Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 9 January 2010

wedding without preparation is foolicious

Huh! Entry kali ini taktau la samada entry dah letih atau marah atau suke atau duke? Today, i was supposed to attend the kursus kawen - bajetnye sebelum si dia berangkatan, yang wajib kat Malaysia, haros dilaksanakan dulu. But in the end, me and my fiancee end up tolong my lovely sis kat wedding seseorang.

This will be the sedihest part of all, sangat dugaan yang beso utk my sister in handling this wedding tak macam yang dulu-dulu. She loveeeeessss preparing wedding stuff especially hantaran and bilik pengantin. info : hantaran sy dulu, die n my aunty yang buatkan - sweet! ok, back to the story, bile deal dengan pengantin sahaja yang tidak tahu apa-apa langsung bout wedding yang langsung tidak ade preparation nor research on their wedding - pendek kate maen boh je, asal boleh! With late notice, a month, and u expect semuanya grand? ohOoo sumtin is wrong sumwhere and yet, my sis didnt decline the job. die teroskan juga walaupon sangat last minute. A day before wedding, apa yang dipesan oleh pengantin - sangat tidak berguna sbb they didnt check or go thru even a single thing with the family. Mak pengantin perempuan dah marah. Ok that's it, i dun want to say much on this wedding but truly, sy sangat disappointed with them, sangat rude.

Petanda yang menampakkan wedding itu sangat ntah pape n mengecilkan hati kami apabila api taknak naek mase nak masak nasi dan kereta my sis broke down kat Jalan Duta mase on the way nak hantar lauk pengantin. And that's why parents pengantin agak marah ngan kelewatan lauk pengantin. Tiada give and take and terlalu banyak miscommunication. Sampai ada yang sound sy setibenya sy di sane utk tolong my sis. Mereka ingat mereka dah bagus? Speaking memanjang ok? Ingatkan sy ni lekeh-lekeh ke? Sekurang-kurangnye sy ade master, korang ade? haha - alasan pertama. Nak speaking sangat, sy dah keje kat British Council 4 tahun, cubelah kalo nak speaking sgt - ini statement sangat bongkak! Tapi ketika itu hati semakin membuak, kebongkakan menebal. Sunggohpon sy kelihatan sangat selekeh tapi tak semestinye wedding organizer tak berpendidikan ok? Kami pon ada perasaan dan hati yang peka but yet sensetive (=

Biar sy bagi korang imagine sahaja then u can judge and comment on this matter. Dengan berbekalkan RM10k, wut do u expect from your wedding planner? With that amount, u nak - 1 arabian (without the inner part) + 4 scalloping canopy + meja santapan pengantin + nasi 1k org makan + lauk 4 jenis 500 org makan + 3 VIP tables + 5 dulang hantaran + etc yang stuff kechik-kechik yang sy lupe. Omigod! Sangat tidak masok akal, as i know, in KL utk catering makanan tetamu je 1 head is RM15 or more - per head. Wut do u expect? Pls advise.

*mood sangat tidak stabil akibat kemarahan yang amat*

4 komentar:

Siti Hajar says:
at: 10 January 2010 at 20:22 said...

rasanya pakej tu mcm lebih dari 10k..lebih2 lagi kat kl..

hazlynda kushairi says:
at: 11 January 2010 at 14:18 said...

cik siti,
betullah. sgt geram n frustrated.
dengan bajet begitu, nak grand?
yang kene maki hamun, kami yg tak bersalah. kesian my sis.
tapi experience yg bagus, leh buat ikhtibar bile nak kawen nanti.

anil lutaze says:
at: 13 January 2010 at 01:35 said...

amboiii ko kuarkan sket ko nyer speaking lak...

weyhh...susah kan kalau jd bride tanpa ilmu...aku ada jumpe bride yg mcm ni...sadis doe...

byk bersabar ye nok!

hazlynda kushairi says:
at: 13 January 2010 at 23:48 said...

hehe aku hanye rase tempiasnye
tapi agak saket hati bile dier treat kakak aku gitu
agak biadap family tu nok!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011