Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 27 March 2010

the good and bad news *pfftt*

Entry kali ini tentang dua perasaan yang berlaenan. Kite mulakan dengan good news dulu? Owh yes, about the bloggers and brides gathering. only one word i can say it out loud, it was AWESOME! Applause to the teraju utama a.k.a puan pengarah, Puan Diah, supported by Puan Anil & Zam and Puan Amy & Atim and together with the great committee members. Sangat meriah okeh? Vendors and ex-b2b were there and sy agak pemalu sikit. ya ampon! Its great knowing them.

Owh yes, i was there wearing this................ erk, sy tak glemer, tade sape perasan pon *haha*



I was there, bukan sorang je okeh? With my friend, Syiqa (non-blogger)

v
v
v



Kami sampai sane jam 1330 okeh? Awal la jugak sebab taknak rebut parking and ketinggalan semua bende, so, awal pagi dah bilang ngan Syiqa, we have to be early okeh *wink* Everything sangat teratur with the registration counter yang dijage oleh Puan Sha (ala, kite tak sempat bergambo) She's adorable dan sangat peramah! Teramat peramah. Sha, bile-bile kite jumpe lagi okeh? *hugs*

And this is Puan Pengarah a.k.a CEO BBgath.......... Puan Diah. She is so strong and capable to handle such an event to unite all of us. We shall all thank Diah for her time, her energy, her support and her rushing up and down to ensure that the gath will be sumtin to remember. Diah, next time, kite nak jadi committee leh? i looooooooove doing this too terutama bab-bab goodies and stuff and deco *wink*


I saw WLT, mmg nak sgt jumpe syhlla sbb i've been her silent reader sebelom terjebak dengan wedding blog ni. Really love her blog. She was the first one sy nampak bile masok pintu *hugs* Setelah sy jalan ke semua meja yang ade, on the way nak duduk di tepi pintu hehe jaoh ai dok u olls sbb kite malu la, mereka sume hebat, sangat adore mereke. Tetibe ade yang panggey "lynda" eceh, ngatkan Syiqa tapi suare halus je *hehe* toleh belakang tengok Aim, iyeeeeeeeeeeeeeee Cik Aim a.k.a Miss Bride-to-be yang baek hati bagi sy link Perfect Palette tu hehe. Tapi mase tu die kene tolong Cik Ole-Ole Manis. She's kinda busy tapi before balek, sempat bergambo *hugs* Nice knowing u babe. Sangat peramah dan suke senyum je die nih *hik*


Sebenarnye setibe di The Zon teros call Anil, iyelah, die je yang sy kenal sbb she's my sclassmate mase belajo dulu. Mase tu Anil ngah bersiap, tunggu je la Anil then leh say hi kat die *haha* Hampir 2.5tahun kot tak jumpe Anil. Even mase Anil's w-day pon tak dapat datang sbb clash ngan bff's w-day. At last, jumpe balek kat sini *hehe* Dapat hug die pon dah happy sbb still sedeh atas what had happened to her. But i know, she's very strong. Die yang banyak mendorong ke arah wedding blog ni. Before this, this is my personal blog sbb mase kat UiTM we had a grafreakian;s blog sbb tu la sy buat blog *hehe* It all turns out to wedding blog selepas minat sangat bace blog Anil. the first wedding blog yang sy bace (= sbb mase tu link yang ade cume kawan-kawan je *wink*

She is forever beauty in her way. I adore her so much *hugs*


....................................................................................................

Then around 1530 sy gerak pulang sbb kami ade agenda laen. I'm gonna meet up si dia. 2 bulan tak jumpe, haroslah rindu. Eeeeeiiiiii tapi ade sesuatu berlaku hari, towards the end sy cete sbb itu bad news bagi sy :( Then disebabkan bad news itu, sy berjumpe dengan Huda a.k.a Spread My Happiness..... wahhhhhhhhhh selame ini kami mmg asyik email, conference, ym, call and sms. Akhirnye aku jumpe gak ko nok! Itu pon around 1700 sebab die baru balek dari kenduri, Syiqa and I lepak kat Wangsa Walk, sebab tu sy call Huda, kot-kot die dah sampai umah, leh bersua tampo. Haha we admire that white dress! - adelah. rahsie. hehe. Huda? Orangnya sukak gelak saje! Dah pandai tiru gelak sy di ym haha Syabas! Seronok kawan ngan die, macam garang, mmg pon. Kami gelarkan die Kak Long garang - cik Belle tau kenape hehe =p



Owh yes, lupe lak, this is what i got from the gathering. Sweet sangat kipas bulu tuh, siap ade pen. I'll bring this everywhere i go. Saje nak menunjuk!



Sebenarnyekan, sy ingatkan cookies tu adalah magnet org barang hiasan. Siyes, tak pasan tu cookies. Sangat teruja sampai bilang kat Syiqa, "aku nak tampal ni kat office, cantek!" hehe =p Cookies by Cookie Crumbs - 019.277.7059 and cake by Diahlicious - 017.241.6080. Sangat sedap cake and cookie nih. Call them if u'r interested - highly recommended.

....................................................................................................

BAD NEWS!!!!!!


Finally, the bad news is, i was supposed to meet up my fiance and we promised to go out and hunt few things for our wedding stuff before he leaves. Dengan dukacite dan kuciwe dan remuk hati ini bile die bilang yang die tak dapat balek KL coz he's leaving this Monday! He needs to prepare himself and his stuff tomorrow. Ya Allah, berderai sudah airmate ini. tak terungkap, tak terkate, diam teros. Hati ini, Allah je yang tahu. it's ok sayang. I know you very well. Die pergi pon untuk cari duet for our future. Technology is always with us. Walaupon tak dapat jumpe, sebentar lagi, for sure akan berborak sampai tertidor! Till then peoples, selamat malam. Mimpi manis >.<

29 komentar:

Cik Belle says:
at: 28 March 2010 at 00:41 said...

Sedih dan nak nanges! menci menci menci tak dapat hadirkan diri ke acara ini. Argh!! Bestnyer la lynda dapat menghadirkan diri. ape kamu rembat? hehe. suke tau i nyebok-nyebok ni. ehee.

eyh, i pon admire blog WLT. 1st wedding blog yang i jumpa. hee. because of her blog la, i terdorong nak buat blog jugak. ehee.

huda, mereka ini cakap awak garang. hehehe. garang ke? macam tak je.. hehe. huda, nanti kite jumpa ya di wedding ina! nak tgk garang tahap mana la cik huda ni. huhu. Peace!

cik yaya says:
at: 28 March 2010 at 00:42 said...

KHaKHaKHaKHa
kak long garang ngeh ngeh ngeh


alaaaaa...ruginya xdpt g gath T_T
anil santek lahhhhh

sophisticated bridezilla says:
at: 28 March 2010 at 00:50 said...

CIK BELLE :
ai tak rembat ape2 pon. ai rembat makan je haha air orange juice sampai 2x hahaha jahat! saje jalan2 nak tengok je, kalo nak sewe pon takleh sbb kaen dah beli *wink*

ahaaaaaaaa huda de gak gtau tadi. hahah tadi die tak garang, asyik gelak je. tapi kalo kat ym, die garang haha sume adik takot. haha =p

KAK YA :
hahaha aku pon tak tahan yang "nurul" tuh hehe asyik nak gelak bile ingat. lupe nak cete kat huda tadi hahaha =p

haha rugi tak p. takpe nok, ko ade hal tak dpt dielakkan. aku dah hadirkan diri bagi wakil ko keh? hahah boley gitu?

ahaaaaaaa anel mmg santek. tak dinafikan (=

dell @ MarryMe says:
at: 28 March 2010 at 01:12 said...

ehhh saya cam awak :P neway thanks for dropping by. i dah post some pics kat my blog. rajin2 tgk la :)

sophisticated bridezilla says:
at: 28 March 2010 at 01:15 said...

DELL :
sy mmg target utama nak p marryme n ole-ole manis hehe =p dah ade raget lagi. sy sukak kamu nye idea kotak2, sangat comel.

ellfazira© says:
at: 28 March 2010 at 01:26 said...

dear..ptotla xjumpe ai kol3.30 baru smpai huhu takpela next tym jupe k=)

i.am.diana. says:
at: 28 March 2010 at 01:32 said...

saya sangat jealous ok... x dpt pegi sbb ade baby shower my bff.. hope next time ade lagi event2 mcm ni.. :(

Nurulhuda|Adlie says:
at: 28 March 2010 at 02:18 said...

lyndot, aiyooo mengumpat! haha, wei jeles gak nok ko g gath, aku dah la ngan kenduri, takde chance langsung.. nasib ko wakilkan i loike la kan dengar cite2 best sume tadi, serious nak goodie bag, =)

belle, aha kenduri ina okay, tak lama dah tu kenduri ina nak tiba, hehe.. pastikan dtg jangan tak dtg.. i kene baek je nanti, tak garang, haha..

yaya, gelik la aku kak long, haha.. tolonglah!

dell, lupa tau nak suh lynda amik kan lantern, sadd :(

haha dah mcm komen box aku lak aku buat..

NahWaL says:
at: 28 March 2010 at 09:09 said...

kak long, tak dapat jumpe kak long lagi wahahahahaa.

ala menci ok ai tertinggal ..kol 3 tu aku dah habis kenduri tapi panas gile nok aku tak tahan...waaa..

sian ko lyndot. mmm.aku paham, keje tu memang keje memanjang kan. sabtu ahad keje bagai. aku dekat n ipon dia tak jumpe berbulan2, apatah lagi ko. tabah nok!

syanaim says:
at: 28 March 2010 at 09:32 said...

::wahh bestnyer g gathering n suka nyer goddies bag dia..btw babe sabar erk..pergi mencari rezeki tu..:P::

azira.arif says:
at: 28 March 2010 at 10:17 said...

i pun pegi jugak...tapi i tak perasan u la...cepat ye upload gambo..i ni pun lum upload lagi ni..anyways, gathhering tu mmg awesome...next year kene ade lagi ni..i plak jd vendor..hahaha

honeysour's blog says:
at: 28 March 2010 at 11:02 said...

erkk..bestnye.dapt g....

aku kurang upaya utk kepergian..hehe

weii huda tu schoolmate aku dlu la mase kat SMKWM...lain dah ghupa die...

anil lutaze says:
at: 28 March 2010 at 11:22 said...

huhuhuhu..tergezut berok aku bila aku bru nk bizi2..ko nk balik dah..serius sorry er babe x dpt borak2 ngn ko sgt...sob..sob..but hopefully ko enjoy...

kelipkelipchumel says:
at: 28 March 2010 at 11:57 said...

beshnya kamu dpt g gath itu..daku xdpt nk tgu ari gath itu.suda pulang 2hari sblm tu.hukhuk..

Nurulhuda|Adlie says:
at: 28 March 2010 at 13:44 said...

lupa lynda, ana tu kawan aku masa ek, tapi aku tak bape ingat sebab dia jap je.. lupa nak cakap kat ko =)

sophisticated bridezilla says:
at: 28 March 2010 at 19:17 said...

ELL :
tade jodoh kite berjumpe babe :( its ok, nanti bebile kite jumpe keh?

DIANA :
ahaaa sajes pada Diah lagi hehe im happy if there is any nanti.

HUDA :
ahahah baru sekarang nak cakap pasal lantern. cesh! apedaaaa~
ye nok, ana coursemate aku, die photo, aku graphic. kechik tul dunia nih~

NAWAL :
lumrah kehidupan nok. aku tau die sentiase ngan aku susah n senang. insyaAllah jodoh kami kekal hingga akhir hayat. doakan ek. amin!

NASYA :
itu le... rugi nok. aku dah ajak dah hehe tapi takpelah ko de hal kan. sajes la kat diah, buat lagi hehe =p

AZIRA :
hehe i pon tak pasan u. i dok huujung2 je. pemalu la hehe tapi kalo dah kenal rapat, mulut riuh skit hehe okeh, next gath kite berjumpe hehe =p

ANA :
takpe babe, abehkan pantang ko. hehe nanti ade lagi, ko join bawak baby lak (=

ANIL :
takpe babe. more than happy dapat jumpe ko walaupon sekejap. aku nak stay tapi takleh, kawan aku ade hal. aku pon de hal hehe =p next wedding kekwn, insyaAllah jumpe kot (=

BAYU :
ko pulang ke mane nok? takpe, takpe, nanti aku rase mesti ade lagi (= sajes pade anil babe~

hanim says:
at: 28 March 2010 at 22:20 said...

lynda,
i notice u! tapi i lupa sgt2 ur name..haish, wat a short memory :( iuf x, bley hello2 ngn u.. sigh..

sumpit says:
at: 29 March 2010 at 05:36 said...
This comment has been removed by the author.
sumpit says:
at: 29 March 2010 at 06:41 said...

huhuhuhu, i can so relate to tht.
long-distance relationships suck, tp nak buat camne?
That's life :(

the miss bride-to-be says:
at: 29 March 2010 at 08:45 said...

hey dear! dpt jgk jmpa u n publisiti free dkt ur blog ni. hahaha. thanks! nnt hello2 kita k. :D

as for the bad news, i fhm ur feelin. :)

the miss bride-to-be says:
at: 29 March 2010 at 08:46 said...

hey dear! dpt jgk jmpa u n publisiti free dkt ur blog ni. hahaha. thanks! nnt hello2 kita k. :D

as for the bad news, i fhm ur feelin. :)

ally says:
at: 29 March 2010 at 09:22 said...

bestnya dpt pegi..sob..sob..sob..ruginya sy..hopw lps ni ada gath lg..ooowww...btw, jg sgt fhm ur feelin..tabahkan hati ya..=)

FareeZan says:
at: 29 March 2010 at 11:06 said...

kemain meriah kau ek.eh dtg wgsa walk bukan nk roger.

gemok.bai.

sophisticated bridezilla says:
at: 29 March 2010 at 11:55 said...

HANIM :
hehe its ok. nanti bebile jumpe kat luor, kite hello hello hugs keh? hehe sy pon singgah jap je, by 4pm dah kene gerak :(

SUMPIT :
owh yes, we've been far apart since we're dated few years back tapi tak jaoh sgt, sumtimes jb sumtimes penang, but now, he had left the country :( sangat jaoh, tu yg sedeh :((

AIM :
heheh ai pon terkejut bile yu panggey ai hehe ngatkan sape tadi rupenye cik pallete!!! hehehe happy babe jumpe yu, finally! nanti bebile kite hello hello minom lak keh (=
bad news, sigh~ sy kene tabah dan sabar. i have to understand n trust in him :)

ALLY :
hehe gath akan datang kite berjumpe keh? ahaaaa tu la, sy pon dapat drop by sekejap je dlm 2jam :(

BEJAN :
aku ngan syiqa le... hehe pastu mcm dah tak p jumpe razmie, tu yg singgah jap wangsa walk hehe next trip bebeh aku jumpe ko lak keh?
kucikucikuci mok~

ederq says:
at: 30 March 2010 at 14:18 said...

linda! i kan perasan je u! haha. ishh balik cpt sgttt

sophisticated bridezilla says:
at: 30 March 2010 at 15:35 said...

ye ederq. sy sukak kamu! peramah and ayu sgt. hehe suke tgk muke kamu, sweet je. tengs sbb tegor. ai ni pemalu skit *hehe*

hidden.wing says:
at: 31 March 2010 at 21:47 said...

lynda..finally dpt jugak jumpa kan =D thx sbb dropped by booth paling dpn tu (my fren kata booth gila kuasa hahaha). btw lynda, awak sgt slimmmm *jeles*

sitijamilahazmi says:
at: 31 March 2010 at 21:55 said...

hey you! :) i salu baca blog you tapi tak cam sangat you kat gath hari tuuuu!aaaaaaaaaa kalo tak leh bergambo kan!

sophisticated bridezilla says:
at: 31 March 2010 at 22:05 said...

SYHLLA :
haaaaaaaaa sy lagi happy dapat jumpe idola sy okeh? my inspiration. eceh. siyes nih. haaaa booth gilak kuase sbb dok depan. tapi bagus sbb dapat first attraction from ppl (=

HIDDEN CIRCLE :
tu la, rasenye macam nampak kamu tapi tak perasan sgt, tapi kawan yang bertudung tu sy nampak, hehe, ala, kalo tak, mesti leh borak2 jap :(

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011