Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 5 March 2010

salam kaut moden *hik*

Eh eh... dah bersarang rupenye. Lame lak rasenye tak hapdate blog sy ni ek? Sebenarnye saje je browsing by the web, while waiting for my class at 6pm. Dari pagi tadi asyik consultation non-stop from morning with my students. erk... terase penat jugak. Mate pon ke arah bantal ke skrang ni.

Okeh, let's see what i got;


as usual, source from abg gugel ;p


Owh yes, it's a box stated wedding fund! Pandai anak-anak *hakhukhik* Suddenly, i think of something else. haha. Actually, sumtin yang sangat tidak relevan dan takleh dicadangkan langsung kot? Okeh, do you know salam kaut? Alaaaaaa mase wedding, bonda-bonda dan ayahanda-ayahanda akan berdiri di hapadan rumah/dean/walkway utk bersalam-salaman ngan tetamu, tapi bukan salam kosong, berisi okeh? I call it salam kaut *hehe* Kaut then pas kat assistant yang bawak handbag bonda-bonda kite.


I thought of........................ THIS IDEA! Hehehehe =p Apa kate kite buat and put it as a side deco with a bodyguard. wah gituk! Macam duet berjuta jek dalam ni. Macam best tapi the word fund tu macam kureng sesuwai gituk. Do you guys have any ideas to replace that? Sy rase kalo dah didecokan sikit, pasti cantek. Let me make over this lil'box and transform it to sumtin goodilicious. Tunggu hapdate sy weekend ni ek. Malam ni kalo sy tak penat, insyaAllah sy akan transformkan ia, or else, wait till I get back from my hiking trip. Eh, esok sy p hiking! hehe =p Pls be good girls, Huda | Nawal | Yaya (=

12 komentar:

NahWaL says:
at: 5 March 2010 at 23:31 said...

amboi ko. nanti sapa pegang tu? aku nak pegang, dapat komisen tak? HA HA HA

sophisticated bridezilla says:
at: 6 March 2010 at 00:39 said...

haha dapat nok. aku kasi pakej hornymoon kat pelabuhan kapal. mau? hehehe =p

cik yaya says:
at: 6 March 2010 at 09:33 said...

kahkahkah
bagusnya idea ko.
amboi, p hiking..best nyaaaaaa

ko tu pon be good ye..huehuehue

aku tak sempat meng reply email2 membina korang :)
*menangissss..hihi

NahWaL says:
at: 6 March 2010 at 20:51 said...

jangan nangis2. hihi.

sapa nak gune wp aku meluahkan perasaan silala. nanti ai kasi password

sophisticated bridezilla says:
at: 7 March 2010 at 00:20 said...

YAYA :
hehehe aku tinggalkan korang sehari je ek? hehehe pls dun cry! hak.
eh eh terharukah? tapi tu ikhlas dr aku okeh? pls take care.

NAWAL :
ko tuko pword lagi ke? aduyai. sorry babe, hp aku doink skit. sms ko 5kali masok hehe =p

NahWaL says:
at: 7 March 2010 at 00:44 said...

haha password nak masok wp la. haha. doink

anil lutaze says:
at: 7 March 2010 at 11:02 said...

x kena curik ke nok?

sophisticated bridezilla says:
at: 7 March 2010 at 13:06 said...

ANIL :
hehe kene ade bodyguard la kot. tapi kan, ape motip omputeh buat nih ek? *blur*

harzharun says:
at: 7 March 2010 at 13:25 said...

dear...tu mmg kene letak bodigad tu kat c2.....karang, x pasal2 jenuh mcari...bukan pncuri pun yg curi, tp budak2 yg duk terliur dgn tabung tu...sbb x prnh2 plak derang jumpa tabung cenggitu kat weding kan..

sophisticated bridezilla says:
at: 7 March 2010 at 14:12 said...

HARZ :
hahahah tu la tu. kene letak kat tempat tersorok. tapi sebenarnye, tak disarankan langsung utk majlis beradat melayu mcm kite ni. manusia sekarang - nak lak di Msia. ehh gerun! simpang malaikat 44.

FareeZan says:
at: 8 March 2010 at 15:51 said...

buat bj kurung ada poket doremon.pastikan jahitan poket tidak nmpak.dan jgn lupe ade zip.
selamat mencuba

sophisticated bridezilla says:
at: 10 March 2010 at 10:10 said...

BEJAN :
tak muat le poket doreamon tuh.
ececeh mcm byk naa duet nak masok (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011