Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 17 March 2010

bakul lacey *wotwot*

Sebenarnye hari ini, pagi ni sy bebetul takde mood. As stated in my facebook's status, sy sangat sedih, stress, guilty and frustrated. Bukan sebab preparation kawen - i know its a long way to go, 9 months lagi ek? Nanti cete beriya, takot orang salah interpret. susahlah! Actually, bile dok sesorang kat cubicle ni, terase sedeh sangat. Macam-macam belengu dalam fikiran nih. First, ragam students2 sy, sedehnye bile dah bebel kat depan rupenye dorang tak dgr pon ape kite ajor. Feel guilty sbb dah 2bulan kelas on, tade sorang pon cakap, at last this morning, sorang buat confession, rupenye they know nothing about the software! Final year student baru nak belajo software???? Memang berbeda dengan tempat sy belajo dulu, tahun 2 dah ajor sume software supaye senang bile final nanti *sigh* Second, memikirkan assignment yang berderet dalam beg ni. Sume tengah queue, taktau mane satu nak buat. the reason sambong masters sebab requirement dalam contract mengajor, yes! u have to hazlynda. Or else, anytime dorang leh cancel contract sy. Yes, i work in contracts of 2 years. Every tuesday, wednesday and thursday, i have morning classes till lunch then 5 dah cabut ke UiTM for my master class till 9pm or sumtime till 10pm. Balek umah, prepare for the subject im gonna teach then assignment lagi, pening! Sumtimes rase fed-up and hampir give-up. 3 in 1, how can i cope this in life?

CUT..............................!!!!!


See this babe?

source from istockphoto.com

Disebabkan takde mood nak buat segale mende dan mood lebeh ke arah mende-mende nak kawen, untuk ceriakan hati yg duka, untuk hiburkan hati yang lare, this is what i found. Bestnye kalo leh diy sendiri. Sy tak jadi buat wedding kat rumah since its a day before school starts, bonda decide buat kat luor je. Less work at home. Tak cukop kaki tangan kat umah nak ngemas. Kalo buat kat umah, kompem, sy dah start diy bakul lace pujaan hati sy nih. For those b2b, agak2 nak buat bakul lace ni, i have few pic references for you guys. Nampak sangat sweet! Maybe i'll do fews for my bridemaids *insyaAllah* Tak sabar nak ke kedai bunga reben this weekend - atas arahan Cik Huda - yes boss! i will (= Nak tengok reben lace2 dan sekaligus membelinye? Nak start diy this beautiful thing.


I LOVE THEM - ALL!!!

source from istockphoto.com





source from abg gugels images

30 komentar:

Fyfy Zainal says:
at: 17 March 2010 at 11:25 said...

dont give up!!! i luv u beybeh!! ^^

syanaim says:
at: 17 March 2010 at 11:45 said...

::huh..mmg gilo lace..chanteeeeeeeek babe..dah jgn sedih2 k::

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 12:09 said...

FIFY :
wot wot ♥ ♥ ♥ i wont! thanks babe. love u tOo bebeyh ♥

NASYA :
baek babe. a'ah cantek kan? hibur skit hati aku tgk lacey macy nih~

faradiba says:
at: 17 March 2010 at 12:25 said...

chaiyokk!!!

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 12:41 said...

LALA :
tolong? haha. chaiyok!

FareeZan says:
at: 17 March 2010 at 13:04 said...

benda pe yg pade ko xcntek babe?sume cntek..hoho.

jgn stres2 lah.nanti xberseri :P eh br phm pasaan lect kite kan penat ngajo kat dpn kite dok bangan kat blkg hakhak.

cpt mula dr skrg

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 13:21 said...

BEJAN :
betul babe. dulu lecturer ajor, kite friendster n buat assignment laen kat belakang. sbb tu aku mencik ngajo kelas kt lab. tension weh!
hehehe sume mende aku suke, nak lak lace, shuwit sgt. mule ape jan? mule verangan sekarang? hehe =p

NahWaL says:
at: 17 March 2010 at 13:46 said...

aww hun, i can relate. take a deep breath and just think how u will feel when everything is over ok? and u'll have ur masters and ull be a lecturer and the next thing u know ur married. chin up ok? kiss on the cheek*

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 14:35 said...

NAWAL :
thanks ss. i have a major prob out of that but will conference with u guys later or sooner ek *hugs*

ellfazira© says:
at: 17 March 2010 at 15:01 said...

alaaa tamaw la cdeyh2 yunk..chill k..yg penting lace basket tu mmg santeksss!!;p

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 15:04 said...

ELL :
hehe dah cool skit. tadi je down gilak. feeling better. hehe betul tuh! lace ni penenang hati jiwe rage seketike. senang hati menengok lace nih (=

Nurulhuda|Adlie says:
at: 17 March 2010 at 17:21 said...

lace, ko jangan jadi gila sudah lynda, hehe, but true true cepat diy from now, sebulan 2 bakul, 9 bulan? berbakul2.. hehe.. conference okay soon? tp aku skype tak dapat2 dload lagi ni.. uwaaa :(

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 17:45 said...

HUDA :
hahaha yes bosh! i will. insyaAllah weekend kalo cik abg balek, aku run ke kedai bunge reben. tonite ym..... OKEH!

Cik Belle says:
at: 17 March 2010 at 19:02 said...

heart the 2nd pic. cantek. =)

anil lutaze says:
at: 17 March 2010 at 19:57 said...

bagos nok...dr skrg buat DIy berbaloi2...

semoga berjaya!!

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 20:40 said...

BELLE :
me too. i loooove the 2nd and 3rd - the most *wink*

ANELAN :
hahah aaku tak sure bile nak start diy, kerajinan aku ni ikut mood and feeling haha. tengs babe!

Nariko says:
at: 17 March 2010 at 20:49 said...

wow.. keep it up. long way to go tapi its good to start early.. trust me :)

sophisticated bridezilla says:
at: 17 March 2010 at 21:06 said...

NARIKO :
insyaAllah. wish i can manage all this in future. long way to go and a good start from now ek *wink* tengs babe (=

hanidiyu says:
at: 18 March 2010 at 00:01 said...

lynda... smlm kita g lovely lace dok belek bakul2 gini la.. punya la lama pastu kuor kedai hahhhahah.
nak curik idea je =]

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 00:05 said...

HANIDIYU :
ahaaaa lovely lace cantek sangat kan? same la kite. lynda pon slalu p utk curik idea. kekonon saje belek pastu capture dlm pale hahaha nak beli, tapi gune sekali je, hurm, baek diy ek? kalo lynda ade adik beradik laen takpe gak, worth buying :)

kay kamal says:
at: 18 March 2010 at 00:14 said...

lol~ u mmg gile lace! hihihi

DancingQueenZ says:
at: 18 March 2010 at 10:57 said...

hye lynda..i slalu view ur blogs..i da link u..hope we can share more info bout weds stuf..i pun nk kawin end of dis year..btw,the bakul mmg sweet,more to english garden concept..

[ Hanie ] says:
at: 18 March 2010 at 15:42 said...

hehee bagusnye ade niat nak buat diy ;) takpe, ade idea, buat slow, lama2 selesai semuanya kan ;) chaiyokkk!

sophisticated bridezilla says:
at: 18 March 2010 at 17:03 said...

KAY :
yes i am! dying for these lacey. hahah sbb sukak n minat, teros ai nak buat wedding concept wotwot *poyo*

DQ :
faz, hehe ai dah linked u back. thanks babe. eh of coz! we can share, no prob. hehe bakul #2 and #3 sgt santek. dying to do diy hehe taktaulah ape ghopenye~

HANIE :
niat tu ade tapi nak laksanakan tu.... aduyaiiiii. moga-moga terlaksane gak le niat diy ni. amin. hehe thanks babe :)

hanidiyu says:
at: 19 March 2010 at 00:42 said...

guess what lynda.....tadik kita dah pegi kamdar beli kain satin.
harharhar(gelak jahat)

DIY project (tiru lovelylace)harap sukses. =]

sophisticated bridezilla says:
at: 19 March 2010 at 01:00 said...

HANIDIYU :
haaa moge sukses yu! nanti hapdet tau. nak tgk!!! kalo sukses, leh sy lak diy hehe baru semangat~

Brucelee
at: 19 March 2010 at 03:58 said...

Students for what subject exactly did you have a problem teaching?

!!WATCHAAAAA!!

sophisticated bridezilla says:
at: 19 March 2010 at 21:41 said...

BRUCELEE a.k.a RUSYDI/HEMIN :
owh yes....!!! i have problems with all my students this semester. haha :)

kelipkelipchumel says:
at: 20 March 2010 at 17:57 said...

sabo bebeh.pejam celik pejam celik, tanpa kamu sedar, sume dh berlalu.tgl get ready utk kawen jep. em.all da lace things memang terapi yg amat baek kn. go for it gal.

sophisticated bridezilla says:
at: 21 March 2010 at 00:51 said...

BAYU :
betul la babe tapi ni sume memerlukan ongkos lebeh kalo nak yg dah siap. to save more, kene la diy. meh ajak budak kelas gotong royong hahaha mcm zaman kite nak degree show lak~

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011