Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 3 January 2010

disaster!

courtesy from istockphoto.com

Aduh! Satu permulaan yang sangat tidak baek untuk tahun 2010. Aku telah menahan saket gigi - yang teramat! ini sejak 31.12.2009. On the 1st day of 2010 aku ke Dentist, mujur MyDentist@Ampang buka on public holiday. Selepas x-ray doktor bagi ubat untuk kurangkan bengkak dan redakan kesakitan sbb selase (05.01.10) aku haros menjalani minor surgery utk bersihkan nerves yang dah bengkak dan bernanah - sgt ngeri ok?
Bila saket gigi ni, semua menda serba tak kena. Ada je yang kene marah termasok bonda dan anak buah kesayanganku - Afif Ali. Kesian mereka. Bile mendengar sesuatu dentuman atau ape saje bunyi yang menyakitkan telinga aku, aku pasti akan marah sbb ianya membingitkan lagi gigi aku yang sedang saket ya amat ini. This morning, Afif amek kotak kasut di dalam bilik ku dan membuat gendangan beliau. aduyai, pepagi lagi susah membingitkan telinga lalu menusuk ke gigi ku lalu aku pon mengambil bantal, tutup telingaku dan pdamkan lamp di tepi ku hehe kesian Afif. Kebiasaan, setiap pagi dia akan masok bilik dan menjadi alaram clock tapi kali ini, aku memang dah tak tahan lalu beliau pon keluar dr bilik. Sorry ek sayang ali!
Aku sendiri tak menyedari bahawa aku telah menyakitkan hati segelintir orang yang aku sayangi. Malah, bunyi batu lesung pon boleh jadi topik hangat untuk aku marah. hazlynda oh hazlynda! Saket gig ya amat ini hanya Allah yang tahu. saketnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee rase macam nak cabut je gigi tu skang supaya in future gigi ini tak meragam lagi tapi apakan daya, sudah 4 geraham aku telah selamat dicabut semua kerna nak pakai braces.
*pasrah*

2 komentar:

syanaim says:
at: 4 January 2010 at 17:47 said...

::huhu..sabar babe..beli sensodyne..aku br lps sakit..merana ok..btw..take care..::

hazlynda kushairi says:
at: 4 January 2010 at 20:16 said...

babe.... mmg saket ya amat!
sangat merana *sigh*
thanks sayang!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011