Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 20 February 2010

bersua dgn Perempuan Jujur

Hahahahahah tajok entry je dah buat aku gelak. Sangat kontroversi okeh blog tu? Tapi perempuan jujur tu memang sangat jujur. Sy sendiri dah agak die seorang yang gimana. Memula segan gak nak jumpe, atlaest bile dah jumpe potpet-potpet-huha-huha. Sebenarnye selame ini kami berhubung melalui alam maya je - blog, fesbok, ym n sms. hehe tak pernah jumpe pon. Cube kalian bayangkan, kalo tidak bersua dah berperangai begini, inikan bile berjumpe? Sangat tak percaya dan tidak dirancang pon untuk bersua. Nawal ade wedding di Putrajaya dan sy pulak ade wedding di Kota Cheras and we end up bersua kat SACC Mall Shah Alam sebab on the way back home je kan? Eh, why not? So, sy pon dengan B2B Cek Nasha bersua dengan B2B Cek Nawal - yang sangat potpet tapi nasebaek die tak LOL sepanjang sore tadi *wink* itukan trademark nawal?

Bile dah berjumpe tu, haaa macam-macam nak diceritakan, bergossipan memanjang. Cek Nasha siap ingatkan Cek Nawal ni yang dalam entry shutterspeak Cek Nawal *owh no!* Kalo itu Nawal, sudi ke die nak bersua bersama kami? Ahhhh paras rupe tak penting utk berkawan okeh? Yang penting ikhlas dan jujur. Tak perlu berpurak-purak, be urself, betul tak kekawan? Kepada sesape yang mengenali dir sy secare peribadi dan membesar bersame, pasti mereka tahu sy ni gimana orangnye. Siyes babe, sy tak suke berpurak-purak bile berdepan - eh terpuji diri sendiri. Sy memang seorang yang suke berkawan, ramah tak tentu pasal - org isi minyak sebelah pon leh borak jap, suke senyum - walaupon sesorang diri, suke gelak - kekadang ober, terkuat pulak!, suke buat org sekeliling gelak - atleast sy tau dorang happy bile bersame ngan sy, sampai Bonda pon pernah cakap "awak tade sehari, sunyi rumah ni" Seperti mane sy pernah tinggal di UiTM Perak, setiap hari Bonda call sbb die boring, takde geng nak berborak *hik*
Cukop tentang masok bakul angkat sendiri ni okeh? Ober lak!

Cek Nawal, si perempuan jujur........ Hakhak! sy memang suke care dan gaye die. Sangat selumberh okeh? Sangat cool sebab die tak anggap first time jumpe ni macam sangat awkward. Walaupon baru berjumpe, dah gelak n borak sakan. Macam dah lame beno bersua dan berborak serta bergossipan - tak sah kalo tak gossip! Nawal orangnye kechik molek je. Pada mulenye sy ingat die seorang yang ayu dan lembut ghopenye.............!!! Lembut la jugak tapi mulutnye ramah ya rabbi....!!! Macamane die kat ym, begitulah die di luor. Sangat suke berborak - sibaek tak kuor LOL die! Sangat tak suke bile kipas melande tudung die - babe, ingat sampai bebile nih! hehe Tapi yang paling penting bile air yang kami nimom iaitu ais limau + asam boi = RM8. GILAKKKKKK...........!!! Tak masok akal. Tape-takpe, lepas ni kite lepak ngan Cek Yaya serta Cek Huda kat tempat laen okeh? Jom Jom Jom........!!!!


Nice to meet u babe! Nanti lepak lagi okeh? Cek Huda dan Cek Yaya, kapan lagi nih?



Gambo dicurik dari Cek Nawal sbb sy tak dapat transfer lagi hehe
From left; Sue, Hamba, Nawal, Merah and Nasha
(psssttt Nasha ni kawan sy dr diploma - mmg dah kenal sgt hehe)


Berfoye eh berphoto bersame Cek Nawal - haros nih!


Bersama Cek Nawal - Cek B2B dan Cek Nasha - Cek Coming Soon!

17 komentar:

♥♥relyza♥♥ says:
at: 21 February 2010 at 00:53 said...

wah wah wah
bila nak ajak aai??? (sorok muka sbb malu)
hahaha

faradiba says:
at: 21 February 2010 at 01:17 said...

tak ajak pun :( nak majuk ...ekeke~

NahWaL says:
at: 21 February 2010 at 02:01 said...

ahahhaa. memacam la ko lynda. perangai sama2 tak senonoh. hahaha. dahle ubah tempat 4 kali. fenin orang tue. patot la kena rm8. gile la diorang ni. pas ni kita gi mamak je la.

anor>hehe one day nanti hokayyyy

sophisticated bridezilla says:
at: 21 February 2010 at 02:08 said...

RELYZA :
insyaAllah one day jumpak okeh?
takyah sorok muke....
bilang saja dong kapan?

FARADIBA :
hehe jgn majuk. jom jom bersua
lepak minom ayo mahal hehe =p

NAWAL :
hahaha ko pon same nok. tak berubah. same je. ai loike! pasni p mamak je, okeh je nok takpon fast food tapi kak ya ngah diet, cane weh? haha =p

NahWaL says:
at: 21 February 2010 at 02:11 said...

hahaha. tarak hal punyerrr..cakap saja di mana, sapa nak join mari. ok gitu?

kak ya biar dia makan herbalife dia, dia tengok je kita pekena nan.

sophisticated bridezilla says:
at: 21 February 2010 at 02:19 said...

NAWAL :
hahahah aku setujuk! jom jom. aku suke je lepak n gossip nih. pastu salingan ngan gelak tawe suke tade duke. kak ya bawak herbalife je lah.

cik yaya says:
at: 21 February 2010 at 03:07 said...

eh geram pulak aku duorg ni.HAHAHAHAHAHA

♥♥relyza♥♥ says:
at: 21 February 2010 at 08:09 said...

hahahaha
wokeh bebeh...
weekend ni pun menarik gak sbb ada cuti 3hari (aku jek tak cuti) :(

Nurulhuda|Adlie says:
at: 21 February 2010 at 15:30 said...

yaya rilek yaya! sabar.. hehe..

sophisticated bridezilla says:
at: 21 February 2010 at 22:24 said...

KAK YA (yek! kak? - haha) :
sabo nok sabo. takyah geram ngan kami, p geram ngan si ditottttt!! hahahaha =p

RELYZA :
wiken ni cannot nok. ai busy hehe tade lah. nawal p oberci, sy ade wedding sedare mare. hehe plan weekend seterusnye?

HUDA :
mwah mwah tq nok! tak sabor ai nak renovate blog i. hehe =p ale, kalo aku ke wangse maju skang ni, kompem aku roger ko okeh bebeh *wink*

syanaim says:
at: 22 February 2010 at 09:35 said...

::uit..lps ni kita jumpa2 lg k..hahhaha..even segan ngan cek nawal..hhahah::

bitsANDpieces says:
at: 22 February 2010 at 09:39 said...

tak ajak pon?

sophisticated bridezilla says:
at: 22 February 2010 at 11:03 said...

NASHA :
huit.... boley boley. jumpe yaya n huda nanti. jom join?

HEED :
ya ampon, tak plan pon hehe jom jom bersua gelak tawe lagi hehe =p

FareeZan says:
at: 22 February 2010 at 17:58 said...

nasya dan betty: perempuan2 yg sgt ghairah dgn perkahwinan!!!:P

eh dh upload dlm fb ke gnbo kawen dilla?

sophisticated bridezilla says:
at: 22 February 2010 at 21:27 said...

BEJAN :
aaahhh sudahlah bejan. kamu pon obses jugak. amek gambo utk reference kat majlis shalin hahaha sila sila-lah share hehe =p

NahWaL says:
at: 22 February 2010 at 23:41 said...

heed, nanti kita jumpe2 ok. haritu tak plan, hehe

sophisticated bridezilla says:
at: 23 February 2010 at 10:40 said...

hehe betul tuh! setujuk.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011