Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 12 March 2010

sophisticated journal *muntah*

Morning peoples! Maafkan sy ek? Jangan la muntah tgk journal sy, pls pls pls? *hugs* Okeh, for this entry, i just wanna share the final execute from what i've done previously, ala, entri sy >> my wedding journal *poyo << yes babe! that's the one, yang poyo tuh. or........ pic below was the last pic i snap after wrapping.


Then......................... What i did was, i went to MPH again, to buy the empty notes to fill up the binder. erk, i prefer notes without lines sbb sy suke kosong dan senang nak lukeh time boring2, lines will definately distract my eyes! hehe *wink* This is what i got. taraaaaaaa~

psst, ampon ek? gune hp to snap these pic hehe =p very low quality. sorry ek?


erk... this one sy kipnap from my engagement journal
and i compile them together (=




Got this from MPH again hehe feveret hang out *wink*


I bought this, alamak, serious sy lupe name kedai, i guess it's papercut,
The shop sederet dengan Uluwatu, owh yes, definately kat The Curve.
Banyak stickers and stuff that u can get and diy tapi sy nak lace gak
hehehe get some idea from there. Erk, mereke ade class utk yang berminat?



.............................................FINALLY.............................................





MY SOPHISTICATED JOURNAL *haha*

**UPDATED
this is how it looks after the wedding ;)

click here - the storyteller


20 komentar:

syanaim says:
at: 12 March 2010 at 10:31 said...

::aku suka bet..ah lantak..aku nak buat gak..preparation utk dua bln ni..lallalala..nak cr sticker tu kat the curve::

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 10:32 said...

NASYA:
hahahhaha silakan nok. tiade paksaan. nak aku tolong? hahaha babe, sorry, sticker ni last one yg aku grab. ade yg laen2 gak hehe check out le, kedai tu sgt best!

Riena says:
at: 12 March 2010 at 10:37 said...

walaweiii cantik u...
sangat creative nok....
i nk buat juga laa..eheheh

Anonymous
at: 12 March 2010 at 10:40 said...

of coz chantek..
naseb aku yg pengaruhi untuk mmbeli
muahahahahahahaha

aEn
=P

NahWaL says:
at: 12 March 2010 at 10:43 said...

wehhh.santek okkkk!!!! ala nak jugak!! haha

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 10:51 said...

RIENA :
selamat mencube! hehe. best best bile buat mende syok sendiri nih. feel die laen *wink*

AEN :
hahaha ko pengaruh yang gown2 tu la. hehehe tapi yg ni gak yg cantek.

NAWAL :
nak gak???????? aduyai...... kalo aku buat utk ko, kene buat utk yg lagi 2 hehehe =p cane?

Afeeqa Ramlee says:
at: 12 March 2010 at 13:08 said...

waaaa~ mcm best je kak. lawa pulak tuh. jealous2. hehe. ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 13:29 said...

FEEQA :
tengs dik. buat buku nak revise pon boley. semangat skit nak study. erk, gudluck for final sem ek *hugs*

FareeZan says:
at: 12 March 2010 at 14:13 said...

cantek.kalu aku nk ltk lace kaler itam.br rawk ekeke
**geng gagak itam.

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 14:35 said...

BEJAN :
boley boley. ko rawk tapi jiwe nak lace! tak paham. hahaha. leh leh. cube try.

farahfatihah says:
at: 12 March 2010 at 15:18 said...

pergh lynda!!! giler ahh kamu! sangat kreatif!!!

Ole-Ole Manis says:
at: 12 March 2010 at 16:23 said...

Lynda, mmg cantik sgt. kretip ok. :)

Nurulhuda|Adlie says:
at: 12 March 2010 at 18:18 said...

sya gila! haha, aku pun rasa kan sya, ntahla 4 bulan je ni, lama skit la dari ko kan, haha..

ko nak muntah lynda? aku pukul kang? haha.. wei santek, nanti dah habis sume ko tgk balik pasti gumbira okay...

syanaim says:
at: 12 March 2010 at 18:21 said...

::huda..boleh2..kita buat k..hahhaha..beat lynda nyer..even rasa x sempat dah nak buat ni..=______=..

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 20:31 said...

NARDEA :
tengs dear. leh jual kat store u? hehe *wink*

HUDA :
hahaha nanti kalo org nak tgk album kawen, aku kasi tgk journal okeh? hahaha gilak perasan weh!

NASYA :
hahaha okeh okeh, korang buat, aku jadi juri okeh? meh meh aku tolong final touch up leh le hehe

Elly Anaille says:
at: 14 March 2010 at 08:21 said...

aish gile rajin kau ni! kalau aku..x dan la nak buat sendiri. wakaka! malas tahap gaban.

Ms Abby says:
at: 15 March 2010 at 12:19 said...

hye lynda, wow, u r sooo rajin n creative, sukerr giler dgn journal u buat nie, asiap ada lace2 lagi, betul2 wedding mood nie! hehe btw 1st time singgah ur blog....i exchange link ya dear =)

sophisticated bridezilla says:
at: 15 March 2010 at 14:32 said...

ELLY :
hahahha aku rajin sbb w-day laghi 9bulan, kononnye mcm "byk" mase terluang hahaha moreover, kinda fun doing all this stuff hehe =p

ABBY :
thanks dear for dropping by *wink* i looooooooooooooove doing all this "geli" things haha amek feel and mood skit nak kawen. btw,thanks again dear (=

dialicious says:
at: 15 March 2010 at 15:03 said...

cantiknye!sgt penting la journey book tu..nyesal x buat dulu..but lucky i started a blog..heheh
hey dtg tau gath nanti!bole jumpe2!!

sophisticated bridezilla says:
at: 15 March 2010 at 22:10 said...

DIAH :
thank you so much! hahaha a'ah, as for me, i started with journal, start dr risik dulu lagi then e-day. w-day baru start ngan blog haha gilak poyo skit hazlynda nih hehe insyaAllah i'll come kalo cik abg tak jadi berangkatan end of this month (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011