Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 25 March 2010

final pick for the color *hehe*

Hehehe tak habes-habes bout the add-on color, padahal add-on je bukannye major color but yet diambil kire okeh? Semalam, a friend of mine ade bagi suggestion, so, sy pon buat lah sikit research which i found that the color yang die suggest is very interesting. This was what she commented on my color options yesterday;

Miss F
said...

:: pe kata green tu tukar ke emerald green..or if soft pink go for dusky pink..kalau turqoise go for icy blue..haaa...try goggle color chart again..color2 yg in for 2011 :D ::

24 March 2010 17:07


......................................................................................................

Okeh girls and ladies, tell me which one do you prefer?
Tapi color ni ai buat mix sendiri, the color bot that exact kot.
Takpon, try google images *hik*



ICY BLUE?


DUSTY PINK?

EMERALD GREEN?


This morning after class, hehe, setelah assignment dah bereh utk dihantar today *wink* sy buat sikit research on the colors that she suggested. And very special thanks to Miss Aim a.k.a Miss Bride-to-be yang mensyorkan sy {The Perfect Palette} which i love it so much. Every hour nak bukak web ni okeh? ye, ye, sy sangat jakun sebab baru tau kewujudan blog itu *hehe* Ketinggalan beno sy ni... ampon! I kinda looooooooooooove ideas yang diberi, sumtin similar to the colors mention, please scroll down *wink*



Emerald Green {The Perfect Palette}

......................................................................................................

Yellowish + Goldish + Greyish for
my bertandang?
At first we tot of creamy yellowish *hehe*
Erk..... sesuwai ke ngan skin kite nih?




37 komentar:

NahWaL says:
at: 25 March 2010 at 11:58 said...

wana bertandang ko wana yaya nak. HAHA. ayo tak tau. haha

aku soka dusty pink hihi

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 12:01 said...

NAWAL :
yeke??? hahahaha ampon yaya. takpe2, laen negeri hahaha alamak! sebe salah sudeh -.-

Anonymous
at: 25 March 2010 at 12:10 said...

nok kalo aku pilih pink

pink = make u sweet

icy blue = make ur wedd coolin

green = xmo ler make u so mature ler babe

if fresh green aku sokong!!!

nw go pink!!!!

xoxo aen =)

Nurulhuda|Adlie says:
at: 25 March 2010 at 12:18 said...

aiyo tak tahu, lynda, haha, nanti kya marah camne? haha.. color sama tp detailing takkan sama punya, hehe..

aku suka pink, dusty pink.. and aku rasa warna manis mcm in this year la, next year aku tak sure.. hehe.. but amik yg ko sukaaaa la.. yg ko suka sangat okay, regardless the trend.. =)

si kecil says:
at: 25 March 2010 at 12:20 said...

blue!!

the miss bride-to-be says:
at: 25 March 2010 at 12:37 said...

semua colour sgt sweet.....i like!

tp kita rs dusty pink nmpk sweet gila on u kot. eh2 tp kan sume colour nmpk super sweet on you. kita fhm perasaan u nak pilih colour. *sigh*

bl jd b2b perasaan tamak dkt semua bnda semakin brtambah2 kan?

hidden.wing says:
at: 25 March 2010 at 12:38 said...

vote pink@blue...soft onesss :D

jgn lupa amik kira color tu senang tak decorator/caterer nak provide, esp tie-back ribbon kerusi hehehe!

Seri Mas Nurwani says:
at: 25 March 2010 at 12:44 said...

i pick pink!
my wedding theme nnti pun pink+grey
sangat sweet :)

Idayusof says:
at: 25 March 2010 at 12:56 said...

bridemaids i pakai dusty pink. i rasa chantekkkk.

tapi family pakai pinkish&creamy colour kot. (hee, diorang beli sendiri so tak tau kaler pink camne.) tp pengantin tetap puteh.

Squarecut Ring says:
at: 25 March 2010 at 13:38 said...

Emerald green itu nmpk sgt gelap. hehehehe

Icy blue tu cun. hehe

syanaim says:
at: 25 March 2010 at 13:44 said...

::babe..aku suka dusty pink..huhu::

cik yaya says:
at: 25 March 2010 at 14:19 said...

manede sama dgn aku laaaa
hahaha
kalau sama pon aku tak kesah la
bak kata uda,detailing tak kan sama.hehe

dusty pink! dusty pink!

achmal says:
at: 25 March 2010 at 14:39 said...

Bakal Puan,
saye vote dusty pink for ur side. and Yayyyy! yellow theme wuhuu cun siyuttt!~

Sarah Abd Rahim says:
at: 25 March 2010 at 14:42 said...

Hi Lynda, just came across your blog today and I've linked you on my blog..

Ooooohh! Sangat suka the dusty pink combo! *winks*

white dress says:
at: 25 March 2010 at 15:42 said...

dusty pink for sure!!

emm..looks like icy blue pn bley thn sweet nyer..

emerald green nmpk sgt classic!

wahh!! bley jd pening tau lynda uii..ehee

Nway, it depends on your theme dear.. go for pink/icyblue if u wan ur wedding nampak sweet...

classic n grand for such green...
*just my 2cents* =)

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 15:59 said...

AEN :
pink ek babe? aku pon mcm sukak idea ila white + grey + dusky pink. macam cantek lak combination die.

HUDA :
hehehe kak ya tak kesah kongsi ngan adik bongsu weh hahahaha tersedak kak ya! aku sukak yellow tu tapi takmo rebot ngan si dia hahaha =p

SI KECIL :
blue ek? icy blue.... mcm best tapi tak bape feminin ek?

MISS BRIDE2BE :
eheheh i obses sudah ngan palette tuh hehehe thanks to you babe! Ahaaaaa tu la, dah jadi gini, tetibe sy jadi tamak >.<

ASYLLA :
ahaaaa sy pon terpikir utk tu gak. at first kusi ribbon nak buh grey je but then since dah de add-on skit ni, tamak lak, nak gune selang seli or 2 ribbons combine and tie heheh tamak tul.

SMN :
ouw! sy pon sukak grey n pink tuh. sweet sgt ek.

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 16:04 said...

IDA YUSOF :
itu le i was thinking, the minor deco kenid2 nak add on color skit. me tetap white heeeee jiwa ku pade white sahaja (=

SCR :
a'ah babe, nampak cool sangat tapi kalo belah tandang ok kot. yang yellow tuko ke belah sy hehehe setujuk je~

NASYA :
eh ko kate pupel semlm? hehehe same la babe. ila buat aku pening balek :(

KAK YA :
ahaaaaaaaaa mekaseh kak ya. detailing laen takpe ek? tumpang lalu yaya. hehehe =p

KAK MAL :
time kaseh berade di kawasan sy - dusty pink hehe itu le, lynda pon sukak dusty pink. ahaaa yellow tu cantek kan (= jeles ai buat belah tandang.

SARAH :
thanks babe. i've linked u *wink* CONGRATS ek. still belom lambat kan kan kan (=
i loveee the dusty pink combo tOo! help help help~

WHITE DRESS :
yes babe. sy setujuk. green tu nampak mature skit tapi bile dah jadi outcome i guess it will turn out - awesome! tapi hati ini ke dusty pink (=

farahfatihah says:
at: 25 March 2010 at 16:35 said...

lynda!!! haha saje nk jerit2 huhuhu dusty pink ok la meh..sgt cntek ngn u tau..lacey pink waaa cntek2

Miss F says:
at: 25 March 2010 at 16:39 said...

:: terharu..cadangan diterima...oh ada majlis bertandang ye( aku fail skit bab2 adat2 nih..majlis nasya pun sampai skang aku tak fhm2)..creamy yellow cantik..or try goggle color POWDER YELLOW..or RICH MUSTARD ..btw,saya mau copy paste pict..mau buat "rujukan" when my time soon :D ::

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 18:30 said...

FF :
sy taknak buat lacey pink pink hehe dusty pink mcm sikit je nak gune kaler tu. majority white, secondary grey. minor sgt dusty pink nih hehe =p

ILA :
hehe diterime babe. babe, aku dah google. powder yellow mcm walla! i loike. thanks babe. tak sia-sia aku hapdet bout colors. aku ni kaler blind hehe =p

wiwie lah ! says:
at: 25 March 2010 at 18:33 said...

ice blue nampak cun kak. nnt that day rasa cool je. hehe. ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 18:36 said...

FEEQA :
ahaaaaa nampal cool tapi mcm tak shuwit lak =p

azira.arif says:
at: 25 March 2010 at 18:56 said...

wah...ramai dh bagi suggestion, so which one u prefer??

sophisticated bridezilla says:
at: 25 March 2010 at 19:14 said...

AZIRA :
hehe sy blur seketike. let my uncle to pick one from my 2 options *wink*
bior die pulak fenin~

ellfazira© says:
at: 25 March 2010 at 20:19 said...

pink is my bff so ofcos ai would go 4 dusty pink syg!still cnt get rid of pink!!!oh no.

masmOna says:
at: 25 March 2010 at 21:31 said...

hi lynda.like i said pink wud suits u nicely :) sebab ia sangat suwit tahu.
dusty pink ke, soft pink tak kesah as long as it is pink. heh.

aurinh says:
at: 25 March 2010 at 21:32 said...

dear - whatever colour you choose just make sure that it is colour yang senang nak jumpa & vendors can provide. Sometimes kita teruja nak this kaler then when kita survey untuk door gift decor and flowers realise that tak masuk langsung dengan theme color pilihan kita or worse tone dia langsung clash dengan actual tone kaler yang kita nak..

contohnya -- nak emeral green tapi last2 end up dengan hijau pucuk pisang *kes naya yang mmg berlaku*

my vote is actually emerald green - tapi tone kaler ni susah nak jumpa pasal tak ramai yang buat. very unique. Dusty pink ni dah common sgt... :D

Brucelee
at: 25 March 2010 at 22:29 said...

Hurmmm, lets see.
Too many colors around here.
I'd say Dusty Pink.
This is because I think it fits in more with the lacey-lacey things you're wanting.
You should try out the colors with what you're going to have as in the furniture, gifts, environment, etc.

!!WATCHAAAAA!!

sophisticated bridezilla says:
at: 26 March 2010 at 00:28 said...

ELL :
sy pon suke dusty pink tapi as minor kaler je hehe =p

MASMONA :
hehe ramai suke pink juga >.< macamane nih? jeng jeng jeng, tunggu kate putus uncle sy hehe =p

AURINH :
sy sukak blog kamu. inspires me >.< sy agree dgn kamu, we have to think for other things that we ned to apply this color. sy sukak dusty pink tapi mmg betul kate kamu, its a common kaler. at first, i tot of turqoise. the reason i wanna select the 3rd color, to be frank, kaler bunge n some very very tiny minor things as a add-on color. tapi betul gak kate u, i have to think further more not only the fact of "i love this color" hehe =p

BRUCELEE@RUSYDI :
which color u like the most? haha why dusty pink? are u sure that suits me? give me 20reasons, submit in class *haha*

intan kurus
at: 26 March 2010 at 09:51 said...

emerland green.cantik jgk.jrang org amik.color pon kaler PAS.hhaha.dusty pink common, tp kalau pandai blend bleh naik kan mood ghotic cute.blue xjauh beza sgt ngn grey.xnmpk sgt babe.blue kene naikkan ngn merah.tp nanti byk sgt plak kaler.my w-day semi-minor color amik merah.minor white/gey-.no bad.sejuk2 garang=).ahhhh sume aaa cantik.hehe.pakai 4 colour pon best jgk eh?white/grey wif shades of green ngn mustard yellow.hahhaha.bia ko lg pening.muhahhaha.

ederq says:
at: 26 March 2010 at 09:55 said...

dusty pink! hehe

Sarah Abd Rahim says:
at: 26 March 2010 at 10:50 said...

Nope, it's still not too late hehe.. I pun tengah sibuk upload a lot of stuff from the wedding still.. Pilih je dusty pink! Dah ramai gila yang vote for dusty pink tu hehe.. =D

intan kurus
at: 26 March 2010 at 12:08 said...

td blog walking, tgk2 white/gey and navy blue pon meletop jgk eh?cntikkkk

sophisticated bridezilla says:
at: 26 March 2010 at 13:28 said...

INTAN hehe AUS :
aku sukak yellow powder mcm sweet n soft tapi tu insyaAllah utk tandang :( takmo blue mcm boyish skit kalernye tapi do you think these 3 elements of color, lighting n night environment suits one another?

EDERQ :
dalam kiraan hehe sume kate dusty pink.

SARAH :
hehehe thats what i got in mind hehe i taknak pening. let my uncle lak pening hehe =p ive done my part is researching (=

{ anast filleunique } says:
at: 26 March 2010 at 14:00 said...

babe! have you came across the dessy group nyer web tak? ehee..klu belum, then ko leh experiment your colours kat situ..i did with mine cume flash mak ai lembeb sket kdg2 tuh..hehehe..best sbb sume pun kaler pantones plus mcm2 items drag n drop je ikut kaler combination yg ko nak.

here's the link - http://www.dessy.com/styleboard/

tp kne sign up dulu. hehe.berkobar promot. ;p

intan kurus
at: 26 March 2010 at 16:00 said...

dusty pink kalau ngn lighting memang ghotic babe.ill send kat fb nanti some of the contoh key.

sophisticated bridezilla says:
at: 26 March 2010 at 18:04 said...

NAS :
aku sudeh bukak n register hehe tapi aku kene instal flash. dammit. baru excited dah blur balek :( thanks babe. heheh aku suke mende2 gitu. tengs babe!

AUS :
hehehe okeh babe. no prob. baeklah. aku teros buat thesis je la berkenaan ni hahaha =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011