update la lagi, demam ek?

AmyMizzunderstood says:
at: 20 January 2010 at 09:38 said...

wahh blog saya sebagai bahan rujukan?sonoknyaaa..hehehe..sedangkan merepek2 kat blog tu..hahaha

hazlynda kushairi says:
at: 20 January 2010 at 11:50 said...

huda :
hehe kenal kenal (=
a'ah la, demam dh 2 ari
online pon jarang )=
asyik nak tido je pas mkn ubat

amy :
haros la ade kalian bertige
anelan, diah n amy
hehe (=

syanaim says:
at: 21 January 2010 at 14:09 said...

::huhu..linda..aku pun cilok2 org nyer..segan tul..btw babe..sama2lah kita erk..::

hazlynda kushairi says:
at: 21 January 2010 at 14:36 said...

betul tu babe
kalo nak gamboran sendiri
memang tak terbuat lah aku
sibaek ade yg dah berpengalaman
atleast kite tau ape nak buat

chaiyookk nasya!
aku dulukan kamo (=

harzharun says:
at: 31 January 2010 at 08:11 said...

hi dear....blog i tsenarai..hehe..thanx sbb sudi jengok...anyway, i dah mcm telor di hujung tanduk dah ni(btol ke peribahasa ni)...dah x lm dah...skang no more new idea kot...tinggal nak laksanakan je apa yg i angankan 4 my wedding...tp ye la, xsemua yg kita nak tu dpt kan...hope u can plan well yea dear!!

hazlynda kushairi says:
at: 1 February 2010 at 16:16 said...

@harz
hehe ive been ur silent reader je. tapi ade few i commented. ahaaa ur preps semuenye useful. atleast as a bride-to-be like me dapat manfaatkan info yang ade. as u said, ape yang kite impikan tak semestinye perfect 100% kan but its ok, at least kite cube to be 100% perfect which i guess is our own satisfaction (=

good luck dear for ur upcoming wedding! 41days to go. wish u the best in life (=

Nad Nazira says:
at: 7 February 2010 at 20:33 said...

hye lynda..blogger gossips..u nanti pas kawen dok johor yer??hehe..

sophisticated bridezilla says:
at: 9 February 2010 at 00:33 said...

Nad, insyaAllah 2012 kot. Tunggu abeh study kt sini and dapat keje kt JB. InsyaAllah berjiran la kite bertiga. hahaha tak abeh2 nak berjiran. nawal la nih!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011