Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 11 March 2010

white lacey theme

Hello peoples! Erk...... Seperti yang telah sy janjikan, i will tell u why i wanna feel the wedding mood with my journal yang sangat poyo itu tapi cantek *wink* It all started when i saw this, in my favourite all time photographer, Daniel Zain.

and this one, in istockphoto.com

Owh yes, ade lagi u olls. Do you still remember the lace umbrella yang sangat-sangat hot tuh? jatuh cinta sangat ngan payung tu. Kalo nak tau which one dan sekaligus ingin sewe payung lace tu, sile ke blog Anil ek. Memang sangat teruja. Siyes nih, sangat teruja dengan lace. Moreover, that day, Huda, ala Cik punya SpreadMyHappiness, ke wedding kawan Adlie dan bunga pahar mereka tu kan, telor itu disaluti kaen lace okeh, i repeat, kaen lace! Bertambah-tambah teruja jadinye.

cantek kan gune lace?
pssttt..... Huda, aku curik gambo kamu *wink*


..............................................................................


Finally, as i sat down and think of my wedding theme, as all of you know, of course, all-white theme color *wink* and the concept that I'm gonna use is LACE. yes babes!!! LACEY MACY. Urghh....... sangat dan teramatlah teruja. Kalo boley everything, every single thing I wanna do by myself. Invitation cards pon nak add-on lace. Pelamin pon nak gune lace. Baju dah kompem-kompem menggunakan lace kan? Favors nak add-on lace. Decos pon nak gune lace. Pendek kate dan senang cakap, sy nak lace utk semua benda boley tak? Adakah macam agak keterlaluan atau obses dengan lace? Let's see the pics below. Cantek menawan menarek sangat menggunakan lacey macy *hearts*

Pics from abg gugel - as usual *wink*


PLEASE TELL ME, HONESTLY, WHAT DO YOU THINK BABE?

16 komentar:

Nurulhuda|Adlie says:
at: 11 March 2010 at 14:22 said...

cantik gile je buat semua lace!! i loike nok as a theme, bout gambar itu, aku redha kalau ko amik, haha.. gila.. =) kalau dapat alas meja lace pun lawa nok, tp itu overdose namanya, hihi..

{ anast filleunique } says:
at: 11 March 2010 at 14:24 said...

teruskannnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!hahaha..lace and wedding mmg meant for each other okeyh..aku pun x lari dr guna lacey2 ni..hakhak..ko xpela siap sempat wat journal..huhu..schuwit banget..hehe..aku dh xsempat daa..nti tgk ko punye aje lah noksss..~ ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 11 March 2010 at 14:25 said...

HUDA :
hahakahaka kroang pembakar semangat aku utk theme lace nih okeh? aduyai..... sampaikan aku jadi obses sgt! alas meje ek? kalo de bajet lebeh, lace dorang lelongkan, kompem babe, nak jugak haha =p

Gracy Tania Rudd says:
at: 11 March 2010 at 14:25 said...

I really think it is awesome to have this as your wwedding concept kak Linda. It's elegant, unique and diff from normal malay weddings=)It's really elegant & nice=)

sophisticated bridezilla says:
at: 11 March 2010 at 14:26 said...

NAS :
erk....... hehehe sbb tu aku suke sangat geli-geli awal2 ni babe. hahahah. kalo ade memane kompeni nak lelong lace dgn low price, i will babe, i will. hehehe =p u're right, lace n wedding, meant to be together *wink*

sophisticated bridezilla says:
at: 11 March 2010 at 14:27 said...

GRACY :
thanks dear. eh, u had a wonderful w-day too rite! saw ur pics *hearts*

♥♥relyza♥♥ says:
at: 11 March 2010 at 14:35 said...

chantek! chantek!
sila jadikan ia kenyataan & jgn lupe jemput tau
ekekekk

sophisticated bridezilla says:
at: 11 March 2010 at 14:39 said...

ANOR :
tengs babe. kamu le yg saje cadangkan. setelah buat research, teruja abeh! insyaAllah babe, ai jemput yu (=

NahWaL says:
at: 11 March 2010 at 15:10 said...

tetamu kena datang pakai lace kan? HA HA HA. ai kena carik lace santek2 ni. hahaha. eh sejak bila ber i beru ngan kau .

santek woooo. kelas gitu. rasa macam zaman dulu2, tak tau napa. haha

Mrs.aisheiteru says:
at: 11 March 2010 at 16:21 said...

i love lace tu :) sgt suka! idea pun sgt sweet. sure wedding u pun sgt sweet. tak sabar nk tgk :)

pajejan
at: 11 March 2010 at 16:55 said...

bek ko buat dr skrg wey.xsempatla nok ko nk buat sume

farahfatihah says:
at: 11 March 2010 at 17:33 said...

wahhh mmg sgt cantek la itu kain!! suke2!!

dell @ MarryMe says:
at: 11 March 2010 at 17:45 said...

all lace cantik sgt2! :)

sophisticated bridezilla says:
at: 11 March 2010 at 22:42 said...

NAWAL :
ko jadi bridemaids la nok, pakai lace gak. hahaha =p hak! utk pastikan verangan aku nih berhasil, kenelah diy nok dr skang.

ARISHEITERU :
babe, i pon very very in love with lace. erk, bile research pon, sgt teruja. tetttt.

BEJAN :
ko tolong aku nak? aku pon takot sgt. tapi ade 9bulan lagi hehe =p

FARAH :
sy pon suke. lace mmg menawan~

DELL :
sangat setujuk! ape saje kaen yg bergelar lace, mmg bestfriend kaum jelitawan time wedding (=

Cik Belle says:
at: 12 March 2010 at 00:03 said...

sukee sangat!!! idea sangatt la menarek.. sila teruskan usaha. hihi. sweet sangat2 la.. tak sabar nak tgk outcome. tettt. hee. gudluck! =)

sophisticated bridezilla says:
at: 12 March 2010 at 00:05 said...

CIK BELLE :
tetttttt....!!! nak tgk outcome? lemah tul bab tuh. verangan dulu. kalo leh dilaksanakan, insyaAllah i will. tengs babe *hugs*

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011