Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 9 February 2010

Abah, HAPPY BIRTHDAY!

Kekawan, maafkan sy ek? Tak terniat dihati nak meraih simpati atau minta perhatian ramai. Entry lepas sekadar utk dikongsi bersama perasaan sy yg telah lame terpendam - 26thn dah terpendam dalam hati ni, tade sape yang tau, even bonda pon baru tau semlm bile bonda bace blog sy.

Hari ini, February 09, 2010 merupakan hari lahir abah. Secara jujur, sy maseh belom bersedia untuk menelefon abah dan mengucapkan "HAPPY BIRTHDAY ABAH!" Belom lagi. Bukan ketika ini. Sy bukan ego tapi sy memerlukan mase utk tenangkan hati dan fikiran serta mengusun ayat-ayat utk bercakap - hehe =p Kekawan, hari ini merupakan kali pertama sy mengucapkan happy birthday untuk abah. Sy mengirimkan sms pd abah yang berbunyi begini;

Every year, ur birthday reminds me of my abah.
Abah that i love and respect eventhough we're far apart.
That is why on this date each year, i pray and praise you.
I'm blessed to have a real abah who still remember me
HAZLYNDA AHMAD KUSHAIRI, your one and only daughter.
Happy Birthday Abah! this is the first time I had the chance to wish you.
Love, hugs and praise from your daughter, Hazlynda.
Assalammualaikum.

Do you think i've said the right things? Do you think i've done the right things? Ya Allah, berikanlah kekuatan pada hambamu ini untuk berdepan dengan realiti dan berdepan dengan abah. Sy pasrah dan redha. Terpulanglah pada abah untuk menjadi wali sy atau menyerahkan pada wali hakim. Seandainya ini jalan yang Engkau berikan dan tunjukkan padaku, jalan kebenaran dariMu, sy redha dengan ketentuanMu. Amin.

Kekawan, terima kaseh sebab sudi kongsi perasaan sy bersama. Amat-amat dihargai. Semoga doa kalian untuk merapatkan hubungan sy dan abah termakbul. Amin.

** update after i've send him the sms, he replied;
Thank you Lynda and on my prayer hoping you in good health, always. Thank you my girl.

I feel so relief and content. Thanks Allah.

17 komentar:

NahWaL says:
at: 9 February 2010 at 08:02 said...

u did great dear. im proud of u. hugs*

Riena says:
at: 9 February 2010 at 08:57 said...

happy birthday tp abah ya... congrat2..

sophisticated bridezilla says:
at: 9 February 2010 at 10:37 said...

NAWAL SAYAM :
wah, proud of me? thanks babe. korang yg komen semlm byk bg harapan kat aku. thanks babe ♥

RIENA :
thanks babe ♥

Anonymous
at: 9 February 2010 at 10:59 said...

weeeeyyyyy...
siot jer
betoi2 wat aku nangis jap
ngat drama melayu tipu jer slame ney
rupenyer betoi2 terjadi kat kawan aku sndiri..
sedey dowhhh
huwwwaaaa~

aen

sophisticated bridezilla says:
at: 9 February 2010 at 15:56 said...

AEN :
apedaa... dah abeh drama
arini sepanjang ari dok sms ngan abah aku. weeeeeeeeeee tak penah contact pon sebelom ni (=

harzharun says:
at: 9 February 2010 at 16:18 said...

dear!!!!...hepi dgr u dah mula kontek2 dgn ur abah....insyaAllah, everything will be ok...

sophisticated bridezilla says:
at: 9 February 2010 at 16:21 said...

HARZ :
psstttt thanks dear. as mentioned, i akan wish on his birthday. Alhamdulillah berpanjangan smp sms time ngajor haha happy i! thanks to u tOo sbb bg semangat (=

Nurulhuda|Adlie says:
at: 9 February 2010 at 20:21 said...

lynda, aku rasa ko okay je, ayah ko pasti walikan ko, and the way he sent u the msg tu pun dah boleh nampak dia sangat happy, ofcos awkward sebab dah lama tak contact2 but soon it will be okay, bonding yang takkan putus walau mcm mana pun.. insya Allah...

Sha Pattinson says:
at: 9 February 2010 at 21:42 said...

happy birtday ..!!!

sophisticated bridezilla says:
at: 9 February 2010 at 22:30 said...

HUDA :
thanks babe. ade kekwn yg beri harapan, family n bonda yg beri dorongan. insyaAllah babe, hopefully everything gonna be fine bile tibe wedding nanti. thanks dear ♥

SHA :
on behalf abah sy, thanks dear ♥

kelipkelipchumel says:
at: 10 February 2010 at 01:44 said...

tumpang gumbia..akhirnya,ko dh saling kontek ngan abah..hope hubungan kamu jua abah akan jd lebih erat jua..opkos ur abah will be ur wali.dun worry oke..

sophisticated bridezilla says:
at: 10 February 2010 at 10:49 said...

BAYU :
thanks babe. hurm, insyaAllah. dah dah, takmo sedeh-sedeh. insyaAllah ade jalan penyelesaian. Redha n bersabar je.

syanaim says:
at: 10 February 2010 at 11:43 said...

::tetiba teringat kat arwah ayah aku..uwaaa..sedih2..be strong ok babe..::

sophisticated bridezilla says:
at: 10 February 2010 at 14:11 said...

NASHA BABE :
sape walikan kamu nanti? ade abg? lahai. sabo babe. takmo sedeh2. ur w-day is around the corner babe.

anil lutaze says:
at: 15 February 2010 at 16:04 said...

sedih...aku tak tahu pun apa yg berlaku.ko sama mcm kwn aku shadeq..

anil lutaze says:
at: 15 February 2010 at 16:05 said...

alhamdulillah...ko berjaya kiremkan sms...
sedey doe...

kwn aku shadeq yg mcm ko tu kan..mak die bela 5 org adek beradek dia tnpa ssesen nafkah pon dr bpk dia.. dan diorg adek beradek semua pandai2 dan berjaya..

sophisticated bridezilla says:
at: 17 February 2010 at 01:02 said...

ANIL :
tu la tu. alhamdulillah aku dapat kontek balek ngan bapak aku, or else kene la aku lalui prosedure remeh temeh tu *malas* tapi aku belom melamar die lagi. mebe tunggu bulan depan kot baru aku de kekuatan diri utk bersuara *hik*
lahai cian mak shadeq, 5orang tu. sibaek aku ni sorang je tapi atleast de 2 beradik pon ok gak janji lelaki, leh jadi wali aku hehe (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011