Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 31 March 2010

cakap tak serupa bikin!

Ahaaaa memang pon. Sy memang cakap tak serupa bikin. At first, bonda and i memang nak sangat buat kat umah, but then early February, we decided not to do at home - eh, ngengade hazlynda ni kan? bonda tot of buat kat luor je because 01.01.2011 falls on saturday and the next monday (03.01.2011) dah bukak sekolah :( so, to be fair with bonda, i agreed, i mean the family agreed. So, ape lagi, start panic lah! Selalunye kalo nak book venue, must be a year or 6 months before kan? Tapi i was just like - i dun care. Sy list down venue yang sy nak, as u can see by the side of my blog ni, sy dapat dari syokkahwin.com dan weddingsbysher.blogspot.com hehe semangat gile list down. Tapi sy nak konsep open air and garden - eh poyo lagi! after all, its my wedding! Sy nak gitu gini gak.

Here are the places in my list;

Kelab Golf Perkhidmatan Awam
source from abg gugels


Tropicana Golf & Country Resort
source from abg gugels

Kampung Pengantin
source from prettypeektures

Dewan Felda Perdana
source from abg gugels


..............................................................................................


Finally, kami pilih taraaaaaaaa.............


Kelab Golf Perkhidmatan Awam
source from abg gugels

KELAB GOLF PERKHIDMATAN AWAM


It took us about 2 months to decide, once my uncle said YES, yesterday teros bayar deposit. Alhamdulillah. And now, i can start booking for the rest. Thanks Allah. InsyaAllah dengan izinNya, solemnization will be in the morning, reception will be at night. insyaAllah. amin.

InsyaAllah sy jemput kekawan tapi kuota sy sangat limited. Kalo leh sy nak jemput semua, pada yang sy terlepas jemput nanti, sy mintak maaf ek?


33 komentar:

syanaim says:
at: 31 March 2010 at 13:06 said...

::huh!aku di jemput x?nak pakai baju apa erk?hahahha::

sophisticated bridezilla says:
at: 31 March 2010 at 13:08 said...

NASYA :
ko dijemput ke nikah je okeh?
baju? pakai baju kawen ko pon okeh *hehe*

Cik Belle says:
at: 31 March 2010 at 13:13 said...

Whee! da settle.. i plak berdebar nanti time nak book dewan nanti. hee.

Sarah Abd Rahim says:
at: 31 March 2010 at 13:52 said...

Whee! Outdoor wedding! Best, best! Nak tolong buat deco bleh? Hehe..

cik yaya says:
at: 31 March 2010 at 14:00 said...

wahaaaaaaa...best2...aku ajk nawal ngn uda pakai bju kawen jgk lah.HA HA HA

ally says:
at: 31 March 2010 at 14:00 said...

waa..akhirnya decide juga..hehe..gud luck dear..x pyh dah nak kemas2 umah lagi..hehe..

honeysour's blog says:
at: 31 March 2010 at 14:01 said...

aku pun dijemputkah cik bet?

Mrs.aisheiteru says:
at: 31 March 2010 at 14:02 said...

yeah! sure best tempat ni...tak sabar dh yer cik lynda mahu book mcm2! all dbest lynda!

ellfazira© says:
at: 31 March 2010 at 14:11 said...

good choice!!!=) kalau u bwt mlm lg best dear cos u blh pki transparent canopy n all the lights will look freaking gojes!!!

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 31 March 2010 at 14:33 said...

wah..cm besh je tmpt ni... :)

farahfatihah says:
at: 31 March 2010 at 15:55 said...

wahhh lynda..ada klasssss gitu..sgt vouge tmpat tu hehehe nway hope evrythin will b fine n semuanya berjalan lancar yer...

the miss bride-to-be says:
at: 31 March 2010 at 16:03 said...

dear i dijemput x? haha. :D nk minta tlg apa2 lemme knw je k dear. :)

i.am.diana. says:
at: 31 March 2010 at 16:11 said...

wahhh.. bestnya!! sama tmpat ngan ashraf & bcl's wedding kan? *if im not mistaken la*

legakan bila 1 hal dah settle? now leh focus ngn benda lain kann... pheww~

farez
at: 31 March 2010 at 16:15 said...

ok la tuh...dewan dia ok..i pernah ada protokol dinner kat sini...tempat pun xsemak ngan org bukan2..heheh

anyway, pilihan theme kaler tuh sgt bagus..senang kameraman nak amek gambo..heheh gudluck

kelipkelipchumel says:
at: 31 March 2010 at 16:30 said...

waaahhh..tempat sgt cool..best.best.daku lk yg numpang xcited jua.ahahaha..kaler tema dh setel.tempat dh setel.yeah..smoga kamu dikurniakan kesihatan tubuh badan yg baek sentiasa dr skng smpi setel sume perihal wedding.amin..

NahWaL says:
at: 31 March 2010 at 17:02 said...

jom yaya kita buat outdoor lagi time ni. eh time ni aku preknen la hahahha.

doink tadi aku tido haha

cantik lyndot. buat2. ko ajak berapa? buat malam kan. santekkk

Nurulhuda|Adlie says:
at: 31 March 2010 at 19:55 said...

yayah kita semua pakai baju kawin ke? serious? jommmmmmmmmm, hahaha...

nawal positif pregnant!! tak menahan.. tak menahan.. =)

okay kouta soulsister jangan lupa sudey, hehe

and the place i amazing, lawa okay.. kalau malam superbnyah! mulai sekarang kene ape lynda? kene kuuuuuu*** isi tempat kosong, 6 bulan saja lagi.. haha..

NahWaL says:
at: 31 March 2010 at 21:08 said...

Aku boleh isikan tempat kosong. huda jaat. haha

sophisticated bridezilla says:
at: 31 March 2010 at 21:36 said...

CIK BELLE :
nanti yu sevey awal then cecepat book. sebenarnye kan, ai pon berebut ngan lagi sorang. fuh! lege ai dapat dulu sbb tadi orang KGPA call bilang sibaek ai dah booked, ade org dtg arini pn nak jugak hehe =p

SARAH :
babe, deco apakah yu nak tolong? hehe excited lak ai. tapi mostly ai amek package from them.

YAYA :
boley babe boley tapi make sure korang jgn pakai veil bagai, kang salah pengantin lak! hehe =p

ALLY :
tengs babe. alhamdulillah dah lege skit dah dapat venue. takyah pepenat pas kenduri nak ngemas hehe pemalas tul sy nih~

ANA :
insyaAllah babe. ang kategori uitm la ek hehe =p

sophisticated bridezilla says:
at: 31 March 2010 at 21:50 said...

AISHEITERU :
hehehe tak sabo nak cepatkan bangkrup. hehe sbb takot date tu ramai org nak, kang melepas ape yg kite nak. takot :(

ELL :
yep babe, reception insyaAllah dengan izinNya will be at nite. hehe a'ah im hunting for the transparent canopy *hik*

MRS ENGINEER :
bile tengok tempat tu, ok jugak la. tak se'happening' felda perdana tu sume. bangunan old skewl gak nih =p

FF :
tengs babe. mudah-mudahan dengan izinNya, hopefully semuanya berjalan lancar. amin.

AIM :
counted in! hehe okeh okeh, nanti pape ai bilang. yu tuh, lagi one month, anything, let me know keh?

DIANA :
exactly babe! mmg lege bile dah dapat venue, then leh proceed ngan others since date n venue dah confirm.
erk... a'ah tempat BCL n ashraf tapi dorang lagi happening. mine sederhane je babe (=

FAREZ :
eh, bace blog ai? camne tawaran ai? erk.... maksud yu orang bukan2 adalah seperti? tak baek seh!

BAYU :
tu paling penting babe. aku pon takot pisang berbuah 2 3 kali. takmo demam lagi di saat bahagia nanti. takot. tengs babe. doakan utk aku same ek. amin.

HUDA :
kHAkHakHKahKAHa
nawal bunting pelamin. aku kompem yg sorang tuh. haaa sila-sila dtg ngan baju kawen masing2. tapi jgn pakai make up n veil keh? kang salah pengantin, cannot be...!!!
haKAHkAHkHKhaa =p

kuuuu*** apakah? sms le. tak paham. erk, dah leh sms okeh. haha =p

NAWAL :
apakah nok? kuuuu*** ape? eiii tak paham.

the miss bride-to-be says:
at: 1 April 2010 at 08:41 said...

haha. ok2. thanks dear. :)

Sarah Abd Rahim says:
at: 1 April 2010 at 10:17 said...

Deco apa² saja yang you have in mind.. Table deco ke, tentage nye deco ke, deco menghala ke tentage ke dan sewaktu dengannya.. ;p

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 10:25 said...

hehehe boley boley. nanti i'll let u know. sbb i amek wedding package with them. hum, mane yg dorang tak provide, will get back to you keh babe :) tengs *hugs*

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 10:25 said...

most welcome bakal Puan Aim! *wink*

FareeZan says:
at: 1 April 2010 at 10:38 said...

aku suke kawen mlm! dh list utk aku ke?

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 12:20 said...

BEJAN :
ko nak masok list mane?
family? uitm? blogger?
hehehe =p

the miss bride-to-be says:
at: 1 April 2010 at 13:39 said...

tu la. dh tinggal one month utk prep. @_@ nnt sy bilang sama kamu kalau ada apa2 k. thanks.

bitsANDpieces says:
at: 1 April 2010 at 16:49 said...

JANGAN LUPA JEMPUT SAYA!

hahaha

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 16:53 said...

AIM :
okeh meks. pape bilang tau.

HEED :
insyaAllah mek :)

hidden.wing says:
at: 2 April 2010 at 12:24 said...

KGPA ni our dream place, gara2 asik teruja dgn garden wedding matsaleh.. tapi jadi cerita dongeng je akhirnya sbb budget tak mengizinkan hehhehe.

lucky u lynda! nanti invitela pengantin basi ni sama tau ahaks.. :P

sophisticated bridezilla says:
at: 2 April 2010 at 12:51 said...

SYHLLA :
me too. sgt teruja ngan konsep open air. im lucky sbb kgpa ade buat wedding package. lepas sy sebei merate, found out, kgpa is the best n berbaloi. teros agreed, takot melepas :(

babe, bukan pengantin basi ek, haroslah sy jempot idola sy (=

Miss F says:
at: 3 April 2010 at 18:03 said...

:: dpn skit ada klgcc n sime darby kan?? nih kat area mont kiara kan? ::

sophisticated bridezilla says:
at: 4 April 2010 at 00:11 said...

ILA :
babe, ni kat jalan dato abu bakar ss 16 kot, haaa berhampiran hilton n pusat damansara. okeh okeh, sok jumpe aku gtau hehe =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011