Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 23 February 2010

tentang lelaki

Okeh, sudah-sudah la feel kawen ek? Kekawan dah marah, asyik borak hal kawen je. Sebenarnye sy mmg suke dengar dan kongsi hal kawen nih. Amek berkat dan kongsi ilmu *wink* Entry kali ini mengenai lelaki. Dari sudut pandangan sy, sejauh mane sy mengenali lelaki. Its sumtin to share. Dalam dunia ni berbagai-bagai jenis lelaki yang kite kenal dan berbagai-bagai ragam yang kite pernah alami betul tak?

Ini adalah pendapat sy. Sudut pandangan sy mengenai lelaki.

Sebagai seorang lelaki, sy rase mereka pon menginginkan kesetiaan dari seorang wanita. Tapi tak semua lelaki yang setia *hehe* Selame sy mengenali lelaki, selalunye lelaki yang tinggalkan sy *pathetic* Tak cukop cantekkah sy? Tak cukop setiakah sy? *sigh* Setelah bersulam kaseh dgn si dia, baru sy sedar, sebenarnye lelaki mementingkan kejujuran dalam sesebuah hubungan. Lelaki suke share dgn kite tetapi kite perlulah berkongsi rahsia itu dan tidak menceritakan kepada orang laen - even pun bff okeh? Isteri haros menyimpan rahsia perkahwinan dan rahsia rumahtangga mereka. Si suami amat peka pada hal ini - rasenye lah. Kite selalu beranggapan bahawa lelaki ini sukar untuk difahami. Selalunye kite je yang nak lelaki paham diri kite tapi sebenarnye jaoh di sudut hati mereke, mereke pon nak difahami. Kalo lelaki itu tahap mengade-ngade - lupakan saje okeh? Kite pempuan takde mase nak layan kalo 24jam lelaki asyik nak ngajuk! Ober u...... kite pempuan pon tak gitu *huh*

Lelaki dan ego *haha* memang tak dapat dipisahkan, Kekadang lelaki ini ego tak bertempat. Pernah sekali di shopping mall, sy dan ex-bf bertengkar dan kerana egonya, sy tinggalkan keseorangan dan pulang sendirian. ahhh sangat dramatik u olls. Alhamdulillah, akhirnya jodoh kami tak panjang *hehe* Sy paling paling tak tahan lelaki yang kuat merajuk, kuat melenting, kuat angkat tangan, kuat ego - sayonara! Sorry babe, sy takde mase untuk itu semua. I need a guy who understands me and my family, terima kami seadaanya dan menghormati bonda sy - itu je. After all, bonda je yang sy ade di dunia ni. If u accept me as ur gf, u have to accept my mom too. Takkan nanti dah kawen sy nak tinggalkan Bonda sy keseorangan di rumah. No way! Makan minum pakai bonda adalah tanggungjawab sy bile bonda tua nanti. Pernah dulu, ex-bf siap suh Bonda dok seseorang di KL - owh, till then - sayonara!

Sy suka cara hidup lelaki yang mudah *wink* seperti si dia kucinta. Cara hidup yang senang membuatkan sy lebeh senang mendampinginye *eceh, bangge die bile bace blog sy* Cara pemakaian yang simple dan tidak terlalu memikirkan branded stuff membuatkan hati sy senang. Andaikate si dia seorang fanatik Gucci - stiap ujung bulan pasti makan nasi + kicap je kot? *fuh, selamat!* Si dia pon tekak selera kampung, masakan kampung, tidak perlulah hari-hari ke Chillis ke Nando's ke TGIF ke *hehe* Selamat duet gaji kami. Once in a while shud be fine. Kalo kami dari family yang sangat berada, huh, tak jugak makan mahal2 tiap malam, ku bilang kalo ya kalo! Lelaki ni lebeh mudah cara hidupnya berbanding dengan pempuan *siyes* Agaknye, sebab tu lelaki lebeh berfikiran terbuka berbanding dengan pempuan. so true kah stetmen ini?

Sebenarnye susah kite nak predict lelaki ni. Susah kite nak cari yang betul-betul memahami jiwa kite. Bak kate Cek Nasha, bercinta ngan orang laen, bertunang ngan orang laen, berkahwen ngan orang lain. Tapi sebolehnye kite nak yang terbaek utk diri kite. As long as there is take and give, insyaAllah. Sy mendoakan agar hubungan kekawan yang sedang bercinta, bertunang dan berkawen dengan pasangan hidup mereka bahagia hingga ke akhir hayat dan mendapat keredhaanNya dunia dan akhirat. Amin.

14 komentar:

ninaismail says:
at: 23 February 2010 at 17:08 said...

i likee tis post la.hikhik.
haih rahsia umah bertangga haram di "share" bersama teman2.
hok cinta2 tu,tgk la plok mende pe kn kn?
but yeah,lelaki nok kite phm diri mereka btul2 deh.
aih,im becoming mrs.tganu doh ni :P

syanaim says:
at: 23 February 2010 at 17:11 said...

::cik lynda..setuju yang lelaki harus simple jer..jgn over branded..mati kita babe..gilo nak pikir..so simply ur life together..cewah..::

sophisticated bridezilla says:
at: 23 February 2010 at 17:12 said...

NINA :
betul la nok, kekadang susah nak paham lelaki tapi once dah dapat yang bebtul serasi, baek kawen je terus, dun look back hehehe =p bukan ko mmg dah mrs tganu ke? hehe

sophisticated bridezilla says:
at: 23 February 2010 at 17:14 said...

NASYA :
Setujuk nok. sangat setujuk! kalo ober branded - kayap mak. ujung bulan makan nasi + kicap, kalo de duet lebeh, add on telo goyang *hehe*

FareeZan says:
at: 23 February 2010 at 20:44 said...

walau aku dpt laki gemok dan xensem dr aku ,aku ttp besyukur.wakakaka. eh mcm kawenke?xjd kawen aku mcm dh fedup dh n nk jadi lesbo.serius.bai.

sophisticated bridezilla says:
at: 23 February 2010 at 23:39 said...

BEJAN :
pls pls pls kamu jgn begini hehe aku dah tak sanggup nak jd lessy kamu lagi hahaha =p sudahlah. fed-up konon! mane gambo2 kt umah shalin?
nak gak sumber inspirasi~

NahWaL says:
at: 24 February 2010 at 09:08 said...

nama nasya ada, nama aku takda!! haha motep nak emo. sukela tue tunang baca. aggagagaa. aku malu kalau daus baca. cececece

farahfatihah says:
at: 24 February 2010 at 09:18 said...

hi lynda...lelaki ni mmg mcm2 jenis,fara dah jumpa yg sgtttt ngada2...mmg xlama la kena dussshh get out from my life la pas tu hahaha tunang skg ni alhamdulillah..mcm tunang lynda..simple je..jenis xkisah...tp sikit ego..biasalah lelaki kan..kalau x ego, bukan laki namanya

sophisticated bridezilla says:
at: 24 February 2010 at 11:02 said...

NAWAL :
hehehe name ko ari-ari aku mention okeh? hehe dalam hati dah cukop nok. hahahahaha =p tunang aku dah bace, aku buat taktau je. hahaha aku malu gak tapi bior die tau aku syg die sbb ape haha =p

FARAH :
yep cek fara, betul le... sy pon penah dpt yg ngengade lebeh, majuk je sy yg pujuk. eiii sgt tade life okeh? kite same2 bertuah memiliki org yang sgt memahami kite. hik, tunang sy pon ade ego skit 20% hehe lelaki biase le.

sophisticated bridezilla says:
at: 24 February 2010 at 11:02 said...

NAWAL :
hehehe name ko ari-ari aku mention okeh? hehe dalam hati dah cukop nok. hahahahaha =p tunang aku dah bace, aku buat taktau je. hahaha aku malu gak tapi bior die tau aku syg die sbb ape haha =p

FARAH :
yep cek fara, betul le... sy pon penah dpt yg ngengade lebeh, majuk je sy yg pujuk. eiii sgt tade life okeh? kite same2 bertuah memiliki org yang sgt memahami kite. hik, tunang sy pon ade ego skit 20% hehe lelaki biase le.

intan kurus
at: 24 February 2010 at 15:12 said...

pajijan 2 ak rs die dh lg gemok dr yayed.

WAhhh ghami jgk yg comment "bg sy" ni..ak pon nk "bg Sy" gak ah.

-bg sy yea kak lynda muhamad adif, lelaki matang ni nmpk je simple.tp klau masuk bab mencari separuh lg nyawa dn bdn die, diorg agak particular kot..diorg ni jenis yg mengkaji segala aspect yg ad.mcm mane wanita ni(wey wanita dh kite nie wey) connected dgn enviroment.istilah my taste n not my taste lebeh cenderung kepada chemistry. bukan yg mcm "maaf, taste sy bukan anak mami"(ayat Pajijan).=P. tu.. betoi x ?hohoho.

sophisticated bridezilla says:
at: 25 February 2010 at 22:43 said...

pajijan lg gemok dr yayed - SETUJUK!

ye puan aus, pd pendapat sy, sy setujuk jugak dengan ape ang bilang. babe, wanita la kite ni skang hehe, kan dah kawen dah *eceh* my taste and not tu aku sangat setuju. its all about chemistry and chemistry jugak yg menyatukan kite ngan pasangan kite *eceh - ober*

eh jap, taste pajijan mmg anak mami kan? yayed tu pon ade ghope skit apee hahaha

dialicious says:
at: 26 February 2010 at 10:39 said...

I've always believe in "pasangan kita adalah cermin kita"..so act like how u wanna be treated back..dats all..hehehe

sophisticated bridezilla says:
at: 26 February 2010 at 15:43 said...

DIAH :
setujuk babe. add on pls : pasangan kite, nadi kite. hehe =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011