Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Sunday, 14 February 2010

Pra Kawen [at] Cozy Place

Hehe sudah-sudah entry mengenai lace okeh? Aduyai........ Kalo ikut nafsu dihati ni memang nak gunakan semua lace - ngikut cadangan cek huda dan cek nawal. hehe (= Satu idea yang sangat menarek. Lagipon tempoh nak kawen lagi 10bulan 2minggu 1hari (thanks mr ticker hehe) Mungkin akan dipertimbangkan theme lace nih. Haros sebei mane tempat yang jual lace murah *wink* Wahhhhhh minggu yang sangat busy bagi sy, dah lah dengan replacement class anak-anak, ngan kelas part time lagi, sampai nak online pon kurang. Blog kekawan pon dah lame tak jenguk. After this leh la jenguk hehe. Sabtu dan ahad yang agak busy jugak la hor.

Si dia pulang ke kolompo untuk ke kursus kawen minggu ni. Sebenarnye ade 2 kisah disebalik kursus kawen kami berdua. At first we decided on the date 09 - 10 January, 2010 but then we end up helping our beloved cousin - the wedding planner at a friend's wedding. The fiancee, specially imported to Kolompo with the task *haha* Cian si dia *hugs* 2ndly, si dia will be over the tambak Johor starting next week or maybe on the 22nd kot? I'm not too sure about this sebab boss si dia tak bilang lagi bile kene start kerja kat Kota Singa for 4 months? 4 months okeh??? Hurm, selame ini memang percintaan jarak jaoh, bertambah jaoh la kami dan selepas 4 bulan, jangan kate over the Tambak Johor.... Over the sea nun ke Vietnam, Sabo cek Lynda sabo. Back to the story - then, finally we booked back the pre-wedding seminar on the 13 - 14 February, 2009 - a date to remember. We don't celebrate Valentine's but alhamdulillah on this date, we end up with sumtin good, religious gitu *hehe* So, we registered at mykursuskahwin.com, Wangsa Maju branch. Finally, here we are....

There are 3 branches, pertama complex, gombak and Wangsa Maju
I chose Wangsa Maju sebab........... u'll know later okeh?



hehe ade one of the penceramah - sangat membosankan
so, i end up buat karya sendiri di belakang (=



Today *hehe* we woke up late sebab last nyte, the whole family end up watching dvd - 2012. Haish! We woke up at 0730, kursus start kul 0830, mase perjalanan dari Bandar Baru Sungai Buloh ke Gombak (owh yes, semua peserta kene gabung dengan branch Gombak as we dun have enuf number to on the seminar) is about 20mins kalo tak sesak, kalo sesak kat MRR2 hurm 40mins kot? Kami ingat kami dah lambat sbb the first slot is about the wedding procedure, lagi-lagi bab wali, I've asked him to listen carefully and note down sebab bab tu paling penting bagi sy. Moga-moga Allah dengar permintaan hati sy *amin* Back to the story again - around 1040 kami dapat break till 1100. Dengan perut yang lapar, tanpa pikir panjang, kami ke McD (belakang building je) and had our breakfast (=


Geram tengok pic nih (sape lagi nak geram kalo bkn tunang sendiri. hik)
Sebab die nampak tembom bile lapo + nguyah + sebok bergambo



Hehe seperti biase. Sy pon haros ade (=
Selendang? Dah terbang atas kerusi *hehe*


Finally, berkat kesabaran dan ketabahan serta ketaqwaan kami menempuh segala kemengantukan (last session je ngantuk) abes jugak kursus kawen nih *hehe* Session-session yang laen memang sangat best dan tak mengantuk sbb penceramah semuanya pandai amek hati, lawak dengan soklan-soklan serta ehem ehem (amboi suke naa!!) Next week dah leh amek sijil kat branch Wangsa Maju *yeay* As i told you earlier, kami memilih branch Wangsa Maju sebab kami nak dinner sesame after kursus kat Cozy Place. Maybe ade di antara kamu yang pernah ke sini. Sy pon tidak le setiap minggu ke sini, last year restaurant nih bukak. Sangat cantek interiornya dan sangat reasonable harganya dengan makanan yang boleh dikatakan sedap la jugak dan berbaloi-baloi okeh? Let's take a look around?


Presenting >>> Cozy Place Restaurant. taraaaa~
Kawasan luor pon dah nampak macam kelas tapi bile masuk
ya Allah................... pengsan!


v
v
v
v
v
v
v
v
v



Cantek bukan? Sangat english style. Memenuhi citarasa sy
bile semua furniture warne putih. all white babe all white! Mase first time sy & kekawan datang and lepak sini, kami nak jugak masok dan cube makanan sini, ingatkan mahal sbb deco kelas atasan abes, at last dapat bill, alhamdulillah, sangat reasonable dengan masakan mereke.



Nak jugak bergambo si gemOk nih? *hik*


My man with his Penang Char Kuey Teow. Portion yang besar dan sedap!


Owh yes, tomorrow bakal mentua nak datang ziarah kami sekeluarga disini *hehe* nak masak ape ek? Dan selase kami akan pulang ke JB *yahOo* tapi bile nak balek Kolompo nanti, pasti sedeh sbb dah mula berjaohan ngan si dia!

11 komentar:

Nurulhuda|Adlie says:
at: 15 February 2010 at 00:59 said...

ko ni lynda mmg hantu betul lah!!!! kata dtg wangsa maju bukan nak cakap, huaaaa.. ini boleh mendatangkan kemarahan, rumah aku bawah tu je la nokkkk oi.. LOL.. (gaya nawal) kalau tak selamat dah aku pelok2 ko.. hehe..

cozy place mmg cozy nok, aku pun sokak dengan tempat itu.. =)

wei nak g vietnam ke si ida? jaoohh sangat tu..

♥♥relyza♥♥ says:
at: 15 February 2010 at 01:33 said...

alaaa
sian dia nnt berjauhan. takpe2...jauh dimata dekat dihati gitu
ekekeke
dah settle 1hal penting kan kan...rasa lega tui tak?
mcm menarik aje tmpt tu. ada yg ku heret mr X ke sana nanti

cik yaya says:
at: 15 February 2010 at 11:47 said...

aku pon suka lace.HAHA
ko buat la kad invi pon lekat lace.imagine white kad, black lace!OMG.cantek please.goth kann?hihih
kipas pon nak hitam aku ni.

lol.mcm best je cozy place.kat ngn wangsa walk ke?jom ajak nawal ngn huda g mkn2 lah

*habes diet aku.HAHAHAHA

NahWaL says:
at: 15 February 2010 at 15:44 said...

ni tak ske ni, aku lambat ni. ahhahaha.


ala cakap je nak jumpe. apa kata, esok kita jumpe nakkkk!!! LOL. apa kata apa kata?

uolls mesti nak tengok cita valentines ngan tunang memasing kannnn? kita gi dating 4 orang nakkk? sapa nak join jom!

sophisticated bridezilla says:
at: 15 February 2010 at 15:46 said...

HUDA :
ya ampon nok. aku asyik dok ingat ko kat kepong, walhal adlie yg dok kepon hahaha =p okeh okeh, weekend akan datang? kamu - aku - yaya - nawal? cozy cozy gossip nak?

haish. jgn diingatkan vietnam tu jaoh. dah abeh airmate dah aku nih. ive been telling myself yg vietnam tu kat kelantan je - nak sedapkan hati. haha =p

RELYZA :
hehe senang hati bile kusus kawen dah setel sbb pasni taktau bile si dia nak balek kolompo lagi - susah.

babe, ajak Mr X p cozy place - sangat disyorkan. amek gambo banyak2 hehe. nampak exclusive padahal rege sangat berbaloi-baloi, takle mcm hotel hehe =p

CEK YAYA :
nok, sangat cantek lak penggunaan lace nih. aku pon sangat sukak! ko suke black, aku suke white haha =p

babe, ahaaaaaaaaaa kat sinun. jom jom one weekend kite ber4 p? one day ko takyah diet haha then sambung balek okeh? JOM!!!

sophisticated bridezilla says:
at: 15 February 2010 at 15:47 said...

NAWAL :
haishhhhhh sok aku pulang jb le. cheit! nak nak nak tonton valentines, ngan korang 2nd time pon takpe babe hehe then lepak cozy. jom jom jom!!! - but not tmrw la babe. weekend? hehe =p

anil lutaze says:
at: 15 February 2010 at 16:07 said...

wuhuuu...alhamdulillah dah prgi kursus kawenn..cayalahh

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 15 February 2010 at 18:30 said...

wah...udah boleh kwin lh...he3

sophisticated bridezilla says:
at: 17 February 2010 at 00:29 said...

ANIL :
nok, kursus je nok. aduyai... yg lelaen tak plan pon lagi. nak lak, bile berjaohan, sume bende nak cari sendri n approval for $$$ from him. hahaha taktau la aku bile nak start. haish~
babe, thanks for the sms ek hehe =p

ILYANI :
hehe leh kawen babe? aduyai, ongkosnya ongkos~ haha byk kene kire nih *hehe*

Anonymous
at: 21 February 2010 at 02:15 said...

nak g jugakkkkkkk!!!!cozy cozynesssss!

sophisticated bridezilla says:
at: 22 February 2010 at 11:20 said...

Anonymous :
jom jom pegi nak? eh sape nih?

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011