Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 2 March 2010

soklan tensi!

Warghhh.... Tensi tensi bile orang tanye tentang wedding kite bile? Aduyai.... kalo leh tarik si dia pulang sekarang dan kawen, ai rela yu. ai nak! Beberapa orang akan bertanya beberapa soklan yang agak same jeh sebenarnye. Owh no, entry kali ini bukan sebab tak suke atau nak bagi orang terase tapi sy perlu jawap soklan-soklan itu.

#01
Eh bEtty, jangan beriya sangat cete / cari hal-hal berkaitan kawen-kawen ni, wedding ko kan lambat lagi? Nanti tunang ko ade pempuan laen camne? frust ko nanti.


jawapan ikhlas :
huk huk huk..... Noks, secare jujurnye, serious weh, sy memang excited sangat nak kawen ni. Moreover, i'm the only one in the family and of course i want it to as i've plan. Memang bile berjumpe dengan kekawan je, topic utama ialah kawen, nothing more than that... KAWEN! Memang sy nak kawen tapi mase penentu segalanya. Kite hanya mampu meranang tapi Allah menentukan segalanya. Kalo ape-ape terjadi pada hubungan kami, sy akur n redha *insyaAllah* Tapi sy tahu sangat budi pekerti si dia dan tahu sangat tahap sosial die tahap mane, insyaAllah, selagi die tau batasan die sebagai bakal suami sy, insyaAllah everything gonna be fine. Kalo ade jodoh, tak kemana. Amin!

#02
Lynda bile lagi? Semua dah nak langsung tahun ni.

jawapan ikhlas :
Aduyai....... As i said earlier, dalam perancangan memang tahun ni tapi nak buat macamane? Si dia haros cari rezeki, keje makan gaji, tak semudah itu. Kalo bonda sy kaya tahap memiliki Petronas Station (pon jadilah) kompem sy kawen dah *hehe* Takpelah, jodoh mereka dah sampai dulu. Pls pls pls lah kawen dulu *hehe*

#03
Aku rase ntah-ntah aku kawen dulu dari ko Lynda!


jawapan ikhlas :
Kekawan yang sy kasihi, untuk berkawen, tiada paksaan atau sikap berlumba-lumba ek? Dah jodoh korang sampai dulu, somehow, u all pon kene kawen kan? Semua ini adalah masa, masa yang menentukan segalanye. Seriously, sy takde rase cemburu atau ape-ape perasaan negative terhadap kekawan atau saudara-mara yang nak kawen dulu eventho sy tunang lebeh awal dari mereka. Menda ni semua bukan sy yang nak, sy hanya mampu utk merancang tapi dah ditakdirkan sy akan kawen next year. Ditakdirkan si dia haros bertugas di luor negare. What can i do? Berserah dan terima dugaan ini seadannya. Kekadang rase sedih bile ade diantara kekawan yang seakan-akan berlumba-lumba nak kawen dulu. GO ON PLS! At the same time, bolehlah sy nyimpan lebeh duet *hehe* Lagipon make not much difference, date dianjakkan 3 months after. Hurm......

#04
Wedding ko kan January 2011, nape cepat sangat nak prepare?


jawapan ikhlas :
Korang.... kalo diikutkan hati, memang bulan 6 kot baru sy nak prepare n settle down sikit demi sedikit tapi nak buat macamane, date yang sy naaaaaaaaaaaaakkkkk sgt tu 01.01.2011 - pasti ramai yang akan memilih date ini. Oleh yang demikian, my first step was booked the venue, which i've done that last week. It's not easy. Bonda pon dah potpet risaukan nanti ape yang kite rancang dan nak, tak dapat dipenuhi sebab booking dah full for that date. So, sebagai langkah utk play safe, i've move forward and a lil' bit advance eventho wedding is in 10months. I HAVE TOO! i repeat ek, I HAVE TOO because of the hot date that we've choose. Nak taknak, i have to proceed semua mende dengan kadar segere sebelum dikebas org. Lagi-lagi bile sy pon akan menguruskan pihak lelaki sekali memandangkan si dia tidak ade di dalam negara, as he approve, straight away book. Duet pon sudah disalurkan sebelum die berangkatan. Mendapat sepenuh kepercayaan daripada si dia, sudah cukop memadai. After all, it's my day, once in my mom's lifetime, insyaAllah i'll make it sumtin to remember, takdelah grand sgt, cukop sekadar sederhana.


That's it *fuh* Ade ape-ape soklan lagi? Sila ajukan. InsyaAllah sy akan jawap dengan ikhlasnye *hehe*

18 komentar:

NahWaL says:
at: 2 March 2010 at 12:03 said...

ah. aku setuju, skang sme kena book cecepat. kalao nasib tak baik, ko kawen bawah pondok. HAHA takda masalah pon kannn??hihi. ai like! kita jiran!

syanaim says:
at: 2 March 2010 at 12:04 said...

::babe abaikan anasir2 yang duk sibuk tanya..biarlah apa kita nak buat..wedding kita kann???..takper2 relaks..::

Anonymous
at: 2 March 2010 at 12:30 said...

hiii lynda
kite bace blog awk
same la situasi kite..huhu..sy pun next year insyaAllah kawen.tp org asek tny soklan cam kene kat awk 2.kekadang sakit ati gak sb takat tny abihkan air liur jek.klu nak hulur 3-4 ribu xpe gak.smpai mase nnt kawen laaa kannn...

ZARA says:
at: 2 March 2010 at 12:57 said...

Hahaha Lynda,

Saya pon ikut hati nak kawen sekarang. Nak pulak umur dah makin lanjut... Tapi kekasih nak buat on anniversary. 01st january 2011 adalah anniversary yang ke 4. Dia kata malas nak hafal banyak2 tarikh. He's poor at memorizing numbers. hehehe... takkan pulak nak tunda ke 1st january 2012. jauh nya!!! So we are stuck at 1st January 2011. kuangkuangkuang...

sophisticated bridezilla says:
at: 2 March 2010 at 16:04 said...

NAWAL :
yu mmg loike kalo berjiran. haha. husben2 tgk bola, kite bergossip *auw* noks, ai fenin okeh fenin. pekakkan tinge sudeh~

NASYA :
sgt agree nok ngan kamu. its our wedding. i know what im doing and what i want. nape ade yg nak berlumbe-lumbe. nanti nak buat anak pon, mestikah berlumbe-lumbe? fenin!

ANONYMOUS :
sape awk ek? takpelah awk, kite pekakkan tinge je. ingat senang ke nak simpan duet kawen? haramkan sale-sale di malaysia. kompem kawen cepat. hik! cekalkan hati dan pekakkan tinge okeh?

ZARA :
weeee *hugs* we share the same anniversary nanti. eh, bestnye kawen on the same date *mwahs* 01.01.2011 mmg sgt hot - as for me eh... us? why cant ppl understand? kalo nak the best, usaha kene lebeh la kan? am i right? correct me if im wrong (=

NahWaL says:
at: 2 March 2010 at 16:15 said...

tah tebokkk je..tamau tawan diaaaa...HAHA. laki aku tu kadang2 ati kering, takpa ai jadi teman setia u. biar mereka dengan kapal mereka

Squarecut Ring says:
at: 2 March 2010 at 16:57 said...

Betol3. U nye date tu hot date...same cam 10.10.2010 la jugak. So..if really nk date camtu kne la prepare awal2. I ni pon december wedding....hall sume dah penoh...dah xdpt date yg bekenan. huuuu T_T

sophisticated bridezilla says:
at: 2 March 2010 at 17:22 said...

NAWAL :
hahahahaha boley boley. susah sgt ati dok kering je. kite p spore *wah* orang kaye!

SCR :
heheh ur date 10.10.10 ek? sangat hot babe! Itu le...... most of the dewan yang i try tanye, we must book a year before. dewan yang idaman hati kalbu le. its better to move on, plan our wedding. btw, its our wedding tho! ye tak?

Elly Anaille says:
at: 2 March 2010 at 21:26 said...

alah lynda..pedulikkan kata org. cewah! i pun dah start survey 3 months after my engagement n dewan lak dah book 1 year ahead. tu pun dah full on my fave dat 10.10.10. wtf!

{ anast filleunique } says:
at: 2 March 2010 at 21:52 said...

Bet, 9 months plus lagi kn ko nak kawin? mmg ELOK sgt la ko start sume from now..Ample time to scout for thigns and whatnot. Hah, mmg patut pun ko bertindak booking dewan awal2..xde maknenye istilah cepat sgt nak prepare..keje kawin ni rumit sbb tu ada yg dh susun list year ahead. pedulikan soklan2 tensi tuh. heheh~ :P

{ anast filleunique } says:
at: 2 March 2010 at 21:53 said...

**thigns -things. heh.menaip smbil tgk tv cenggini la. XD

sophisticated bridezilla says:
at: 3 March 2010 at 00:34 said...

ELLY :
heheh date itu mmg sangat hot syg! weeeee kite mmg suke hot hot dates kan? yes bosh! i will listen, mmg noks, kene start booking from now, or else, melepas segalenye :(

NAS :
aku agree ape yang ang bilang. susah nal noks kalo orang tak paham niat n nawaitu aku. mencik!

BuNGaKRiSTaL says:
at: 3 March 2010 at 08:18 said...

hai lynda... actually baru jumpa your blog... jumpa kat blog nahwal, tgk ur wedding date... Kite kongsi tarikh BigDay yang sama ler... :)

FareeZan says:
at: 3 March 2010 at 12:11 said...

#01
Eh bEtty, jangan beriya sangat cete / cari hal-hal berkaitan kawen-kawen ni, wedding ko kan lambat lagi? Nanti tunang ko ade pempuan laen camne? frust ko nanti

~babe sori taw ed tu mmg molot mcm pompuan.sori kalu tersinggung.kita ni pompuan mmg lah kena pk dr awal yg laki mmgla ckp senang yg buat semua kitakan,..dorg mmg buat xkesah je.

teruskan usaha anda! aku sokong uhuk.

sophisticated bridezilla says:
at: 3 March 2010 at 12:58 said...

BK :
hehehe kite share w-day yg same ek. marilah prepare sesame >.<

BEJAN :
noks, dun worry, aku tak makan hati. Aku kan happy go lala je hehe. babe, bukan ed je maa yg cakap, ramai lagi okeh? rakan sekerja, bekas rakan sekerja, kekawan, hurm.... malas nak pikir. aku pon sokong ko, mek!

ederq says:
at: 10 March 2010 at 15:09 said...

people wont stop talking! let them be :)
this is ur big day. plan well. plan big! :)

sophisticated bridezilla says:
at: 10 March 2010 at 22:17 said...

EDERQ :
thanks babe! so true (=
it's my day. i deserve to be happy on my day. thanks for supporting *euw* mcm artis lak - ober ai!

Anonymous
at: 12 March 2010 at 10:47 said...

sori nok pas ko citer smlm baru ariney aku teringat nak mmbace
mak aihhh sowg2 mulot leh tahan yer
laen kali kalo dowg tanyer ko camtu ko cakap ngan aku bior aku blasah dowg xpun rampas laki dowg...muahahahahaha
senang2 kalo dowg tanyer gak laghi ko cakap jer "ader mak kisah.."
huahuahuahuahuahau..neway just hv fun with ur own life babe jgn kisah cakap owg yg nak kawen ko bukan dowg...

come on akak lynda!!!!!chaiyok!!!
=)

Aen~

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011