Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 5 January 2010

geraham #26L

Hari ini merupakan hari pembalasan kepada gigi yang telah mengakibatkan kesakitan yang amat pada diri aku. Nyah ko dari, jangan kembali lagi kesakitan dan kesengalan yang telah engkau selubungi urat saraf pipi, muke, mata, telinga serta kepala aku. Tamatlah riwayat ko duhai gigi geraham #26 - dokter bilang okeh? Seawal jam 0930 aku sudah terpacak depan kaunter dan rase tak sabo sangat nak tamatkan episode saket ini. Betul kate orang tua-tua, saket gigi adalah saket yang paling saket. saket beranak macamane pule *ouh*


10 minit kemudian name aku dipanggil. Dengan perasaan tak sabo, aku teros masok ke bilik Dr Abu. Dr ini sangat baek n peramah. aku memang suke treatment yang die berikan. Aku haros mengenakan kaca mata plastik untuk melindungi mata aku daripada percikkan air dan serpihan gigi semase dibedah siasat. Picagari (huh picagari? dalam bahase melayu kan or in english we called it as the injection. hehe)dah disediakan bersama-sama peralatan yang laen. Aku siap mintak kebenaran Dr nak snap gambo. Kebetulan Dr pon mempunyai minat yang same iaitu photography. Dr mempunyai dslr yang canggeh ok? Beliau pernah snap gambo kawen untuk catriona ross (?betulkah ejaan tu?) Back to the story. Sila lihat gambo di rajah bawah dan jawab soalan-soalan berikut (sangat merepek! Esoklah update ek - tak larat nak tunggu loading, lambat dan sudah mengantok)







Setelah selesai rawatan akar, aku haros pulang semula Jumaat ini untuk pembersihan gigi dan gusi (dalam pakej agaknye) Banyak sangat yang haros aku lalui sampai dah sebati dengan cucukkan jarum dan bius.
Oh ye, arini hari pertama aku di kuliah. Wahhhh sangat excited tapi sampai lewat 45minit okeh? Sangat lambat tapi aku tetap masok class. Siap kene perli ngan Dr Russ. Okeh, kite sambong episode ini esok ek sbb aku sudah ngantok bangat nih. Mate dah macam ade gam gajah! Nyte all.

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011