Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 21 April 2010

dulu bEtty, sekarang Lynda *wink*

Eh, eh, sebenarnye semlm sy baru browse by my "old" albums. Rase seronok bile tengok gambo2 lame waktu belajor di UiTM. terlalu banyak kenangan, susah dan senang, suka dan duka, cinta kampus, cinta monyet, jumpe hantu pon ade!

Dulu, waktu sy masok UiTM, daalam kelas ade tiga orang bernama LYNDA. Haaaaa jangan rebut-rebut gelaran okeh? Sorang sikit dapat habuan.

1st LYNDA -
name sebenar : Lindawati > dipanggel Kak Lynda (sebab die tua setahun je)

2nd LYNDA -
name sebenar : alamak lupe, roslinda rasenye > dipanggey Lyndot (tu yg lupe sbb asyik panggel Lyndot je!)

3rd LYNDA -
name sebenarnye : Hazlynda > dipanggel bEtty (huh! sy lah. jangan gelak lebeh okeh? control nafsu gelak kalian. climaks belom lagi lah)

Nak tahu kenapa sy digelar bEtty? Sebab.......................



YEA! Dulu sy pakai braces, rambut krinteng.
Dah rupe bEtty, mase 2002 kan cete @ntv7 tengah hawt!
Glemer i, masok tv utk tontonan awam *haha*


Okeh dah-dah, sudah-sudah lah gelak tu. yea yea, sy tau sy chomel bergigi besi *haha* chomel la sgt. Mase kat UiTM, roomate sy (bff uiTM) asyik marah je bile tak pakai getah kat braces ni. Eh, ingat senang nak jage gigi besi? Susah wOoOooo kene pakai getahlah, takleh makan ayam la, takleh ratah tulang ayam, takleh makan kfc selalu, huh! kurus skit badan sbb sume makanan akan ditapis sebelum dibenarkan utk santapan.

Masok UiTM Shah Alam, sy sudah bebas! Wanita bergigi besi kini sudah cantek sikit *hehe - sila muntah* Macam-macam gelaran yang sy dapat waktu ini, dalam class tinggal 2 Lynda je, lyndot tak sambong belajor time tu. So, gelaran aku berubah menjadi ringkas - bet dan adekalenye ty (eh, mcm name ai siti lak!) Ade jugak dikalangan kekwn yang panggel betbet, double u olls, double! Macam-macam gelaran sy ni. Kekadang leh kompius - eh, name sy ke tuh? HAHA =p

Dan kini, hari ini, sy tidak lagi kedengaran name BETTY di ofce - cume certain UiTMians yang keje disini je panggel bEtty (name glems ai okeh) Walaupon sy sudah bergelar Lynda, besi tetap ade pada gigi sy. Eh tak caye? Cube scroll bawah.


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


TAKNAK ahhh. Sy malu!

v
v
v
v
v
v
v
v



Yeayyyy...........!!!! Besi sudah berkurang.
Sy bebas utk makan ape saje. Hingga kini,
kene pakai retainer utk maintain.
Eh, kate nak kawen, haroslah cantek~
HAHAHAHAHA muntah!


sekian. dah-dah, sambong buat keje!


27 komentar:

cik yaya says:
at: 21 April 2010 at 11:55 said...

skrg panggil lunda pula.huhu

Anonymous
at: 21 April 2010 at 12:00 said...

byk mknan tengah menunggu Ida :) hahahha ;) susah doww pakai bracey nii.. tapi x jugak kurus².. fening fening...

Ida jr.
smcs♥

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 12:08 said...

ala comel je u babe dgn braces u. :) haha. nk kahwin harus cantik. leh jadi bride yg glamer nnt. :D

Nariko says:
at: 21 April 2010 at 12:36 said...

admire you letak gambar2 lama kat sini.. gambar lama i yg gemuk dah lama dibakar. hahha

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 12:47 said...

YAYA :
lunda? HAHA mcm name watercolor. chomel lak! HAHA tu nick SS je babe >.<

IDA :
gambateh!! HAHA seksa tak? Ahaaaa selamat berdiet~

AIM :
HAHA babe, demi kecantikkan, kenelah bertahan, or else, aduyai....... call me lynda jonggang KAhkHAkhAkhaa LOL =p

NARIKO :
HEHE gambo lame ni sonok bile tgk balek, leh jadi bahan. Ade je yang nak dikritik. eh babe, jgn bakor, gambo i mase kurus, suatu ketike dulu, siap tampal kat ofce n umah, motivate nak jadi kurus balek HAHA =p

Leonora Halim says:
at: 21 April 2010 at 12:52 said...

masa Ms Betty pun dah cantik... *wink* :)

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 12:57 said...

LEONARA :
HAHA ni nak lompat tinggi-tinggi nih. tengs babe. eh eh, kawan sy kate sebijik mcm bEtty dlm telenovela tu la =p

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 13:24 said...

beauty is pain. haha. babe i pn mcm nariko k. gmbr buruk2 trs bakar je. hahaha. :D

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 14:14 said...

AIM :
eh babe, itulah kenangan. haish. kecuali gambo ngan ex-ex tak gune, haros dibakar. eh, bakar tau, jgn hantor recycle HEHE =p

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 14:15 said...

ish u xtgk gmbr i dl, buruk gila. haha. gmbr2 ex dh jd debu dh. so xyah risau. haha.

Sarah Abd Rahim says:
at: 21 April 2010 at 14:50 said...

you're cute with or without braces.. *winks*

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 15:00 said...

AIM :
KahkakAkha gambo ex-ex kalo leh takmo jadi debu je babe, hapuskan teros pon takpe =p okeh okeh, nanti kite lepak minom, kite tunjuk gambo lame2 keh hehe or slide show mase wedding u? HEHE jahat hazlynda nih!

SARAH :
eh eh, r u sure? teeeeeeeengs babe! mwahs >.<

Sarah Abd Rahim says:
at: 21 April 2010 at 15:03 said...

Yesssssss! Aku sangat sure!
*muacksssss*

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 15:06 said...

SARAH :
haha aku tau ko sgt sincere >.< eh babe, after aku dah selamat segalenye, kite plan berjumpe before aim jadi wifey. ehem ehem~

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 15:13 said...

hahaha. blh pengsan wooo kalau gmbr dolu2 jd slideshow time weddin. gmbr time kecil je innocent. hahaha. :D

sarah & lynda: before saya jd ehem..ehem puan kena lepak k!

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 15:23 said...

AIM :
kAhkHakHAkha pengsan? jgn la sampai gitu. haish. okeh, i setujuk!

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 15:24 said...

wokeyh! set d date wheneva u two r free k. ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 21 April 2010 at 15:28 said...

AIM :
yep yep will do. nanti i bilang same sarah ek (=

Sarah Abd Rahim says:
at: 21 April 2010 at 15:31 said...

Padahal 'Sarah' pun kat sini, cuma pick-up lembab skit hehe..

Jom, jom! Let's meet.. Dah la semalam i cancelled on Aim. Sorry again eh dear? Kalau nak jumpa sebelum dia jadi puan, kena cepat! Dah tinggal sebulan je ni ehehehee..

the miss bride-to-be says:
at: 21 April 2010 at 15:43 said...

haha. tu la. tinggal roughly a month and i dh rasa nk puke. ala babe nah its k la. u tu take a very gud care of urself. ;)

FareeZan says:
at: 21 April 2010 at 17:47 said...

mmgla mkn rangke aym kene dikejarkan ospital kahkahkah.

nsb dh cntek kan. kalu x.. asik ty je "ade syur x kat gigi."

i mish betty

Nurulhuda|Adlie says:
at: 21 April 2010 at 23:47 said...

lunda, kata bz? sempat update? haha.. wei patut la liyana uzir panggil ko betty kan? eheh.. :)

lynda yg bukan betty lagi.. :)

Azman Jafar says:
at: 22 April 2010 at 14:34 said...

nama apa pun yang penting bunyi biar sedap

farahfatihah says:
at: 22 April 2010 at 17:09 said...

hahah sweet je ..dulu b4 uitm shah alam, uitm mana?

sophisticated bridezilla says:
at: 22 April 2010 at 19:33 said...

SARAH :
yes bosh! okeh. i will.
let me setel down my things.
then kite meet up okeh?

AIM :
babe, r u ok?
kalo ade ape2 nak i tolong,
let me know ek.

BEJAN :
KAhkHakAKhKAhkAHa
ko perli aku ek?
haaaa le, sayo sayang kt gigi aku.
eeeiiii tak paham.

i miss bEtty tOo!

HUDA :
aku busy nok.
semlm baru setel design issue.
minggu depan defend proposal.
tensi babe tapi hilangkan tensi
ngan hapdet blog + fesboking.
meriah!

AZMAN :
tengs!

FF :
mekaseh babe :) dulu uitm perak + shah alam + jalan othman HEHE =p

Sha Pattinson says:
at: 25 April 2010 at 16:50 said...

comel without braces hehehe owh beauty betty hahahahaha ...

sophisticated bridezilla says:
at: 29 April 2010 at 16:36 said...

SHA :
heeeeeeeeeee ni yg malu ni *hugs utk sha*

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011