Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 6 March 2010

frim-chut!

Oppppsss.... sorry ek? Salingan sahaje entry kali ni. Sebenarnye hari ni, sy dan kawan-kawan sekelas ke FRIMkepong itu satu tujuan, satu harapan - eh ober lak mcm AF *hik* Last weekend the other classmates made it to Taman Negara Penang for 4days 3nights. Sy tak ikut okeh. Sy ade class di sini, bekerja full time dan menyalurkan ilmu pada rakyat jelate. I just cant cancel my class. It's not fair for me and for my students. Itu saje. Okeh, back to story, seawal jam 7pagi sudah bangun utk bersiap sedia nak hiking *hehe* biaselah tu kan, as usual, lembab la kan sy ni dan sangat last minit. My friends and I yang tinggal berhampiran dengan FRIMkepong end-up berjumpe teros di pintu depan pak guard sebab taknak bangun pagi dan tunggu di Jalan Othman, PJ seawal jam 7pagi hehe pemalas! - eh, sbb sy kelas direct okeh from tuesday till friday, for this week.

Owh shit, alamak kesian tahi itu, hari ini one of my besties, Anida kawen!!! Sy sempat singgah umah beliau semalam, tapi tak sempat stay lame tolong menolong, jam 12 dah gerak pulang untuk rehatkan minda seketika. Btw, CONGRATS Anida. 1st time sy tak pergi kenduri besties sy :( Anyway,sy bukan sengaja untuk tidak menghadirkan diri ke majlis kawen besty sy.

Sy ke FRIMkepong dengan satu tujuan, satu harapan..........................

Ye! Research! Collecting data.


Kinda excited sbb this is my 2nd time hiking at FRIMkepong *wink*


Pancaran matahari yang sgt indah plus,
kicauan + alunan muzik - eh tipu! tapi indah~



Ah! Cantek bukan? Ciptaan Allah.


Haaaaa cube tengok dgn teliti, ingat tak cete Avatar?
Ade rupe skit macam enya - ala yang boleh dgr doa dorang tuh?
Cantek + halus sgt!



Memule geli jugak tgk daun ni. Tapi indah ciptaan Allah ni.


Oh ye, nak tau ni daun ape? Okeh, for b2b and wifey,
ini daun kacip fatemah, yes, i repeat, KACIP FATEMAH!
Takkan kacip hazlynda kot? hehe inilah pokoknye - maseh baby (=



Yep! Kami naek ini. Tapi sy penakut skit, eh banyak!
Tak berani babe tengok bawah *haish*



Haaaa ini geng 3 suku sy dalam kelas.
Tapi mulot potpet dan melayan kerenah sy *hehe*
hearts mereka. kawan dari dip + deg + master nih (=



Ahaaaaaaaaaaa ni lagi satu ciptaan Allah yang sy gemari.
Keunikkan akar yang saiznye besar tapi menjalar, for what?
mencari sinaran matahari utk teros hidup!



Hehe sebenarnye right after hiking, sy, ajewen and ulish teros ke damansara for sauna, lulur, milk bath and facial treatment. Saje mengade-ngadekan diri kami after a stress, eh, not so stress, after a tiring day hiking today. Rase sangat fresh and Im soooooo sooooooo ready to sleep after updating my blog. Wangi pulak bau badan ni *wink*

Okeh. Sekian.

Eh, eh..... sebenarnye, the reason I post this entry is because, hey girls, we need a break, jangan terlalu push ngan preparations wedding kite. Marilah lihat dan share keindahan alam ciptaan Allah untuk dinikmati oleh manusia. Akhir kate, go green babe! hehe *wink*

12 komentar:

kelipkelipchumel says:
at: 7 March 2010 at 08:55 said...

waaahh..sgt beshh!!!g hiking then trus g memanjakan diri..bgs2..begaya..bole imagine kenikmatan itu..

anil lutaze says:
at: 7 March 2010 at 11:01 said...

rajin ko nok...aku x prnh ada peluang sebegini...eh..ada...masa skola prnah skali...tp bukan lah dpt tgk sgt bunga liar2 hutan yg unik ni semua

i.am.diana. says:
at: 7 March 2010 at 12:21 said...

best kan skali skala ni masuk hutan. rasa aman je. btw, d girl yg pakai tudung merah tu awien ke?

sophisticated bridezilla says:
at: 7 March 2010 at 13:05 said...

BAYU :
betul babe. sebenarnye kan, kami pon tak plan nak p manjekan diri tapi dah on the way back, saje nak mkn mcd, terjumpe lak kedai tu. teroskan saje lah. balek takyah mandi, leh teros tido *hik*

ANIL :
eh nok, mase degree bukankah kite pergi frim? ko tak join ek? ponteng le tu. hehe. kalo nak, jom le kite reunion badge kite p hiking beramai2. unik skit babe (=

DIENA :
yes babe! sangat best kan? lebeh rapat kite ngan lesturer - in a way lah. bagus idea nih. hehe. yep yep tudung merah tu aween - eh, bukan yg pengsan tu tau *hehe*

harzharun says:
at: 7 March 2010 at 13:26 said...

ooowwhhh, alangkah bestnya kalo dpt curi ms bsenang2 mcm u sekejap!

hanidiyu says:
at: 7 March 2010 at 13:38 said...

wahhhh...bahgianya tgk capture gambar air...

panas sgt skrg neh..mandi dlm toilet sgt xbes, 2minit pas mandi rasa panas lagik...

sophisticated bridezilla says:
at: 7 March 2010 at 14:10 said...

HARZ :
hehe ni pon terpakse curik mmase sekejap - sbb nak belajo. tapi sekali sekale mmg sonok sgt.

HANIDIYU :
hehehe sy pon same semlm mase nampak je air terjun, eh excited semcm. dok rendam tangan je. nak basuh muke, takot panau *hik*

Anonymous
at: 8 March 2010 at 09:26 said...

bet bet.gamba aku mcm da 3 thn duk dlm utan :( hahah.anyway besh kan.lets do it again.erp. i mean spa bukan masuk hutan lagi :P

sophisticated bridezilla says:
at: 8 March 2010 at 14:16 said...

AJEWEN :
jom jom jom. kite repeatkan hujung bulan ni ngan bejan? *auw* tak saba babe! eh, kate nak ke kerachut april? hehe =p

FareeZan says:
at: 8 March 2010 at 15:49 said...

menggeletis.patut korg dh putih kalah nora danish.xheran*smbil cebik bibir.

eh bijan mane?die xikut ke?haih

Nurulhuda|Adlie says:
at: 8 March 2010 at 16:08 said...

wei nok, muka ko ni kan mcm muka kawan aku tau tak, dari dulu lg aku nak cakap, hehe.. =)

best kan frim, i loiike! sejuk je, sangat bertenang..

sophisticated bridezilla says:
at: 8 March 2010 at 21:20 said...

BEJAN :
hahahahaha perlikah? bejan busy dowh time ni. tunggu hujong bulan la weh kite p sesame ek (=

HUDA :
eh eh..... pelanduk 2 seropa kah? eh, glemer lak aku kt w/maju nok!

jom weh, kalo ko nak, kite parti ayam kt FRIMkepong? hahaha =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011