Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 15 January 2010

where do i begin my search?

Hurm......... Where do i begin my search? Sy sendiri pon taktau dari mane nak start pencarian untuk majlis resepsi nanti. Sy sendiri pon taktau bile nak start pembelian barang keperluan resepsi nanti. Sy pon taktau nape pada saat dan ketika ini pikiran sangat buntu dan terkurung dalam dunia laen untuk seketika. Macamana nak start journey baru nih?

INPUT?
Firstly, mungkin untuk langkah pertama, sy haros mencari input - data collection - personal reccommendations dari ahli keluarga atau sahabat handai yang berpengalaman. Mungkin ini langkah pertama yang haros diambil supaya sy tahu apa yang perlu sy lakukan sebagai langkah pertama ke "wedding journal cik hazlynda" - wah gitu! Persoalannya, macamane sy nak start ini? *dush*


THE INTERNET
Secondly, internet! Memang semuanya kini dihujung jari je ek? Teknologi semakin canggeh dan semakin meluas, senang skit nak buat research n data analysis - wah, mcm nak buat thesis! Bukan senang nak handle majlis perkahwinan - itu kate yg dah berpengalaman, so, sy pon nak jugak merasa susah payah itu. Web is the best source of options. Paling memudahkan kite, bila ade bloggers yang kongsi pengalaman ni dengan kite. Lagilah memudahkan segale kesulitan yang ade. fuh lege seketika.


EXPERIENCE
Experience through life. Seharosnya dalam hidup kite, sepanjang peringkat umor begini, kite pasti hadirkan diri ke majlis resepsi kekawan kite dan kite mesti akan observed macamane majlis beliau diadakan dan sedikit sebanyak kite pasti akan ambil input tersebut dan kunci didalam kotak pemikiran kite, betul tak? jangan tipo okeh? Learn from the experience ones. Oleh yang demikian, selepas ni, sy takleh miss lah wedding kekwn (=


JOT DOWN
Finally, now that u have the idea on what u gonna do, start to write in ur wedding journal. Jangan biarkan masa yang menunggu kite. We have to be faster than time okeh? Nanti bile dah tinggal 3 bulan baru nak terhegeh2 dan at last, duet banyak abeh. Sedangkan kite tak buat research, barangkali ade yang sehebat ape yang kite nak tetapi pada harga yang rendah? Rugi tuh! Ayuh bangkit, jom kite start dengan wedding checklist. Sy rase sekurang-kurangnye sy dapat gambaran on how my money gonna spend. Betul tak?


**Wedding Journal? I guess i need a new one sbb mase bertunang aritu hanya menggunakan diary starbucks, sangat nipis, tak cukop ruang tuh. hehe. Mane nak cari? Malasnyeeeeeeeeeeee.............

2 komentar:

AmyMizzunderstood says:
at: 16 January 2010 at 09:22 said...

Semuanya penting..but 1st of all ask yourself 1st..apa yg u nak..wedding mcm mana u perlu..easy kan?jgn lupa budget paling penting!hehe gud luck!

hazlynda kushairi says:
at: 16 January 2010 at 19:43 said...

hurm..... amy, 1st step utk pikirkan
ape yg i nak, tu yg blur skit.
tapi will go with the flow.
intai blog bloggers utk ilmiah
especially u, anil n diah.
thanks babe. gudluck to u too for ur upcoming big day!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011