Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 18 March 2010

idea for tunnel *wink*

Sobs. I am not feeling well. Demam secare mengejut dan tibe-tibe after my asthma attack last nyte. Erk..... Kind of excited nak ke kelas master arini sbb assignment 2-2 dah siap, tinggal nak print @Jaya One then off to class. First time, assignment siap on the dot hehe =p But then this morning rase badan sangat berat dan panas. DEMAM...!!! Hurm, dok umah and rest, sampai takde energy nak on lappy and go online. Sangat penat + fenin + tiada mood *sigh*

Back to topic please? hehe


APAKAH................???!!!




At first, bile tengok balek gambo nih. eh, ape mende nih? Macam sangat pelik. I found this mase ronda-ronda kat Jaya One, PJ ss13, erk... it's just opposite my office je *hehe* Wanna know what is this? Scroll down *hik*

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


taraaaaaaa..................


Apakah motif die buh bunga-bungaan kat atas di laluan ini? Sedangkan laluan ni jarang orang gunekan kecuali nak ke bustop tapi motif? The reason why i update this entry is to give us, the b2b, ideas on the wedding tunnel or the walk-way. Kalo anda, anda dan anda buat wedding kat dewan or hotel, this is something nice and creative to apply on. Change the type of flower and the color. Fulfill the space that u have. Sebenarnye kan, setelah i dongak dan kaji, dorang sambongkan bunga-bungaan nih then stapler je kat bumbung. Nampak senang gak. hehe (= Bile tengok balek nampak familiar, macam NGI for Sab's akad gazebo. Sab's one lagi cantek dan menawan, NGI gune banyak bunge and rapat-rapat. I have the other idea for rooms *hehe* sebenarnye idea sy but will let u know tmrw ek? Nak kene carik balek gambo hehe =p

Short one for today *hugs*

27 komentar:

NahWaL says:
at: 18 March 2010 at 21:38 said...

dari dulu aku heran diorang pakai bunga apa, camne nak buat. amik tali pintal2 ke apa. hahahha

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 21:42 said...

NAWAL :
bunge plestik je babe, cap ayam pon takpe, janji nampak cantek. aku tengok cane dorang buat. sambung kasi panjang skit then stapler kat bumbung. looks better kalo rapat2 n rimbun. hehe =p

NahWaL says:
at: 18 March 2010 at 21:43 said...

heheh cool. nak berkampong ke buat sesama? HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HAH AH AHA HA!!!

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 21:46 said...

NAWAL :
hahaha suh org pelamin buatkan!!! kalo aku berkampung buat utk ko, mlm tu tido kat intekma sudeh hehe then tolong bab laen aku nak, kalo bab panjat2 nih, ai gayat haha =p

NahWaL says:
at: 18 March 2010 at 21:48 said...

HA HA HA. time aku nikah, berkampong tau!! pastu tido kat sini, esoknya reception. TAU!!

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 21:55 said...

NAWAL :
baek...........!!!
eh, aku tido kat umah aku daa
kan dekat je ikut shortcut haha (=

NahWaL says:
at: 18 March 2010 at 21:57 said...

eh, hahah betol2. angkut huda yaya sekali. eh huda takleh. dia dah ada laki. doink

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 22:02 said...

NAWAL :
angkut adlie skali *hehe*

.:ANN512:. says:
at: 19 March 2010 at 00:24 said...

oh sgt cantikkk~

tapi matilah i nak patah pinggang terbongkok2 nak nyiapkan kalau nak DIY..haha..

.:ANN512:. says:
at: 19 March 2010 at 00:25 said...

p/s: u gi b&b gath tak? if takde pape on that day..jom la join ye :)

sophisticated bridezilla says:
at: 19 March 2010 at 00:57 said...

ANN :
hehe i pon tak mampu nak diy mende ni. kalo i nak, suh je org pelamin buatkan *hehe* insyaAllah kalo tak jadi ke jb, i join :) nanti jumpe kt sane ek *wink*

sophisticated bridezilla says:
at: 19 March 2010 at 00:57 said...

ANN :
hehe i pon tak mampu nak diy mende ni. kalo i nak, suh je org pelamin buatkan *hehe* insyaAllah kalo tak jadi ke jb, i join :) nanti jumpe kt sane ek *wink*

i.am.diana. says:
at: 19 March 2010 at 01:39 said...

babe,
sukenya idea ni.. sgt cool ok!
mcm teringin nak buat tp my wedding insyaallah buat kat rumah je.. kat manalah i nak hadapkan bunga2 ni.. hadoyaii...

Brucelee
at: 19 March 2010 at 04:01 said...

Did you find out the printing shop we recommended in Seksyen 17? Via GoogleGirl?

!!WATCHAAAAA!!

sumpit says:
at: 19 March 2010 at 05:51 said...

I've been planning to do the same since late last yr lg. Tp do pkir beratus2 bunga nak beli...
Sanggupkah, ada masakah, mampukah... mcm2 kah?

Ntah2, tinggal angan2 jek... :D

cik yaya says:
at: 19 March 2010 at 10:04 said...

nawal sengaja gile ajak berkampong.HAHAHAHAHAHAHHAHAHA

i like lahh..ala2 NGI kann?mmg kena wat bnyk2 n rapat bru santek..
lynda, ko take cake yer..sume berjangkit...heh

NahWaL says:
at: 19 March 2010 at 10:06 said...

saja , terikut2. HE HE HE.

hachom!

fareezan
at: 19 March 2010 at 12:52 said...

pjm tangga jap nk gantung menggeli kat bilik aku ni ha.

Nurulhuda|Adlie says:
at: 19 March 2010 at 16:35 said...

nawal, ape kau cakap.. BERKAMPONG? mcm biasa dengar je tu, haha.. korang sume bujang lagi kan masa aku kawin, jangan lupaaaaaa...

pasni aku nak panggil soulsister jadi syok sendiri, org tak pasan sangat.. haha gituu..

mana pulak nak cari tunnel kat umah aku ni.. kene buat la satu, haha..

dah demam ngan astma pulak, jaga diri lynda, susah kalau main jangkit2 ni..

wiwie lah ! says:
at: 20 March 2010 at 10:08 said...

haaa. good idea kak. confirm nnt bila org masuk dewan pandang atas & teruja2. hehe. :D

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 14:23 said...

DIANA :
itulah, kalo kat umah, tak dapet den nak nolong. tapikan, kalo u nak buat kat umah, maybe walk-way tu boley buat tapi kene tinggi skit hehe nak kene bayangkan nih :)

BRUCELEE :
nope! i need my google maps hehe

SUMPIT :
exactly, we have to sacrifice more $$ and invest more i guess for this thinggy. sanggupkah? rite question to ask ourselves.

YAYA :
cantek sangat idea NGI kat akad sab. aku sukak. sangat superlicious.

a'ah babe. berjangkit. seram! hehe

NAWAL :
ko la puncenye hachom!

BEJAN :
kat bilik pon cantek gak babe. cube kat bilik single ko dulu, kalo ok, buat kat bilik pengantin hehe lupe lak aku ko kene ade tangge ek? hehehe =p

HUDA :
babe, kat umah ko takyah buat gini. nanti ai email yu utk bilik ek. hehe aku dapat idea dr ssf hahaha =p

ohoOooo mmg babe. berjangkitan virus ni. aku ni antibodi lemah. senin kene cancel class sbb aku kene check up. doc suh beware of denggi n h1n1 :( mintak disimpangkan.

WIWIE :
exactly! hehe orang akan pandang atas n knock each other hehe tapi kalo add on glitters, mcm grammy award skit *wink*

Squarecut Ring says:
at: 22 March 2010 at 10:37 said...

Bile tgk u nye pictures ni...trus tepikir...kat mane boleh apply bunga2 ni for my wedding. Haha. Tapi macam xboleh je. cam xde tempat yg boleh letak. huu...tp cantik! ^_*

sophisticated bridezilla says:
at: 22 March 2010 at 13:07 said...

SCR :
itu la, ai pon suke tengok bunge juntai2 nih tapi taktau mane nak letak? hahahaha concept mcm sab's gazebo. ai loike~

Squarecut Ring says:
at: 22 March 2010 at 14:12 said...

Yup. Bile tgk Sab nye concept..rase cm nk buat cmtu jugak. tapi...ukur baju di badan sendiri la I. haha. =P
Xmungkin dapat kot. lol

sophisticated bridezilla says:
at: 22 March 2010 at 14:41 said...

SCR :
its ok babe. kalo kite nak, kite kene usahe hehe =p i pon bile tgk balek, pikir 66x chaiyok! we can do it :)

Riena says:
at: 25 March 2010 at 12:45 said...

bagus idea ni...say asuka... bukan senang nk pintal2 bunga tuu.. satu jatuh dh cacat dah nmpk...

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 16:30 said...

RIENA :
betul babe. kene keje keras on this. gigih skit (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011