Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 12 January 2010

cukop ke budget?

Petang tadi sy baru dapat khidmat wedding checklist dr teman sekuliah, cek anelan, yang bagi sy weddingnye sungguh cantek n perfect. Sy dah buat wedding checklist sendiri tapi bile browse by bloggers laen, mcm ade je yang tertinggal sane sini. So, sebagai yang berpengalaman, sy mintak jase baek cek anelan untuk wedding checklistnye.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Setelah beberape jam meneliti dan compare serta add-on ke dalam list sy, terkezut dan terkesima bertambah dengan pening lalat skit bile tengok apa yang sy haros sediakan untuk wedding nanti. Wah...!!! Banyaknye..... Cukop ke budget kite ni yang? Hurm........ Takpe, kite haros sevey dan jalan-jalan cari barang. Bile kite nak start nih? Adakah maseh terlalu awal? Nanti takot orang kate kite poyo / tak sabar nak kawen. Maybe untuk masa sekarang, kite sevey internet dulu then bulan 6 baru seriously buying stuff? Tapi sy sorang yang akan handle untuk majlis resepsi dan bertandang. Kuatnye sy? Boleh ke sy nak handle? Sigh~
**sy sangat mengkagumi kak erny, yang membuat persediaan resepsi dan bertandang dari a to z sendirian. sangat cantek dan berbaloi-baloi wedding die. siyes!

5 komentar:

anil lutaze says:
at: 13 January 2010 at 01:38 said...

ouh beb..itu bkn hak milik checklist aku...haha...itu aku combined dr checklist aku yg biase2 jek dgn checklist yg aku hunting di sana sini...tp alhamdulillah..dh bbrp org aku bg...

mmg agak detail sket..supaya bnde2 yg kite ambil mudah..kita boleh nmpk..

tp..jgn kisah nok...dr skrg ko dah boleh stat beli sket2 supaya budget ko x lari habes pd wktu dkt2 nnti.. good luck dear

dialicious says:
at: 13 January 2010 at 10:38 said...

mula2 dulu diah wat checklist kan rasa mcm cukup ke duit aku...tp slowly bayar n finally bile dh setel seme rasa mcm xpercaya bole tick seme checklist tu..sbb ape yg kite x mampu tu akan di slash kan and berjimat2la.hehehe

hazlynda kushairi says:
at: 13 January 2010 at 23:37 said...

anelan :
thanks babe.
aku maseh dalam usul perikse
ape yang perlu and tidak
tunggu sume dah ditulis bereh
aku akan beli brg skit2
thanks bebyk babe!

diah :
hurm... betul tu, yg mane tak berkenaan dan dislashkan dr list
byk dah slash pon maseh binggung bile pikir bab duet
takot by the end of the day
tak cukop... sgt nitemare!

syanaim says:
at: 14 January 2010 at 10:10 said...

::babe..my suggestion mulalah dr awl..nanti apa yg ko x puas ati leh tukar sr awal..btw babe..seronok kita prepared everything wit ourself..br rasa nikmat perkahwinan..hahhah::

hazlynda kushairi says:
at: 14 January 2010 at 14:35 said...

nasya :
betul babe. aku nak mule dr awal tapi...
takot org kate poyo
betul tu babe, aku pon suke
bile ape yg aku rancang n nak,
insyaAllah termakbul.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011