Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 20 March 2010

room ceiling deco

Erk........ demam-demam pon still ade mood nak hapdet blog ek? Entry kali ni tentang ceiling deco for rooms - tak kire la utk saje-saje / engagement / wedding. Kamar beradu kan tempat utk kite rilex and most of our time, kite kompem nak spend time utk rehat atas our own comfort bed. Feeling haros ade kan? *wink*

This is what i wanna share with u guys *mwahs* bior sume kene virus sy hehe =p




Owh yes! This is my room mase e-day hari tu. erk, my bonda's room sebenarnye. Ye, frame katil dan cermin rotan tu berusia 28thn dan hingga kini maseh kukuh digunakan. Bonda mmg sayang bangat rotan-rotannya itu sbb dibeli mase w-day bonda *wink* tahan sangat lame ek?

Mesti some of you must be thinking, baru ebrtunang, dah nak deco-deco bilik. I had friends talking bout this, ade yang kate sy beriya-iya, ade yang kate sy over, ade yang kate mcm nak kawen, ade yang kate baek nikah teros, ade yang kate kalo kawen kene lagi best dr ini. Eh motif? I have my OWN reason in making / transforming my bonda's room into something goodilicious. YES! I did this all by myself. Its for my own satisfaction. Pada awalnya, sesi menyarung cincin nak dibuat dalam bilik tapi memandangkan keluasan bilik sangat limited dan setelah berdiskusi dengan ahli keluarga bonda, mereke mencadangkan sarung cincin di luar sahaje - mini pelamin. Thats why, with last minute notice, sy mintak tolong Uncle Salakin to get me one. Alhamdulillah. A very simple mini pelamin i had - here.

Bilik bonda yang dah ditranform menjadi goodilicious akhirnya digunakan utk, seharosnya bilik bersiap sedia make up and so on. Atleast, berpuas hati bile snap gambo, bilik kelihatan cantek je. Erk, maaf ye? sy sangat menitik berat bab-bab kekemasan bilik dan rumah. Kalo tak caye, tanyelah roomates mase di UiTMians haha setiap kali lepas class, balek je teros kemas bilik then baru proceed ngan bende laen. hehe. Sy ni sempot, kene amek kire ni sume *wink*

Back to topic, i got this idea from SSF, dorang ade gantung diamond shape like crystal ni kat kedai dorang and it all start from there. I have the idea to hang that in bonda's room - sampai skang ade lagi. Bile tido di bilik bonda, asyik teringat susah payah nak buat tu hehe i painted the room okeh? Sangat gagah perkase sbb time tu tak byk keje more over, ngah tunggu nak masok jd pensyarah *poyo* haha then i have lottttttttttttts of time to go here and there to pick up this and that - mase tu before kene denggi. I bought 15 packs of those and separate them into 2, so i got 30 of them! Then i drew one straight line with soft mark on the ceiling so that i sorang je yg nampak line tu hehe then adjust the distant by ur strong eyes okeh. hehe. Alhamdulillah cukop pon. ade extra 2, sy letak as deco kat cermin dandan (sorry tiade gambo)

Sebenarnye, sy ke kedai-kedai atau berjalan2 tengok deco orang je then capture in ur mind. Dun worry girls, kalo kite takleh buat, minta pertolongan orang yang boleh tolong kite dengan ikhlas hehe sbb kalo tak ikhlas, kang buruk jadinye. Selamat mencube!

p/s : anyone knows SSF nearby Esso, Bandar Sri Damansara, kan dorang ade tunjuk bilik2 utk rujukan haha sy amek idea banyak dr sane. if u pass by, silalah STOP okeh? nanti sy carikan info on that *wink*

19 komentar:

NahWaL says:
at: 20 March 2010 at 16:15 said...

nok. bawak aku g sana. aku tak penah gi. harusla sesat. jom jom. cukup gaji gi jakel dulu beli kain nikah. tapi harus bawak abang. hahahaha.

Nurulhuda|Adlie says:
at: 20 March 2010 at 16:18 said...

aku tahu ssf tu, haha, lawa kan gila grand sume showroom dia, pre wed pun sedap, wei sape yg panjat tu, jeles aku nok bergantung2 bagai ceiling bilik ko..

soo true, bilik biarlah presentable tho bertunang je, ramai kot kawan2 nak 'BEKAMPONG' kan.. so takkan la nak bersepah penuh sampah sarap, debu..

aku aritu tak buat ape pun sgt kat bilik, aku just beli mirror lekat dinding, pastu katil pun pakai katil super single aku je, pastu kapet, even takde ape tapi biar presentable no matter what.. =)

thanks wei aku suka itu gantung2..

Nurulhuda|Adlie says:
at: 20 March 2010 at 16:19 said...

nawal mendahului aku dengan sepantas kilat, aku kalah sebanyak 3 minit, hahahaha

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 16:29 said...

NAWAL :
ko ni haros de gprs lah haha aku pon macam ko okeh? kene ade gprs n google map 24hrs. jom, awal bulan depan kite p? eh, jakel 85% kan? hehe aku bace paper tadi. buy 1 free 1 *selected items

HUDA :
babe, nawal mendahului ko sbb ko panjang lebo hehe owh yes babe, aku pon sukak gile. sebulan sekali mesti nak drop by. percubaan utk snap gambo asyik tak berjaya sbb orang tu suke ikut bontot aku. mencik!
nok, aku yg panjat okeh? bilik dah siap a week before then next 2days teros demam tuptap denggi! hahaha kejis. baru nak semangat wajar e-day haish~

NahWaL says:
at: 20 March 2010 at 16:50 said...

HA H AHA. aku buat sikit sebab aku tulis entree sambil komen. camne tue? HA HA HA. tapi time aku tunang, aku dok bilik akak aku. cuma beli comforter baru je. aku tensen sebab hari raya kelima aku tunang, tapi sebelum2 tu semua orang buat persiapan raya, bukan persiapan tunang. KO bayangkan, sehari seblum aku tunang, iaitu beberapa hari saja lagi, aku sebok tanam rumput kapet. AKU SORANG ok. gile masa tu, aku geram sangat. kuar ayat "kau tunggula ko tunang karang".

HA HA HA

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 16:53 said...

rumput ko menjadi ke tak? buat tak ikhlas tu, sibaek outcome cantek gak haha ok la tu, at least bile ko tunang, sekaligus mencantekkan umah utk raye. macam aku, cantekkan umah utk sambut puase skali hehe =p

NahWaL says:
at: 20 March 2010 at 16:55 said...

menjadi la jugak. ada kawasan togel langsung takda rumput. tanam rapat2 punyer. HA HA. rumput golf. ceh.

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 17:08 said...

NAWAL :
praktik dr skang. bagus nok. nanti kalo ko berkampong kat umah aku, leh mintak tolong ko n daus haha learn from the expert ececece~

NahWaL says:
at: 20 March 2010 at 17:58 said...

expert la sangat. haha aku pandai abeh kan duit je., tapi senang je nak buat kalao ko nak aku ajar. haha

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 23:13 said...

NAWAL :
hahaha ko ajar? ko buatkan leh? haha mase aku kawen, aku kan busy hehe =p

NahWaL says:
at: 20 March 2010 at 23:24 said...

ko kawen aku dah preknen haha

sophisticated bridezilla says:
at: 20 March 2010 at 23:32 said...

NAWAL :
alasan nawal alasan!! haha ala, baru 3bulan preggy, still leh keje hehe =p

NahWaL says:
at: 21 March 2010 at 00:07 said...

Masin mulut kau alhamdulillah..hehe

Brucelee
at: 21 March 2010 at 13:04 said...

Hey, relax. Don't stress yourself too much with the decorations. Take it slowly one by one.

!!WATCHAAAAA!!

sophisticated bridezilla says:
at: 21 March 2010 at 13:40 said...

BRUCELEE :
gimme a hand?

anil lutaze says:
at: 22 March 2010 at 15:55 said...

bende tu ko beli kt mana bet?? aku cari yg satu2 x de...semua dah bersambong..kt ssf mahal..kt kedai lain pon still mahal..aku carik kt p.street kedai manik, tp yg jenis tu x de..bengang aku...

sophisticated bridezilla says:
at: 22 March 2010 at 16:45 said...

ANIL :
aku beli kat ssf tapi time sale hehe bape ek, less than RM15 tak salah aku. original price RM19.90. aku pon kerat2kan bagi nampak banyak. or else, pengsan la aku nak membeli byk. mahan tui~ haritu aku ade nampak kat petaling street tapi plastik bukan ala2 crystal gini, nampak ringan le yg tu.

anil lutaze says:
at: 24 March 2010 at 15:06 said...

plastik aku dh ngk..mcm kurg cnthek sebab aku carik yg berkaler iaitu kaler fuschia..dem ..mmg x jumpa..ssf mahallll...aku nk guna byk..hu...nanges

sophisticated bridezilla says:
at: 24 March 2010 at 20:39 said...

ANELAN :
a'ah weh, yg plastik nampak ringan n keplastikan. dun worry babe. in case kalo aku berjalan memane, aku jumpe cheaper and better than SSF, aku call ang. fuschia color lak tu. haish. susah kot?

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011